Tarayıcı bildirim hileleri 2019’un ilk üç çeyreğinde üç katına çıktı

30.11.2019 - 13:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1375+ kez okundu.
 

Tarayıcı bildirim hileleri 2019’un ilk üç çeyreğinde üç katına çıktı

  Kimlik avı ve reklam amaçlı tarayıcı anlık bildirimlerinin popülerliği artıyor. Bu sorundan etkilenen kullanıcıların oranı bu yıl boyunca her ay arttı. Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya göre, ocak ayında 1.722.545 olan kurban sayısı Eylül 2019’da 5.544.530’a ulaştı. 2019’un ilk dokuz ayında Kaspersky ürünleri toplamda 14 milyondan fazla kullanıcıyı istenmeyen bildirimlerden korudu. Çok gelişmiş olmasa da her internet kullanıcısını hedef alabilen bu tehdide özel dikkat gerekiyor. Tarayıcılarda anlık bildirimler okuyuculara düzenli güncel haberler göndermek amacıyla yıllar önce hayatımıza girdi. Ancak günümüzde bu bildirimler ziyaretçilere istenmeyen reklamlarla ve hatta zararlı yazılım indirmeye yönelik bağlantılarla dolu. Anlık bildirimler gibi kullanıcı dostu özellikleri sosyal mühendislik yöntemleri kullanarak dolandırıcılık için kullanmak kolay. Bu yüzden, bu yöntemin popülerliğinin artması şaşırtıcı değil. Kaspersky’nin yakın zaman önce tespit ettiği takvim daveti hilesinin ardından uzmanlar sahte anlık bildirimler ve kimlik avı için derinlemesine bir inceleme başlatarak bu aracın nasıl kötüye kullanılabileceğini araştırdı. Bildirim göndermek için kullanıcının izni gerektiğinden saldırganlar birden fazla sıra dışı yöntemle insanları kandırıp aboneliğe ikna etmeye çalışıyor. Tespit edilen yöntemler arasında şunlar bulunuyor: Abonelik onayını, CAPTCHA gibi başka bir işlemle almak. Tam tıklanacağı anda ‘kabul et’ ve ‘reddet’ düğmelerinin yerini değiştirmek.

 

Kimlik avı ve reklam amaçlı tarayıcı anlık bildirimlerinin popülerliği artıyor. Bu sorundan etkilenen kullanıcıların oranı bu yıl boyunca her ay arttı. Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya göre, ocak ayında 1.722.545 olan kurban sayısı Eylül 2019’da 5.544.530’a ulaştı. 2019’un ilk dokuz ayında Kaspersky ürünleri toplamda 14 milyondan fazla kullanıcıyı istenmeyen bildirimlerden korudu. Çok gelişmiş olmasa da her internet kullanıcısını hedef alabilen bu tehdide özel dikkat gerekiyor.

Tarayıcılarda anlık bildirimler okuyuculara düzenli güncel haberler göndermek amacıyla yıllar önce hayatımıza girdi. Ancak günümüzde bu bildirimler ziyaretçilere istenmeyen reklamlarla ve hatta zararlı yazılım indirmeye yönelik bağlantılarla dolu. Anlık bildirimler gibi kullanıcı dostu özellikleri sosyal mühendislik yöntemleri kullanarak dolandırıcılık için kullanmak kolay. Bu yüzden, bu yöntemin popülerliğinin artması şaşırtıcı değil. Kaspersky’nin yakın zaman önce tespit ettiği takvim daveti hilesinin ardından uzmanlar sahte anlık bildirimler ve kimlik avı için derinlemesine bir inceleme başlatarak bu aracın nasıl kötüye kullanılabileceğini araştırdı.

Bildirim göndermek için kullanıcının izni gerektiğinden saldırganlar birden fazla sıra dışı yöntemle insanları kandırıp aboneliğe ikna etmeye çalışıyor. Tespit edilen yöntemler arasında şunlar bulunuyor:

  • Abonelik onayını, CAPTCHA gibi başka bir işlemle almak.
  • Tam tıklanacağı anda ‘kabul et’ ve ‘reddet’ düğmelerinin yerini değiştirmek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.