TOPLU TAŞIMAYA ZAM KAPIDA!

GÜNDEM 23.08.2019 - 16:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1912+ kez okundu.
 

TOPLU TAŞIMAYA ZAM KAPIDA!

Adana’da, şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam geliyor. Özel halk otobüsçüleriyle minibüsçüler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na fiyat tarifesinin yeniden düzenlenmesi için dilekçe verdi.  Şehirde yolcu taşımacılığını, Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle birlikte 1085 minibüs ve 419 özel halk otobüsü gerçekleştiriyor. Minibüs ve otobüsler, akıllı kartı olmayanları 3 liradan, minibüsçüler, akıllı kartla sivilleri 2 lira 55 kuruştan, öğrencileri ise 1 lira 75 kuruştan taşıyor.   SONUCU BEKLİYORUZ Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler, uzun süreden bu yana zorda olduklarını ileri sürerek, zam çağrısında bulunuyordu. Minibüsçüler Odası Nihat Sözütek, zamla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dilekçe verdiklerini, sonucunu beklediklerini doğruladı.   Minibüsçüler, 2014 yılında; 1 lira 65 kuruşa öğrenci taşırken, 5 yıl sonra bugün öğrencileri 1 lira 55 kuruştan taşıyor. 2014 Ocak ayında 3,22 TL olan mazot fiyatının 5 yıl içinde, yüzde 100 artarak 6,44 TL’ye yükseldiğini kaydeden minibüsçüler, “Koşullar bizi zorluyor. Artan mazot fiyatları, vergiler, araç tamir ve bakım ücretlerine rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yolcu taşıma tarifesinin güncellenmesi gerekiyor. Amortisman payımız olmadan taşımacılık yapıyoruz.”

Adana’da, şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam geliyor. Özel halk otobüsçüleriyle minibüsçüler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na fiyat tarifesinin yeniden düzenlenmesi için dilekçe verdi. 

Şehirde yolcu taşımacılığını, Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle birlikte 1085 minibüs ve 419 özel halk otobüsü gerçekleştiriyor. Minibüs ve otobüsler, akıllı kartı olmayanları 3 liradan, minibüsçüler, akıllı kartla sivilleri 2 lira 55 kuruştan, öğrencileri ise 1 lira 75 kuruştan taşıyor.
 
SONUCU BEKLİYORUZ
Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler, uzun süreden bu yana zorda olduklarını ileri sürerek, zam çağrısında bulunuyordu. Minibüsçüler Odası Nihat Sözütek, zamla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dilekçe verdiklerini, sonucunu beklediklerini doğruladı.  

Minibüsçüler, 2014 yılında; 1 lira 65 kuruşa öğrenci taşırken, 5 yıl sonra bugün öğrencileri 1 lira 55 kuruştan taşıyor. 2014 Ocak ayında 3,22 TL olan mazot fiyatının 5 yıl içinde, yüzde 100 artarak 6,44 TL’ye yükseldiğini kaydeden minibüsçüler, “Koşullar bizi zorluyor. Artan mazot fiyatları, vergiler, araç tamir ve bakım ücretlerine rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yolcu taşıma tarifesinin güncellenmesi gerekiyor. Amortisman payımız olmadan taşımacılık yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.