“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”

GÜNDEM 10.10.2019 - 12:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1539+ kez okundu.
 

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”

    ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 10 Ekim 205 tarihinde demokratik kitle örgütlerinin öncülüğünde Ankara’da düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere Ankara’ya giden ve Gar önünde toplanan yurttaşları hedef alan terör saldırısının Türkiye’nin en kara günlerinden biri olduğunu vurguladı. En küçüğü sekiz yaşında 109 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının acısının tazeliğini koruduğunu belirten Çelebi, “Ulusumuza bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları, akan kandan beslenenleri lanetliyoruz” dedi. EMPERYALİST GÜÇLER HAİN EMELLERİNDEN HİÇ VAZGEÇMEDİ Yaptığı yazılı açıklamada DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yönelik terör saldırısının üzerinden dört yıl geçtiğini anımsatan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki hain emellerinden bir an olsun vazgeçmediğini vurguladı. TERÖRÜN HAKLI HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ Çelebi, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde hezimete uğrayan emperyalist güçler, aradan yaklaşık yüz yıl geçmesine karşın Anadolu toprakları üzerindeki hain planlarından vazgeçmiş değil.  Afrika’yı ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar, uygulanan yanlış iç ve dış politikalar sonucunda ne yazık ki ülkemiz terör örgütlerinin hedefi haline geldi. Reyhanlı, Ankara Gar, Şanlıurfa Suruç, İstanbul Sultanahmet, Ankara Merasim Sokak, Diyarbakır Çınar, İstanbul İstiklal Caddesi, Diyarbakır Otogar, Bağlar, Sur, İstanbul Vezneciler, İstanbul Atatürk Havalimanı, Gaziantep sokak düğünü, Adana Valiliği, İstanbul Beşiktaş ve daha birçok terör saldırısında yüzlerce yurttaşımızı teröre kurban verdik. Güzel ülkemiz bu karanlık tabloyu hak etmiyor. Barış içinde, hep birlikte, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamak için her türlü terörün karşısındaki en büyük güç ulusal birliğimiz, bütünlüğümüzdür. Terör bir insanlık suçudur ve haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Ulusumuza layık olmadığı bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları ve akan kandan beslenenleri bir kez daha lanetliyor, terör saldırılarında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyoruz” diye konuştu.    

 

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 10 Ekim 205 tarihinde demokratik kitle örgütlerinin öncülüğünde Ankara’da düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere Ankara’ya giden ve Gar önünde toplanan yurttaşları hedef alan terör saldırısının Türkiye’nin en kara günlerinden biri olduğunu vurguladı. En küçüğü sekiz yaşında 109 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının acısının tazeliğini koruduğunu belirten Çelebi, “Ulusumuza bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları, akan kandan beslenenleri lanetliyoruz” dedi.

EMPERYALİST GÜÇLER HAİN EMELLERİNDEN HİÇ VAZGEÇMEDİ

Yaptığı yazılı açıklamada DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yönelik terör saldırısının üzerinden dört yıl geçtiğini anımsatan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki hain emellerinden bir an olsun vazgeçmediğini vurguladı.

TERÖRÜN HAKLI HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Çelebi, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde hezimete uğrayan emperyalist güçler, aradan yaklaşık yüz yıl geçmesine karşın Anadolu toprakları üzerindeki hain planlarından vazgeçmiş değil.  Afrika’yı ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar, uygulanan yanlış iç ve dış politikalar sonucunda ne yazık ki ülkemiz terör örgütlerinin hedefi haline geldi. Reyhanlı, Ankara Gar, Şanlıurfa Suruç, İstanbul Sultanahmet, Ankara Merasim Sokak, Diyarbakır Çınar, İstanbul İstiklal Caddesi, Diyarbakır Otogar, Bağlar, Sur, İstanbul Vezneciler, İstanbul Atatürk Havalimanı, Gaziantep sokak düğünü, Adana Valiliği, İstanbul Beşiktaş ve daha birçok terör saldırısında yüzlerce yurttaşımızı teröre kurban verdik. Güzel ülkemiz bu karanlık tabloyu hak etmiyor. Barış içinde, hep birlikte, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamak için her türlü terörün karşısındaki en büyük güç ulusal birliğimiz, bütünlüğümüzdür. Terör bir insanlık suçudur ve haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Ulusumuza layık olmadığı bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları ve akan kandan beslenenleri bir kez daha lanetliyor, terör saldırılarında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.