TEMİZ SU İÇİN STARTI ELELE VERDİLER

GÜNDEM 20.03.2019 - 17:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1884+ kez okundu.
 

TEMİZ SU İÇİN STARTI ELELE VERDİLER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, ile Yumurtalık’a temiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak projenin temelini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Partili vekillerle birlikte attı.   Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) uygulamaya koyduğu Yedigöze Barajı İçme Suyu Projesi  için Sevinçli köyü yakınlarındaki şantiye alanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Başkan Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada, son 5 yılda yapılan çalışmaları anlatarak, İmamoğlu’na 50 yıldan bu yana yapılmayan kanalizasyon altyapısı, içme suyu şebekesi ile yağmur suyu tahliye kanalları yaptıklarını sağlıklı içme suyu için ise bu yıl içinde bunu sağlamayı düşündüklerini bildirdi.   ÖZTÜRK’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ Başkan Sözlü, İYİ Parti adayı eski MHP’li Musa Öztürk’e de adeta ateş püskürdü. Sözlü, “5 yılını şikayet ederek geçirdi. Beceriksizliğini büyükşehir belediyesini karalayarak ifade ediyor, yeniden aday olması halka saygısızlıktır. Huzura talibim, Cumhur ittifakından kimse sana yüz vermez” diye konuştu.   HERŞEYİN GÜZELİNE LAYIKSINIZ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 31 Mart’ta 15 ilçeyi kazanarak zafer kazanacaklarını belirterek, “Adana her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi. Sarıeroğlu, Yedigöze Barajı İçme Suyu Projesi ile 2050 yılına kadar 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılamayı amaçladığına dikkat çekerek, “Bize güvenin seçimden sonra önümüzde 4,5 yıl var. Yetki verirseniz Ankara’da Adana için gece-gündüz koşturalım. Halis niyetlerle yola çıktık” diye konuştu.   ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞTİRİLECEK ASKİ Genel Müdürvekili Yüksel Durna, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık’a sağlıklı içme suyu taşıyacak projenin ilk etabın 310 milyon TL ikinci etabın ise 800 milyon TL’ye mal olacağını söyledi. Projenin kayıp kaçak oranını yüzde 60’lardan yüzde 10’lara düşüreceğini hatırlatan Durna, bu sayede 50 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlanmasının planladığını açıkladı. Durna, proje kapsamında Yumurtalık’ta 50, İmamoğlu’nda 30, Kozan’da 420, Ceyhan’da 250 km.’lik sağlıksız asbest borularının değiştirilip, nitrat oranı yüksek sudan da vatandaşların kurtulacağını hatırlattı.  Törene, AK Parti milletvekilleri Ahmet Zenbilci ile Tamer Dağlı ile Cumhur ittifakı adayı belediye başkan adayları katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı adayı Hüseyin Sözlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Partili milletvekilleri ile birlikte temel atmak için kendilerine verilen butona bastı. Daha sonra elele vatandaşları selamlayıp bazıları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.   

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, ile Yumurtalık’a temiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak projenin temelini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Partili vekillerle birlikte attı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) uygulamaya koyduğu Yedigöze Barajı İçme Suyu Projesi  için Sevinçli köyü yakınlarındaki şantiye alanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Başkan Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada, son 5 yılda yapılan çalışmaları anlatarak, İmamoğlu’na 50 yıldan bu yana yapılmayan kanalizasyon altyapısı, içme suyu şebekesi ile yağmur suyu tahliye kanalları yaptıklarını sağlıklı içme suyu için ise bu yıl içinde bunu sağlamayı düşündüklerini bildirdi.

 

ÖZTÜRK’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Başkan Sözlü, İYİ Parti adayı eski MHP’li Musa Öztürk’e de adeta ateş püskürdü. Sözlü, “5 yılını şikayet ederek geçirdi. Beceriksizliğini büyükşehir belediyesini karalayarak ifade ediyor, yeniden aday olması halka saygısızlıktır. Huzura talibim, Cumhur ittifakından kimse sana yüz vermez” diye konuştu.

 

HERŞEYİN GÜZELİNE LAYIKSINIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 31 Mart’ta 15 ilçeyi kazanarak zafer kazanacaklarını belirterek, “Adana her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi. Sarıeroğlu, Yedigöze Barajı İçme Suyu Projesi ile 2050 yılına kadar 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılamayı amaçladığına dikkat çekerek, “Bize güvenin seçimden sonra önümüzde 4,5 yıl var. Yetki verirseniz Ankara’da Adana için gece-gündüz koşturalım. Halis niyetlerle yola çıktık” diye konuştu.

 

ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞTİRİLECEK

ASKİ Genel Müdürvekili Yüksel Durna, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık’a sağlıklı içme suyu taşıyacak projenin ilk etabın 310 milyon TL ikinci etabın ise 800 milyon TL’ye mal olacağını söyledi. Projenin kayıp kaçak oranını yüzde 60’lardan yüzde 10’lara düşüreceğini hatırlatan Durna, bu sayede 50 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlanmasının planladığını açıkladı. Durna, proje kapsamında Yumurtalık’ta 50, İmamoğlu’nda 30, Kozan’da 420, Ceyhan’da 250 km.’lik sağlıksız asbest borularının değiştirilip, nitrat oranı yüksek sudan da vatandaşların kurtulacağını hatırlattı.  Törene, AK Parti milletvekilleri Ahmet Zenbilci ile Tamer Dağlı ile Cumhur ittifakı adayı belediye başkan adayları katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı adayı Hüseyin Sözlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Partili milletvekilleri ile birlikte temel atmak için kendilerine verilen butona bastı. Daha sonra elele vatandaşları selamlayıp bazıları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.