“ŞÜKÜR”Ü BİR DE ONDAN OKUYUN!

GÜNDEM 30.11.2020 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1349+ kez okundu.
 

“ŞÜKÜR”Ü BİR DE ONDAN OKUYUN!

Aile Hekimi Dr. Mine Şifan, Şükür Kapısı kitabıyla okurların karşısına çıktı.
EJDER BAŞARAN / EGEMEN  Adana’da Aile Hekimi Doktor Mine Şifan, “Şükür Kapısı” isimli ilk kitabı ile okurların karşısına çıktı.  Şifan, hekimlik hayatı boyunca mutsuzlukların ve hastalıkların nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştığını söyledi. Şifan, “Hayata derin baktım, sadece bu. Bazı insan hasta, bazı insan hastalıklı. Bazı insan mutlu, bazı insan mutsuz.  Neden böyle oluyor? Sadece bu, beni bu yola soktu. Doğruyu bulabilmek için. Doğruyu bulabilmek için de hayat, gördüklerimizin dışında seyrediyor. Farklı bir kanaldan seyrediyor. O kanala ulaşabilmek için görünmeyen köklere inmek gerekiyordu. Amacım, fikrim sağlık ve mutluluğa, başarıya ulaşabilmek sadece bu. O nedenle bu kitabı yazdım” diyor.  Şifan’ın kitabı ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: “Bazı insanlar sağlık ve mutlulukla yaşarken bazıları da sürekli hasta ve yorgun oluyor. Neden böyle olduğunu düşünürken, farkındalık bilgisinin hayatı ve hastalıkları anlayabilmek için şart olduğunu fark ettim. Hayat derin bir deniz gibidir. Fakat insanoğlu hayatın sığ sularında boğulabiliyor. Denizin derinliklerine geçmeden hastalanarak ya boğuluyor ya da cesareti olanlar denizin ortalarına kadar gidebiliyor, ancak karşı kıyıya varamadan yoruluyor ve yine suya batarak yok oluyor. Karşıya neden varamadığımızı anlamak için bir şeyler olmalı diye düşünmeye başladım. Tabii bunlar evrensel yasalardı. Allah, İbrahim Suresi 32. ayette, “Evrensel yasalarla denizlerde yüzüp gitmesi için gemileri hizmetinize verdi” der. Bu ayetle birlikte gemimizi sorunsuz bir şekilde hastalanmadan, sağlık ve mutlulukla yüzdürebilmek için, hayatı evrensel yasalarla okumak gerektiğini idrak ettim. Ancak evrensel yasaları, doğayı okumakla anlayabilirim. Hayatın köklerine inmek gibi doğal bir yeteneği olan kişi olduğum için bitkileri, mevsimleri, hayvanları gözlemledim. Tabii insanları da.  Ve çıkardığım sonuçlarla çakraları yapılandırdığımda bir gemi oluştu. Bu Allah’ın bizi ve doğadaki her şeyi yarattığı gemi figürüydü. Çakraların toplamından oluşan bu gemi bizim özümüzdür. Özümüzü oluşturan gemiyi evrensel yasaları uygulayarak, sığ sularda boğulmadan derin denizlere ve oradan da rahatça karşı sahillere, hayat amacımıza doğru sürmek mümkündür.” ŞÜKÜR KAPISINDA NELER VAR? “Şükür Kapısı kitabım çakraları tek tek anlatarak, geminin nasıl yapılandığını ve hayat amacına doğru nasıl yol alması gerektiğini yazdım. Yaşam gemisinin nasıl oluştuğunu ve nasıl yol alması gerektiğini idrak ettiğinizde siz de sağlık, mutluluk ve huzurla yasam yolculuğunu yapacaksınız. En büyük nimet sağlığımız, en büyük mutluluk sevgimiz ise öz haritasından bilgi alarak gerçeği yaşamak herkesin hakkı. Umudum tüm insanlığın öz haritasından bilgi alarak yaşamlarını özde sağlık ve mutlulukla yapılandırması. Yine özdeki sevgide birlik, beraberlik duygusuyla barış içinde yaşaması.”
Aile Hekimi Dr. Mine Şifan, Şükür Kapısı kitabıyla okurların karşısına çıktı.

