Trump açıkladı! Amerika'nın Corona Virüs önlemlerinde 'Türkiye' detayı dikkat çekti

DÜNYA 12.03.2020 - 13:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1288+ kez okundu.
 

Trump açıkladı! Amerika'nın Corona Virüs önlemlerinde 'Türkiye' detayı dikkat çekti

            Tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen Corona Virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... ABD Başkanı Trump, yeni tip 'koronavirüs' ile ilgili açıklamalarda bulundu ve ülkesinin aldığı önlemleri anlattı. Oval Ofis'ten vatandaşlarına seslenen Donald Trump, Avrupa'dan ABD'ye gelen tüm seyahatlerin cuma gecesinden itibaren 30 gün boyunca askıya alındığını duyurdu. Öte yandan, İç Güvenlik Bakanlığı'nın da yazılı açıklamasında Türkiye detayı dikkat çekti. "Avrupa Birliği, gerekli önlemleri almada başarısız oldu." diyen Trump, ABD'ye bu ülkelerden gelen kişiler yoluyla virüsün taşındığına dikkati çekti.  Trump, sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra, ABD halkının sağlığını korumak için "güçlü ama gerekli" önlemler aldığını vurgulayarak, "Yeni vakaların bizim topraklarımıza girmesini önlemek için cuma gecesinden geçerli olmak üzere Avrupa'dan ABD'ye tüm seyahatleri askıya alıyoruz. Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." değerlendirmesinde bulundu. Bu kısıtlamaların ticaret ve kargoyu etkilemeyeceğini kaydeden Trump, bu uygulamadan İngiltere'nin de muaf tutulacağını kaydetti.  Trump, Çin ve Güney Kore'deki durumu da izlediklerini, durumlarının iyileşmesi durumunda bu ülkelere karşı alınan önlemleri de yeniden değerlendireceklerini belirtti.
 

 

 
 
 
 
Tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen Corona Virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... ABD Başkanı Trump, yeni tip 'koronavirüs' ile ilgili açıklamalarda bulundu ve ülkesinin aldığı önlemleri anlattı. Oval Ofis'ten vatandaşlarına seslenen Donald Trump, Avrupa'dan ABD'ye gelen tüm seyahatlerin cuma gecesinden itibaren 30 gün boyunca askıya alındığını duyurdu. Öte yandan, İç Güvenlik Bakanlığı'nın da yazılı açıklamasında Türkiye detayı dikkat çekti.

"Avrupa Birliği, gerekli önlemleri almada başarısız oldu." diyen Trump, ABD'ye bu ülkelerden gelen kişiler yoluyla virüsün taşındığına dikkati çekti. 

Trump, sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra, ABD halkının sağlığını korumak için "güçlü ama gerekli" önlemler aldığını vurgulayarak, "Yeni vakaların bizim topraklarımıza girmesini önlemek için cuma gecesinden geçerli olmak üzere Avrupa'dan ABD'ye tüm seyahatleri askıya alıyoruz. Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bu kısıtlamaların ticaret ve kargoyu etkilemeyeceğini kaydeden Trump, bu uygulamadan İngiltere'nin de muaf tutulacağını kaydetti.  Trump, Çin ve Güney Kore'deki durumu da izlediklerini, durumlarının iyileşmesi durumunda bu ülkelere karşı alınan önlemleri de yeniden değerlendireceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.