Tarkan Kulak’ın “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı çıktı

23.09.2017 - 07:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2070+ kez okundu.
 

Tarkan Kulak’ın “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı çıktı

    ADANA / Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak’ın, Adana’nın ticaret ve sosyo/ kültürel hayatına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik düşüncelerini içeren; kalkınma, teknoloji ve markalaşma temalı yazılarından derlediği “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı yayınlandı. 7  ve 14 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek ATO seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan Kulak İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tarkan Kulak, yaklaşık 13 yıldır çeşitli kademelerinde aktif görev aldığı ATO ile iş hayatında elde ettiği tecrübeleri, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitapta topladı. Tarkan Kulak, babası Sıtkı Kulak’a ithaf ettiği kitabında; “Kulak Ailesinin Yaptıkları ve Vizyonu; Daha Canlı Ticaret, Daha Canlı Adana; Global Düşünme ve Başarı; Gelişen Bir Adana’ya Doğru; Büyük Hedefe Sağlam Altyapı; Şiddet, Medeniyet ve Sürdürülebilir Kalkınma; Geleceğe Giden Yol İnovasyon ve Girişimcilik; Kalkınma ve Kurumsal Değişim; Gelişen Dijital Ekonomide İstikrarlı İlerleme; 15 Temmuz, Kalkınma Yolunda Bir Milat; Çıkış Yolu Üretim ve Büyümeden Geçiyor; Siyasette Yenilikçilik ve Ticarette Yenilikçilik; Kentsel, Kırsal ve Bölgesel Kalkınmada Ticaret Odalarının Kritik Rolü” gibi pek çok konu başlığı altında düşüncelerini paylaştı.   GENÇLERE İLHAM KAYNAĞI OLABİLECEK BİR ESER Aynı zamanda Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu da olan ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabını yazmaya nasıl karar verdiğini anlatırken, “Ailemden aldığım iş yapış kültürünün ışığında aile ve sosyal ilişkilerimde, işlerimde, diplomatik ilişkilerimde, her şeyin daha iyiye gitmesi için gereken şeyleri seçmeye ve onlar üzerinden hayatı yaşamaya büyük önem vermek gerektiğine inanıyorum. Bu inancımı da elimden geldiğince çeşitli vesilelerle hayata geçirmeye gayret ediyorum. Bu kitap, bu gayretin sonucunda ortaya çıkmış bir ürün” ifadelerini kullandı.  Kitapta, Adana’nın ticareti, sosyokültürel hayatı ve bunlarla ilgili darboğazlara, sorunlara yönelik çözüm önerileri ile daha iyiyi elde etmeye dönük bakış açılarına dair düşüncelerini içeren, sair zamanlara ait yazılarının yer aldığına dikkati çeken Kulak, şunları kaydetti: “Kitapta yer alan yazılarımın hepsinde de ana tema altında Adana kenti, toplumun gelişmesi, kalkınma, teknoloji ve markalaşma gibi alt kavramlar bulunmaktadır. Bu yazıları, Adana’nın ve ülkemizin kalkınmasına, markalaşmasına kafa yoran Adanalılara ve ilgili kişilere farklı bir bakış açısı verebileceği; iyi ve olumlu fikirler geliştirmek isteyen genç kardeşlerime de ilham verebileceği duygu ve düşüncesiyle, bir kitap şeklinde derlemeye karar verdim. Bu kararımın oluşmasında ve üretim sürecinde katkısı olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

 

ADANA / Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak’ın, Adana’nın ticaret ve sosyo/ kültürel hayatına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik düşüncelerini içeren; kalkınma, teknoloji ve markalaşma temalı yazılarından derlediği “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı yayınlandı.

7  ve 14 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek ATO seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan Kulak İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tarkan Kulak, yaklaşık 13 yıldır çeşitli kademelerinde aktif görev aldığı ATO ile iş hayatında elde ettiği tecrübeleri, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitapta topladı.

Tarkan Kulak, babası Sıtkı Kulak’a ithaf ettiği kitabında; “Kulak Ailesinin Yaptıkları ve Vizyonu; Daha Canlı Ticaret, Daha Canlı Adana; Global Düşünme ve Başarı; Gelişen Bir Adana’ya Doğru; Büyük Hedefe Sağlam Altyapı; Şiddet, Medeniyet ve Sürdürülebilir Kalkınma; Geleceğe Giden Yol İnovasyon ve Girişimcilik; Kalkınma ve Kurumsal Değişim; Gelişen Dijital Ekonomide İstikrarlı İlerleme; 15 Temmuz, Kalkınma Yolunda Bir Milat; Çıkış Yolu Üretim ve Büyümeden Geçiyor; Siyasette Yenilikçilik ve Ticarette Yenilikçilik; Kentsel, Kırsal ve Bölgesel Kalkınmada Ticaret Odalarının Kritik Rolü” gibi pek çok konu başlığı altında düşüncelerini paylaştı.

 

GENÇLERE İLHAM KAYNAĞI OLABİLECEK BİR ESER

Aynı zamanda Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu da olan ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabını yazmaya nasıl karar verdiğini anlatırken, “Ailemden aldığım iş yapış kültürünün ışığında aile ve sosyal ilişkilerimde, işlerimde, diplomatik ilişkilerimde, her şeyin daha iyiye gitmesi için gereken şeyleri seçmeye ve onlar üzerinden hayatı yaşamaya büyük önem vermek gerektiğine inanıyorum. Bu inancımı da elimden geldiğince çeşitli vesilelerle hayata geçirmeye gayret ediyorum. Bu kitap, bu gayretin sonucunda ortaya çıkmış bir ürün” ifadelerini kullandı. 

Kitapta, Adana’nın ticareti, sosyokültürel hayatı ve bunlarla ilgili darboğazlara, sorunlara yönelik çözüm önerileri ile daha iyiyi elde etmeye dönük bakış açılarına dair düşüncelerini içeren, sair zamanlara ait yazılarının yer aldığına dikkati çeken Kulak, şunları kaydetti:

“Kitapta yer alan yazılarımın hepsinde de ana tema altında Adana kenti, toplumun gelişmesi, kalkınma, teknoloji ve markalaşma gibi alt kavramlar bulunmaktadır. Bu yazıları, Adana’nın ve ülkemizin kalkınmasına, markalaşmasına kafa yoran Adanalılara ve ilgili kişilere farklı bir bakış açısı verebileceği; iyi ve olumlu fikirler geliştirmek isteyen genç kardeşlerime de ilham verebileceği duygu ve düşüncesiyle, bir kitap şeklinde derlemeye karar verdim. Bu kararımın oluşmasında ve üretim sürecinde katkısı olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.