EJDER BAŞARAN / EGEMEN 
Adana’da Aile Hekimi Doktor Mine Şifan, “Şükür Kapısı” isimli ilk kitabı ile okurların karşısına çıktı. 
Şifan, hekimlik hayatı boyunca mutsuzlukların ve hastalıkların nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştığını söyledi. Şifan, “Hayata derin baktım, sadece bu. Bazı insan hasta, bazı insan hastalıklı. Bazı insan mutlu, bazı insan mutsuz.  Neden böyle oluyor? Sadece bu, beni bu yola soktu. Doğruyu bulabilmek için. Doğruyu bulabilmek için de hayat, gördüklerimizin dışında seyrediyor. Farklı bir kanaldan seyrediyor. O kanala ulaşabilmek için görünmeyen köklere inmek gerekiyordu. Amacım, fikrim sağlık ve mutluluğa, başarıya ulaşabilmek sadece bu. O nedenle bu kitabı yazdım” diyor. 
Şifan’ın kitabı ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: “Bazı insanlar sağlık ve mutlulukla yaşarken bazıları da sürekli hasta ve yorgun oluyor. Neden böyle olduğunu düşünürken, farkındalık bilgisinin hayatı ve hastalıkları anlayabilmek için şart olduğunu fark ettim. Hayat derin bir deniz gibidir. Fakat insanoğlu hayatın sığ sularında boğulabiliyor. Denizin derinliklerine geçmeden hastalanarak ya boğuluyor ya da cesareti olanlar denizin ortalarına kadar gidebiliyor, ancak karşı kıyıya varamadan yoruluyor ve yine suya batarak yok oluyor. Karşıya neden varamadığımızı anlamak için bir şeyler olmalı diye düşünmeye başladım. Tabii bunlar evrensel yasalardı. Allah, İbrahim Suresi 32. ayette, “Evrensel yasalarla denizlerde yüzüp gitmesi için gemileri hizmetinize verdi” der. Bu ayetle birlikte gemimizi sorunsuz bir şekilde hastalanmadan, sağlık ve mutlulukla yüzdürebilmek için, hayatı evrensel yasalarla okumak gerektiğini idrak ettim. Ancak evrensel yasaları, doğayı okumakla anlayabilirim. Hayatın köklerine inmek gibi doğal bir yeteneği olan kişi olduğum için bitkileri, mevsimleri, hayvanları gözlemledim. Tabii insanları da.  Ve çıkardığım sonuçlarla çakraları yapılandırdığımda bir gemi oluştu. Bu Allah’ın bizi ve doğadaki her şeyi yarattığı gemi figürüydü. Çakraların toplamından oluşan bu gemi bizim özümüzdür. Özümüzü oluşturan gemiyi evrensel yasaları uygulayarak, sığ sularda boğulmadan derin denizlere ve oradan da rahatça karşı sahillere, hayat amacımıza doğru sürmek mümkündür.”
ŞÜKÜR KAPISINDA NELER VAR?
“Şükür Kapısı kitabım çakraları tek tek anlatarak, geminin nasıl yapılandığını ve hayat amacına doğru nasıl yol alması gerektiğini yazdım. Yaşam gemisinin nasıl oluştuğunu ve nasıl yol alması gerektiğini idrak ettiğinizde siz de sağlık, mutluluk ve huzurla yasam yolculuğunu yapacaksınız. En büyük nimet sağlığımız, en büyük mutluluk sevgimiz ise öz haritasından bilgi alarak gerçeği yaşamak herkesin hakkı. Umudum tüm insanlığın öz haritasından bilgi alarak yaşamlarını özde sağlık ve mutlulukla yapılandırması. Yine özdeki sevgide birlik, beraberlik duygusuyla barış içinde yaşaması.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.