Tarım işçilerinin çocukarına eğitim

GENÇLİK 12.05.2016 - 16:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2704+ kez okundu.
 

Tarım işçilerinin çocukarına eğitim

  ADANA-Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Doğankent Kültür Evinde bölgede bulunan tarım işçilerinin çocukları için okul öncesi eğitimi vermek üzere ayrı bir sınıf açtı. Her gün 25 öğrenci çadırlarından alınanarak Kültür Evine getiriliyor, çeşitli etkinliklerle eğitilip tekrar ailelerine götürülüyorlar. Çocuklar bu sayede kaliteli zaman geçirerek eğitim alma fırsatını yakalıyorlar.   SINIFLARDA HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR   Doğankent Kültür Evinde açılan okul öncesi sınıfında çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu çocuklarımız çadırlarda yaşayan ve tarım işçiliği yapan ailelerimizin çocukları. Biz bu çocuklarımızı her gün bulundukları çadırlardan alıp Kültür Evimiz de hazırladığımız sınıflara getiriyoruz. Çocuklarımıza burada kişisel bakım gelişimi, bireysel dil gelişimi, zihinde algılama, psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler verilmektedir.   Bunun yanı sıra buraya gelen çocuklarımızın yemekleride belediyemizce karşılanmakta ve düzenli olarak uyumaları sağlanmaktadır. Düzenli sağlık kontrolleri yapılıp giysileri de tarafımızdan temin edilmektedir” dedi.   ÇOCUKLARIMIZI OKULA VE HAYATA HAZIRLIYORUZ   Çadırda kalan ailelerin çocuklarının bir çoğunun okula dahi gidemediğini kaydeden Çelikcan, şunları söyledi: “Biz bu çocuklarımızı eğiterek imkânlarımız ölçüsünde okula ve hayata hazırlıyoruz. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel eğitimi amacıyla bu yaşta verilen eğitimler çok önemlidir. Çünkü bu çocuklarımızın aileleri akşama kadar tarlada çalışıp çocukları ile ilgilenememektedirler. Bu amaçla çocuklarımızın eğitimleri, beslenmeleri sağlık kontrolleri ve kişisel gelişimleri kontrollü bir şekilde tarafımızca yapılmaktadır. Çocuklarımızın mutluluğu da bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu hizmetleri imkânlarımız elverdiği oranda devam ettireceğiz zira belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanı başında olmakla başlar.”      

 

ADANA-Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Doğankent Kültür Evinde bölgede bulunan tarım işçilerinin çocukları için okul öncesi eğitimi vermek üzere ayrı bir sınıf açtı. Her gün 25 öğrenci çadırlarından alınanarak Kültür Evine getiriliyor, çeşitli etkinliklerle eğitilip tekrar ailelerine götürülüyorlar. Çocuklar bu sayede kaliteli zaman geçirerek eğitim alma fırsatını yakalıyorlar.

 

SINIFLARDA HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR

 

Doğankent Kültür Evinde açılan okul öncesi sınıfında çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu çocuklarımız çadırlarda yaşayan ve tarım işçiliği yapan ailelerimizin çocukları. Biz bu çocuklarımızı her gün bulundukları çadırlardan alıp Kültür Evimiz de hazırladığımız sınıflara getiriyoruz. Çocuklarımıza burada kişisel bakım gelişimi, bireysel dil gelişimi, zihinde algılama, psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler verilmektedir.

 

Bunun yanı sıra buraya gelen çocuklarımızın yemekleride belediyemizce karşılanmakta ve düzenli olarak uyumaları sağlanmaktadır. Düzenli sağlık kontrolleri yapılıp giysileri de tarafımızdan temin edilmektedir” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZI OKULA VE HAYATA HAZIRLIYORUZ

 

Çadırda kalan ailelerin çocuklarının bir çoğunun okula dahi gidemediğini kaydeden Çelikcan, şunları söyledi:

“Biz bu çocuklarımızı eğiterek imkânlarımız ölçüsünde okula ve hayata hazırlıyoruz. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel eğitimi amacıyla bu yaşta verilen eğitimler çok önemlidir. Çünkü bu çocuklarımızın aileleri akşama kadar tarlada çalışıp çocukları ile ilgilenememektedirler. Bu amaçla çocuklarımızın eğitimleri, beslenmeleri sağlık kontrolleri ve kişisel gelişimleri kontrollü bir şekilde tarafımızca yapılmaktadır. Çocuklarımızın mutluluğu da bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu hizmetleri imkânlarımız elverdiği oranda devam ettireceğiz zira belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanı başında olmakla başlar.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.