TOPLU TAŞIMAYA SIKI DENETİM

GÜNDEM 07.04.2020 - 16:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1207+ kez okundu.
 

TOPLU TAŞIMAYA SIKI DENETİM

  Adana’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 bin 30 toplu taşıma aracı kontrol edilerek 18 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.  Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında en temel risk unsuru görülen bulaşıcılığı engellemek için şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı araçları için ilave tedbirler alındı.  Bu tedbirler çerçevesinde şehir içi toplu taşıma araçlarında yüzde 50 doluluk oranı ve oturma düzeni standardı getirildi. Adana’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk günden itibaren 7 gün 24 saat esasına göre, kontrol ve uyarılar yapıyor. Trafik ekipleri, bugüne kadar ki denetimlerde; 5030 toplu taşıma aracını kontrol etti. Kurallara uygun davranmayan 18 araç sürücüsüne 5326 sayılı Kabahatler kanununun 32. Maddesi işlem yaptı.  Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, koronavirüs salgın riski bitene kadar vatandaşlara uyarılarda bulunmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

Adana’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 5 bin 30 toplu taşıma aracı kontrol edilerek 18 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında en temel risk unsuru görülen bulaşıcılığı engellemek için şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı araçları için ilave tedbirler alındı. 
Bu tedbirler çerçevesinde şehir içi toplu taşıma araçlarında yüzde 50 doluluk oranı ve oturma düzeni standardı getirildi. Adana’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk günden itibaren 7 gün 24 saat esasına göre, kontrol ve uyarılar yapıyor. Trafik ekipleri, bugüne kadar ki denetimlerde; 5030 toplu taşıma aracını kontrol etti. Kurallara uygun davranmayan 18 araç sürücüsüne 5326 sayılı Kabahatler kanununun 32. Maddesi işlem yaptı. 
Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, koronavirüs salgın riski bitene kadar vatandaşlara uyarılarda bulunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.