TÜMSİAD BAŞKANI DOĞAN, AK PARTİ BEYANNAMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

EKONOMİ 26.05.2018 - 07:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2019+ kez okundu.
 

TÜMSİAD BAŞKANI DOĞAN, AK PARTİ BEYANNAMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

    Ak Parti; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler, Seçim Beyannamesini açıkladı. Beyanname ile ilgili açıklama yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “Bildiride yer alan ‘İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi’ alt başlığı erken seçim sonrasında beklediğimiz ekonomik düzenlemeleri açıklar nitelikte. Bizler de TÜMSİAD olarak bu çalışmalar kapsamında üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 2023’e Uzanan Yolda Hepimiz Elimizi Taşın Altına Koymalıyız Beyannamede dikkat çeken alt başlıkları değerlendiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “Yüksek, nitelikli ve kapsayıcı büyüme ile istihdama öncelik verilmesi ve bu kapsamda yeni kararlar alınması, yerli üretimi destekleyecek ve Kobilerimizin de rahat bir nefes almalarını sağlayacaktır. Özel sektörün piyasalardaki rolünün arttırılacak olması da, yerli ve milli üretime katkıda bulunacak. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomimizdeki payının arttırılması, ülkemizi daha da rekabetçi bir konuma getirecektir.” Açıklamasında bulundu.  Yatırım Fırsatları Artacak “Milli gelirden araştırma ve geliştirmeye ayrılan bütçenin yüzde 2 ye çıkarılması, ülkemizi daha fazla teknoloji üreten konumuna yükseltecektir. Üretimin çoğalması kapsamında artacak olan ihracat rakamları dışa bağımlılığımızı da azaltacaktır.” Şeklinde konuşan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “AK Parti döneminde büyük ölçüde gerileme kaydedilen enflasyonun da, istikrar devam ettiği sürece,  seçim sonrasında ortadan kaldırılacağına inancımız sonsuzdur.” Dedi.  "FAİZİN OLUŞTURDUĞU BASKI AZALTILACAK" Faiz lobisine de değinen Doğan; “Beyannamede yer alan, maliye politikası ile fiyat istikrarının sağlanacak ve faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirlerin alınacak olması, güçlü ekonominin yolunu açacaktır.”  

 

 

Ak Parti; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler, Seçim Beyannamesini açıkladı. Beyanname ile ilgili açıklama yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “Bildiride yer alan ‘İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi’ alt başlığı erken seçim sonrasında beklediğimiz ekonomik düzenlemeleri açıklar nitelikte. Bizler de TÜMSİAD olarak bu çalışmalar kapsamında üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

2023’e Uzanan Yolda Hepimiz Elimizi Taşın Altına Koymalıyız

Beyannamede dikkat çeken alt başlıkları değerlendiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “Yüksek, nitelikli ve kapsayıcı büyüme ile istihdama öncelik verilmesi ve bu kapsamda yeni kararlar alınması, yerli üretimi destekleyecek ve Kobilerimizin de rahat bir nefes almalarını sağlayacaktır. Özel sektörün piyasalardaki rolünün arttırılacak olması da, yerli ve milli üretime katkıda bulunacak. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomimizdeki payının arttırılması, ülkemizi daha da rekabetçi bir konuma getirecektir.” Açıklamasında bulundu. 

Yatırım Fırsatları Artacak

“Milli gelirden araştırma ve geliştirmeye ayrılan bütçenin yüzde 2 ye çıkarılması, ülkemizi daha fazla teknoloji üreten konumuna yükseltecektir. Üretimin çoğalması kapsamında artacak olan ihracat rakamları dışa bağımlılığımızı da azaltacaktır.” Şeklinde konuşan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “AK Parti döneminde büyük ölçüde gerileme kaydedilen enflasyonun da, istikrar devam ettiği sürece,  seçim sonrasında ortadan kaldırılacağına inancımız sonsuzdur.” Dedi. 

"FAİZİN OLUŞTURDUĞU BASKI AZALTILACAK"

Faiz lobisine de değinen Doğan; “Beyannamede yer alan, maliye politikası ile fiyat istikrarının sağlanacak ve faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirlerin alınacak olması, güçlü ekonominin yolunu açacaktır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.