Temsa’da umut var İncirlik’te hüzün!

GÜNDEM 13.02.2020 - 16:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2524+ kez okundu.
 

Temsa’da umut var İncirlik’te hüzün!

    Türkiye’de en fazla işsizliğin olduğu illerde başı çeken Adana’da Büyükşehir Belediyesi ile başlayan işçi çıkışları İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı. Hükümetin istihdamı artırmaya yönelik çabaları da Adana’da etkili olmuyor. Dünyanın sayılı otobüs üreticisi Temsa’nın üretime ara vermesiyle işçilerde yaşanan tedirginlik üretimin yeniden başlaması ile yerini umuda bırakırken, İncirlik’te  sendikanın tüm çabasına rağmen ABD’li şirket 301 işçiyi gözden çıkardı.  TEMSA’DA 300 İŞÇİ İŞBAŞI YAPTI Temsa’nın el değiştirmesiyle yaşanan finansal sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Temsa’da yeniden üretim için 300’e yakın işçi işbaşı yaptı.  Özçelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, Temsa’nın yılda 11 bin 500 aracı dünyanın 66 ülkesine ihraç ettiğini hatırlatarak, üretime ara veren fabrikada 300’e yakın işçinin işbaşı yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Şirketin bugüne kadar, işçilerin tüm haklarını eksiksiz verdiğine dikkat çeken Aydın, “Bugüne kadarki tüm görüşmelerimiz olumlu geçti. Gelecek haftaya kadar sorunun aşılacağına inanıyoruz. Bu arada, işverenle imzalanan sözleşmeyle iyi bir zam da aldık. İşçi arkadaşlarımız memnun. İlk 6 ay için yüzde 17 ikinci 6 ay içinse yüzde 6 oldu” dedi.  Temsa’da 1500’e yakın işçi çalışıyor. Temsa, Adana’da yan sanayicilere de büyük katkı sağlıyor, şirket dolaylı yönden 10 bin dolayındaki istihdam sağlıyor.  İNCİRLİK’TEN 424 DEĞİL 301 İŞÇİ ÇIKARILACAK  Türkiye Harb Sanayii, Savunma ve Güvenlik Çalışanları Sendikası’nın İncirlik’te çalışan 424 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini duyurması ve protesto gösterisinin ardından ABD’li Vectrus Şirketi’nin 301 kişiyle yollarını ayıracağı öğrenildi. Türk Harb-İş Başkanı Erdal, Akalın, işçilerin bu durumdan çok kötü etkileneceklerini bildiklerini hatırlatarak, gelecek hafta işverenle yeniden bir araya geleceklerini söyledi. Akalın, “İşçilerimiz özlük haklarını alacak ancak rakamın yeniden revize edilmesini bekliyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi. ABD’li Vectrus Şirketi’ne bağlı İncirlik Hava Üssü’nde 890’a yakın işçi çalışıyor.
 
 
Türkiye’de en fazla işsizliğin olduğu illerde başı çeken Adana’da Büyükşehir Belediyesi ile başlayan işçi çıkışları İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı. Hükümetin istihdamı artırmaya yönelik çabaları da Adana’da etkili olmuyor. Dünyanın sayılı otobüs üreticisi Temsa’nın üretime ara vermesiyle işçilerde yaşanan tedirginlik üretimin yeniden başlaması ile yerini umuda bırakırken, İncirlik’te  sendikanın tüm çabasına rağmen ABD’li şirket 301 işçiyi gözden çıkardı. 
TEMSA’DA 300 İŞÇİ İŞBAŞI YAPTI
Temsa’nın el değiştirmesiyle yaşanan finansal sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Temsa’da yeniden üretim için 300’e yakın işçi işbaşı yaptı. 
Özçelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, Temsa’nın yılda 11 bin 500 aracı dünyanın 66 ülkesine ihraç ettiğini hatırlatarak, üretime ara veren fabrikada 300’e yakın işçinin işbaşı yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Şirketin bugüne kadar, işçilerin tüm haklarını eksiksiz verdiğine dikkat çeken Aydın, “Bugüne kadarki tüm görüşmelerimiz olumlu geçti. Gelecek haftaya kadar sorunun aşılacağına inanıyoruz. Bu arada, işverenle imzalanan sözleşmeyle iyi bir zam da aldık. İşçi arkadaşlarımız memnun. İlk 6 ay için yüzde 17 ikinci 6 ay içinse yüzde 6 oldu” dedi. 
Temsa’da 1500’e yakın işçi çalışıyor. Temsa, Adana’da yan sanayicilere de büyük katkı sağlıyor, şirket dolaylı yönden 10 bin dolayındaki istihdam sağlıyor. 
İNCİRLİK’TEN 424 DEĞİL 301 İŞÇİ ÇIKARILACAK 
Türkiye Harb Sanayii, Savunma ve Güvenlik Çalışanları Sendikası’nın İncirlik’te çalışan 424 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini duyurması ve protesto gösterisinin ardından ABD’li Vectrus Şirketi’nin 301 kişiyle yollarını ayıracağı öğrenildi. Türk Harb-İş Başkanı Erdal, Akalın, işçilerin bu durumdan çok kötü etkileneceklerini bildiklerini hatırlatarak, gelecek hafta işverenle yeniden bir araya geleceklerini söyledi. Akalın, “İşçilerimiz özlük haklarını alacak ancak rakamın yeniden revize edilmesini bekliyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi. ABD’li Vectrus Şirketi’ne bağlı İncirlik Hava Üssü’nde 890’a yakın işçi çalışıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.