Temayülde oy hırsızlığı rezaleti

SİYASET 28.01.2019 - 17:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2092+ kez okundu.
 

Temayülde oy hırsızlığı rezaleti

  CHP’nin Çukurova belediye meclis üyeliği için yapılan temayül yoklamasında oy çalınmasının tespiti üzerine gerginlik çıktı.  TUTANAK TUTULDU 4 bin 500 kişinin katıldığı bir temayülü bile yönetemeyen bu örgütle CHP seçime giriyor. Alınan bilgiye göre, oy sayımı sırasında sandık kurulunda görevli Aytekin Aybar adlı kişi Hamdi Şevik ve Yaşar Nuri Şimşek’e 24 oy fazladan bildirim yaptı. Başka sandıklarda da usulsüzlük tespit edilince tutanak tutuldu.  TOP, GENEL MERKEZ’DE İki aday adayının oylarını fazla gösteren Aytekin Aybar, gerginlik çıkınca seçimin yapıldığı Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni terk etti. Temayüle katılanların çoğunluğu, seçimin iptalini istedi. Birçok aday adayı seçimin iptali için imza topladı. Temayülün iptal edilip edilmeyeceğine CHP genel merkezi karar verecek.

 

CHP’nin Çukurova belediye meclis üyeliği için yapılan temayül yoklamasında oy çalınmasının tespiti üzerine gerginlik çıktı. 

TUTANAK TUTULDU
4 bin 500 kişinin katıldığı bir temayülü bile yönetemeyen bu örgütle CHP seçime giriyor. Alınan bilgiye göre, oy sayımı sırasında sandık kurulunda görevli Aytekin Aybar adlı kişi Hamdi Şevik ve Yaşar Nuri Şimşek’e 24 oy fazladan bildirim yaptı. Başka sandıklarda da usulsüzlük tespit edilince tutanak tutuldu. 

TOP, GENEL MERKEZ’DE
İki aday adayının oylarını fazla gösteren Aytekin Aybar, gerginlik çıkınca seçimin yapıldığı Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni terk etti. Temayüle katılanların çoğunluğu, seçimin iptalini istedi. Birçok aday adayı seçimin iptali için imza topladı. Temayülün iptal edilip edilmeyeceğine CHP genel merkezi karar verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.