Sümer Kozan’ı meclise taşıdı

SİYASET 27.11.2018 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1839+ kez okundu.
 

Sümer Kozan’ı meclise taşıdı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, son olarak Kozan’daki Kozan Ortaokulu’ndaki öğrencilerin yaşadığı okul kantinlerinden zehirlenme olaylarını TBMM gündemine taşıdı. Sümer, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan okul kantinlerinde yapılan denetimleri ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını istedi. CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, Kozan’daki öğrencilerin zehirlenmesi olayını TBMM gündemine taşıdı. Sümer, Adana’da ve Türkiye genelindeki okulların kantinlerinde yapılan denetim ve sonuçlarının açıklanmasını istedi. Kozan Ortaokulu’nun kantininde satılan bardakta haşlanmış mısırdan yiyen 10 öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastanelik oldu. Rahatsızlıklarını fark eden öğretmenler çocukları alarak Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Tedavi edilen çocuklar, serum tedavilerinin ardından evlerine gönderildi. TBMM GÜNDEMİNDE Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi-özel okul/kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarının karşıladığı kantinlerin durumunun son derece önemli olduğunu belirtti. Okul kantinlerindeki en büyük tehlikenin,  tarihi geçmiş, ucuz, kalitesiz ürün satılması olduğunu belirten Sümer, bazı bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağının büyük ölçüde bu durumdan kaynaklandığını belirten Sümer, bu tür üzücü durumların önüne geçmek için bir genelge bulunduğunu hatırlattı. BAKANA SORULAR Kozan’da yaşanan olayda çocukların hayati tehlikelerinin bulunmamasının sevindirici bir gelişme olduğunu, ancak bir eğitim kurumunda bu olayın yaşanmış olmasının herkesi çok üzdüğünü vurgulayan Sümer, Milli Eğitim Bakanı’ndan şu sorulara yanıt vermesini talep etti: .Okullardaki Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda işletmelerinin denetimleri hangi kurum tarafından, hangi zaman aralığı ile gerçekleştirilmektedir? .Özelde Adana ve ilçeleri gösterilmek üzere tüm illerde son üç eğitim öğretim döneminde gerçekleştirilen il ve ilçe denetimlerinin sonuçları ne olmuştur? Uygunsuzluğun tespit edilen ve hakkında yasal işlem başlatılan gıda işletmesi sayısı kaçtır? .Türkiye genelinde ve özelde Adana ve ilçelerinde öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek gıdaları sattığı gerekçesiyle, kaç okul kantini hakkında hangi yasal işlem başlatılmıştır? .Son üç eğitim öğretim yılında okul kantinlerinden alarak tükettiği gıdalar sebebiyle sağlık kurumuna başvuran öğrenci sayısı kaçtır? .Özelde Adana ve ilçeleri gösterilmek üzere Türkiye genelinde tam gün eğitim veren okullarda, öğrencilerin öğle yemeği kim ya da kimler tarafından hazırlanmaktadır? .Çocukların, gençlerin ve eğitimcilerin öğle yemeği olarak tükettiği bu gıdaların sağlık açısından denetimi kim yada kimler tarafından yapılmaktadır, yapılan denetim sonuçları nelerdir? Uygunsuzluğu tespit edilenler hakkında başlatılan işlemler nelerdir?”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, son olarak Kozan’daki Kozan Ortaokulu’ndaki öğrencilerin yaşadığı okul kantinlerinden zehirlenme olaylarını TBMM gündemine taşıdı.

Sümer, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan okul kantinlerinde yapılan denetimleri ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını istedi.

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, Kozan’daki öğrencilerin zehirlenmesi olayını TBMM gündemine taşıdı. Sümer, Adana’da ve Türkiye genelindeki okulların kantinlerinde yapılan denetim ve sonuçlarının açıklanmasını istedi.

Kozan Ortaokulu’nun kantininde satılan bardakta haşlanmış mısırdan yiyen 10 öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastanelik oldu. Rahatsızlıklarını fark eden öğretmenler çocukları alarak Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Tedavi edilen çocuklar, serum tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

TBMM GÜNDEMİNDE

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi-özel okul/kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarının karşıladığı kantinlerin durumunun son derece önemli olduğunu belirtti. Okul kantinlerindeki en büyük tehlikenin,  tarihi geçmiş, ucuz, kalitesiz ürün satılması olduğunu belirten Sümer, bazı bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağının büyük ölçüde bu durumdan kaynaklandığını belirten Sümer, bu tür üzücü durumların önüne geçmek için bir genelge bulunduğunu hatırlattı.

BAKANA SORULAR

Kozan’da yaşanan olayda çocukların hayati tehlikelerinin bulunmamasının sevindirici bir gelişme olduğunu, ancak bir eğitim kurumunda bu olayın yaşanmış olmasının herkesi çok üzdüğünü vurgulayan Sümer, Milli Eğitim Bakanı’ndan şu sorulara yanıt vermesini talep etti:

.Okullardaki Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda işletmelerinin denetimleri hangi kurum tarafından, hangi zaman aralığı ile gerçekleştirilmektedir?

.Özelde Adana ve ilçeleri gösterilmek üzere tüm illerde son üç eğitim öğretim döneminde gerçekleştirilen il ve ilçe denetimlerinin sonuçları ne olmuştur? Uygunsuzluğun tespit edilen ve hakkında yasal işlem başlatılan gıda işletmesi sayısı kaçtır?

.Türkiye genelinde ve özelde Adana ve ilçelerinde öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek gıdaları sattığı gerekçesiyle, kaç okul kantini hakkında hangi yasal işlem başlatılmıştır?

.Son üç eğitim öğretim yılında okul kantinlerinden alarak tükettiği gıdalar sebebiyle sağlık kurumuna başvuran öğrenci sayısı kaçtır?

.Özelde Adana ve ilçeleri gösterilmek üzere Türkiye genelinde tam gün eğitim veren okullarda, öğrencilerin öğle yemeği kim ya da kimler tarafından hazırlanmaktadır?

.Çocukların, gençlerin ve eğitimcilerin öğle yemeği olarak tükettiği bu gıdaların sağlık açısından denetimi kim yada kimler tarafından yapılmaktadır, yapılan denetim sonuçları nelerdir? Uygunsuzluğu tespit edilenler hakkında başlatılan işlemler nelerdir?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.