Tarihi Varda Köprüsü 9 yıl sonra yeniden beyazlar içinde

GÜNDEM 19.01.2021 - 16:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2311+ kez okundu.
 

Tarihi Varda Köprüsü 9 yıl sonra yeniden beyazlar içinde

  ADANA – Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da bulunan Varda Köprüsü’ne 9 yıl aradan sonra ilk defa kar yağdı. Gece yarısı aniden başlayan kar yağışı sabah saat 8’e kadar sürdü. En son 2012 yılında kar yağışının görüldüğü Varda Köprüsü ihtişamlı yapısıyla yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaretçi akınına uğramaktadır. Birçok film, dizi ve reklam çekimlerinde yer alan Varda Köprüsü yöre halkı tarafından “Koca Köprü" diye de anılmaktadır. Ayrıca, Hacıkırı Demiryolu Köprüsü olarak ya da 1912 yılında Almanlar tarafından inşa edildiği için “Alman Köprüsü” olarak ta bilinmektedir.

 

ADANA – Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da bulunan Varda Köprüsü’ne 9 yıl aradan sonra ilk defa kar yağdı.

Gece yarısı aniden başlayan kar yağışı sabah saat 8’e kadar sürdü. En son 2012 yılında kar yağışının görüldüğü Varda Köprüsü ihtişamlı yapısıyla yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Birçok film, dizi ve reklam çekimlerinde yer alan Varda Köprüsü yöre halkı tarafından “Koca Köprü" diye de anılmaktadır. Ayrıca, Hacıkırı Demiryolu Köprüsü olarak ya da 1912 yılında Almanlar tarafından inşa edildiği için “Alman Köprüsü” olarak ta bilinmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.