TEMAD VE SAVDES-SEN BİRLİKTE TÖREN DÜZENLEDİKLER

GÜNDEM 19.02.2020 - 12:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2454+ kez okundu.
 

TEMAD VE SAVDES-SEN BİRLİKTE TÖREN DÜZENLEDİKLER

  Bölücü terör örgütü tarafından, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 29 şehit; Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği TEMAD ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN tarafından, 17 Şubat 2020 tarihinde Merasim Sokak’ta gerçekleştirilen tören ile anıldı. TEMAD ve SAVDES-SEN üyeleri ile askeri kurumlarda çalışan çok sayıda personelin katılımı ile yapılan ve İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törenlerde, TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ birer basın açıklaması yaptılar. SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ; Tam üç yıl önce bugün burada şahadet mertebesine ulaşan 29 mesai arkadaşımız ile birlikte 18 Kasım 2019 tarihinde Mardin’de Barış Pınarı Harekâtında şehit olan Devlet Memuru Ruhi KARAÇAM arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. SAVDES-SEN olarak, şehitlerimizin aziz hatıralarını emanet olarak görüyor, ömrümüz boyunca emanete sahip çıkacağımıza yüce Türk Milletinin huzurunda tekrar söz veriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; subay, astsubay, sivil Devlet memuru, uzman erbaş, erbaş ve erleri ile birlikte büyük bir Ailedir. Karargahlarda, kışlalarda, El-bab’ta, İdlib’te, Barış Pınarı Harekât bölgesinde, Somali’de, Afganistan’da ve sayamayacağımız her yerde hep birlikteyiz. Merasim Sokak’ta da hep birlikteydik. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler, ülkemizin bekası için canını ortaya koymuş kahraman Mehmetçiğin bu yola baş koymuş mesai arkadaşlarıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri diğer sivil kurumlardan farklı görevler yürütür ve farklı riskler taşır. Dolayısıyla “eşit işe eşit ücret” politikası, eşit iş yapmadığımız ve eşit riskler taşımadığımız için bizlere geçerli değildir. “Sivil Memur Tazminatımızın” tekrar bizlere verilmesi ile “Fiili Hizmet Süresi Zammı” hakkının da verilerek bu mağduriyetin giderilmesi için TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba yasa teklifimiz ile Milli Savunma Bakanlığınca Cumhurbaşkanlığına sunulan torba yasa tekliflerinin yasalaşmasına yönelik müjdeli haberi Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden bekliyoruz.  Allah, yurt içi ve yurt dışında terör örgütleri ile canı pahasına mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah, vatanımızı, milletimizi son zamanda yaşadığımız deprem, çığ, uçak kazası vb. her türlü felaket ve belalardan korusun.” Açıklamasında bulundu. Mamak Yeni Camii İmam Hatibi Sayın Nuri GARBETOĞLU tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim ve dua okunması ile şehit isimlerinin anons edilmesi ve “Merasim Sokak Şehitleri “adlı şiirin okunması aşamasında duygusal anlar yaşandı. Şehitler anısına patlamanın yaşandığı alandaki ağaca TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ tarafından şehit isimlerinin yer aldığı plaketin çakılmasını, alana çelenk ve karanfiller bırakılmasını müteakip tören sona erdi.  

 

Bölücü terör örgütü tarafından, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 29 şehit; Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği TEMAD ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN tarafından, 17 Şubat 2020 tarihinde Merasim Sokak’ta gerçekleştirilen tören ile anıldı.

TEMAD ve SAVDES-SEN üyeleri ile askeri kurumlarda çalışan çok sayıda personelin katılımı ile yapılan ve İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törenlerde, TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ birer basın açıklaması yaptılar.

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ;

Tam üç yıl önce bugün burada şahadet mertebesine ulaşan 29 mesai arkadaşımız ile birlikte 18 Kasım 2019 tarihinde Mardin’de Barış Pınarı Harekâtında şehit olan Devlet Memuru Ruhi KARAÇAM arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. SAVDES-SEN olarak, şehitlerimizin aziz hatıralarını emanet olarak görüyor, ömrümüz boyunca emanete sahip çıkacağımıza yüce Türk Milletinin huzurunda tekrar söz veriyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; subay, astsubay, sivil Devlet memuru, uzman erbaş, erbaş ve erleri ile birlikte büyük bir Ailedir. Karargahlarda, kışlalarda, El-bab’ta, İdlib’te, Barış Pınarı Harekât bölgesinde, Somali’de, Afganistan’da ve sayamayacağımız her yerde hep birlikteyiz. Merasim Sokak’ta da hep birlikteydik. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler, ülkemizin bekası için canını ortaya koymuş kahraman Mehmetçiğin bu yola baş koymuş mesai arkadaşlarıyız.

Türk Silahlı Kuvvetleri diğer sivil kurumlardan farklı görevler yürütür ve farklı riskler taşır. Dolayısıyla “eşit işe eşit ücret” politikası, eşit iş yapmadığımız ve eşit riskler taşımadığımız için bizlere geçerli değildir. “Sivil Memur Tazminatımızın” tekrar bizlere verilmesi ile “Fiili Hizmet Süresi Zammı” hakkının da verilerek bu mağduriyetin giderilmesi için TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba yasa teklifimiz ile Milli Savunma Bakanlığınca Cumhurbaşkanlığına sunulan torba yasa tekliflerinin yasalaşmasına yönelik müjdeli haberi Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden bekliyoruz. 

Allah, yurt içi ve yurt dışında terör örgütleri ile canı pahasına mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah, vatanımızı, milletimizi son zamanda yaşadığımız deprem, çığ, uçak kazası vb. her türlü felaket ve belalardan korusun.” Açıklamasında bulundu.

Mamak Yeni Camii İmam Hatibi Sayın Nuri GARBETOĞLU tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim ve dua okunması ile şehit isimlerinin anons edilmesi ve “Merasim Sokak Şehitleri “adlı şiirin okunması aşamasında duygusal anlar yaşandı. Şehitler anısına patlamanın yaşandığı alandaki ağaca TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay CENGİZ tarafından şehit isimlerinin yer aldığı plaketin çakılmasını, alana çelenk ve karanfiller bırakılmasını müteakip tören sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.