Taylancı: Normalleşme sürecinde hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edelim

GÜNDEM 02.06.2020 - 14:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2681+ kez okundu.
 

Taylancı: Normalleşme sürecinde hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edelim

  Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Metin Taylancı, 1 Haziran itibarı ile başlayan normalleşme sürecinde esnaf ve sanatkarları, hijyen kuralları ve sosyal mesafeye riayet etmeleri konusunda uyardı.  Küresel yayılım gösteren koronavirüs salgınının sosyal etkilerinin yanı sıra ekonomik anlamda da ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden olduğuna dikkati çeken Başkan Metin Taylancı, virüse karşı verilen başarılı mücadelenin ardından normalleşme sürecine geçilmesi yaşanan sıkıntıların büyük oranda geride kaldığının en önemli göstergesi olduğunu dile getirdi.  Virüsle mücadele kapsamında bulaşma riskinin yüksek olduğu umuma açık işletmelerin geçici süreyle kapatılması ve faaliyetlerinin kısıtlanmasının esnaf ve sanatkarı ekonomi anlamda olumsuz etkilediğinin altını çizen Başkan Taylancı, "1 Haziran 2020 itibariyle başlayan normalleşme süreciyle işletmelerimizi yeniden açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladık. Virüsle mücadelede yakalanan başarının devamı için normalleşme sürecinde de hijyen kuralları, sosyal mesafe ve maske kullanımında en az pandemi sürecinde olduğumuz gibi hassas davranmak zorundayız. İşyerimizin temizliğine dikkat etmeliyiz. Çalışan tüm personelin kurallara uygun bir şekilde maske takmaları, müşterilerle sosyal mesafeyi korumaları bu sürecide başarıyla tamamlamamız açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, işletmelerimize gelen müşterileri ve misafirlerimizi maske takmaları konusu uyaralım. Eğer maskeleri yoksa maske tedarik edelim. İşyerlerimizi düzenli olarak her gün temizlik malzemeleri ve dezenfektan ile temizleyelim. Her masada dezenfektan kutusu bulunduralım. Müşterilerimizi masalar ve sandalyeler arası mesafe konusunda uyaralım. Kurallara uyma konusunda hassasiyet gösterirsek bu sınavı hep beraber başarı verebiliriz. Aksi halde, en küçük bir ihmal dahi bugüne kadar verilen tüm emekleri boşa çıkartacaktır. Bu süreçte teşkilat üyelerimizin duyarlı ve dikkatli olmalarını, tatlıcı ve pastacı esnafına yakışır şekilde davranarak çevresine örnek olması ülkemizin bu süreci en az zararla atlatmasına önemli katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Metin Taylancı, 1 Haziran itibarı ile başlayan normalleşme sürecinde esnaf ve sanatkarları, hijyen kuralları ve sosyal mesafeye riayet etmeleri konusunda uyardı. 
Küresel yayılım gösteren koronavirüs salgınının sosyal etkilerinin yanı sıra ekonomik anlamda da ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden olduğuna dikkati çeken Başkan Metin Taylancı, virüse karşı verilen başarılı mücadelenin ardından normalleşme sürecine geçilmesi yaşanan sıkıntıların büyük oranda geride kaldığının en önemli göstergesi olduğunu dile getirdi. 
Virüsle mücadele kapsamında bulaşma riskinin yüksek olduğu umuma açık işletmelerin geçici süreyle kapatılması ve faaliyetlerinin kısıtlanmasının esnaf ve sanatkarı ekonomi anlamda olumsuz etkilediğinin altını çizen Başkan Taylancı, "1 Haziran 2020 itibariyle başlayan normalleşme süreciyle işletmelerimizi yeniden açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladık. Virüsle mücadelede yakalanan başarının devamı için normalleşme sürecinde de hijyen kuralları, sosyal mesafe ve maske kullanımında en az pandemi sürecinde olduğumuz gibi hassas davranmak zorundayız. İşyerimizin temizliğine dikkat etmeliyiz. Çalışan tüm personelin kurallara uygun bir şekilde maske takmaları, müşterilerle sosyal mesafeyi korumaları bu sürecide başarıyla tamamlamamız açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, işletmelerimize gelen müşterileri ve misafirlerimizi maske takmaları konusu uyaralım. Eğer maskeleri yoksa maske tedarik edelim. İşyerlerimizi düzenli olarak her gün temizlik malzemeleri ve dezenfektan ile temizleyelim. Her masada dezenfektan kutusu bulunduralım. Müşterilerimizi masalar ve sandalyeler arası mesafe konusunda uyaralım. Kurallara uyma konusunda hassasiyet gösterirsek bu sınavı hep beraber başarı verebiliriz. Aksi halde, en küçük bir ihmal dahi bugüne kadar verilen tüm emekleri boşa çıkartacaktır. Bu süreçte teşkilat üyelerimizin duyarlı ve dikkatli olmalarını, tatlıcı ve pastacı esnafına yakışır şekilde davranarak çevresine örnek olması ülkemizin bu süreci en az zararla atlatmasına önemli katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.