Ticari araçlarda 65 yaş sınırı tepki görüyor

GÜNDEM 15.11.2019 - 14:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1885+ kez okundu.
 

Ticari araçlarda 65 yaş sınırı tepki görüyor

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’deki tüm ticari araçları kullanma yaşının 65 olarak düzenlenmesinin yanlışlığına işaret etti
    ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ticari araç sürücülerinde aranan 65 yaş sınırını eleştirdi. Şoför esnafından gelen yoğun tepkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Dr. Şevkin, ‘Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le Türkiye’deki tüm ticari araçları kullanma yaşının 65 olarak düzenlenmesinin yanlışlığına işaret etti.   DARBE NİTELİĞİ TAŞIYOR! Meclis genel kurulunda gündem dışı konuşan Dr. Şevkin, “Ülkemizde alım gücünün düştüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı, emeklilik yaşının yükseltildiği göz önüne alındığında bu düzenlemenin şoför esnafına darbe niteliği taşıdığı açıktır” dedi.   SAYILARI 1 MİLYONU AŞIYOR! Türkiye genelinde aileleriyle birlikte sayıları 1 milyonu aşan şoför esnafının sorununa çözüm bulunmasını isteyen Dr. Şevkin, üniversitelerde çocuklarını okutan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, emekli olamayan 65 ve üzeri yaştaki şoför esnafından gelen büyük tepkiyi milletin meclisinde dile getirmek ve soruna çözüm bulmanın herkesin ortak görevi olduğuna işaret etti.   HER YIL RAPOR ALINABİLİR! Yaş sınırı yerine her yıl yenilenecek sağlık ve psikoteknik muayene raporlarının yanı sıra tutulacakları testlerden sonra SRC belgelerini almaya hak kazanan vatandaşların yaşı ne olursa olsun ticari araç kullanma hakkına sahip olması gerektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Kabineye ve ilgili bakanlığa duyarlılık çağrısı yapıyor, Türkiye genelinde aileleriyle birlikte sayıları 1 milyonu aşan şoför esnafının bu sahipsizliğine son verilmesini ümit ediyorum” dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’deki tüm ticari araçları kullanma yaşının 65 olarak düzenlenmesinin yanlışlığına işaret etti

 

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ticari araç sürücülerinde aranan 65 yaş sınırını eleştirdi.

Şoför esnafından gelen yoğun tepkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Dr. Şevkin, ‘Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le Türkiye’deki tüm ticari araçları kullanma yaşının 65 olarak düzenlenmesinin yanlışlığına işaret etti.

 

DARBE NİTELİĞİ TAŞIYOR!

Meclis genel kurulunda gündem dışı konuşan Dr. Şevkin, “Ülkemizde alım gücünün düştüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı, emeklilik yaşının yükseltildiği göz önüne alındığında bu düzenlemenin şoför esnafına darbe niteliği taşıdığı açıktır” dedi.

 

SAYILARI 1 MİLYONU AŞIYOR!

Türkiye genelinde aileleriyle birlikte sayıları 1 milyonu aşan şoför esnafının sorununa çözüm bulunmasını isteyen Dr. Şevkin, üniversitelerde çocuklarını okutan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, emekli olamayan 65 ve üzeri yaştaki şoför esnafından gelen büyük tepkiyi milletin meclisinde dile getirmek ve soruna çözüm bulmanın herkesin ortak görevi olduğuna işaret etti.

 

HER YIL RAPOR ALINABİLİR!

Yaş sınırı yerine her yıl yenilenecek sağlık ve psikoteknik muayene raporlarının yanı sıra tutulacakları testlerden sonra SRC belgelerini almaya hak kazanan vatandaşların yaşı ne olursa olsun ticari araç kullanma hakkına sahip olması gerektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Kabineye ve ilgili bakanlığa duyarlılık çağrısı yapıyor, Türkiye genelinde aileleriyle birlikte sayıları 1 milyonu aşan şoför esnafının bu sahipsizliğine son verilmesini ümit ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.