Türk hızlandırıcı dünya liderleri arasına girdi

19.08.2017 - 07:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1823+ kez okundu.
 

Türk hızlandırıcı dünya liderleri arasına girdi

    İnternet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan erken aşama yatırım şirketi ve hızlandırıcı Etohum, dünyanın en ünlü hızlandırıcılarının da  arasında bulunduğu Global Accelerator Report listesinde 6. sıraya yerleşti. Beş yüzü aşkın hızlandırıcı program arasından sıyrılan Etohum’un bu başarısı Türkiye için gurur kaynağı oldu.   Türkiye’nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, GUST tarafından yapılan “Global Accelerator Report”  değerlendirme raporuna göre diğer hızlandırma programları Techstars, 500 Startups, MassChallenge, Startups Chile, Microsoft Accelerator’ın bulunduğu listede tüm dünya genelindeki hızlandırıcılar arasında 6. sıraya yerleşti.   Türkiye için son derece değerli olan bu başarı ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir: “Etohum’un kazandığı bu küresel başarı Türkiye girişimcilik ekosistemi adına bize gurur verdi. Başta Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde hızlandırıcı programların sayısı hızla artıyor. Bu programların en büyük özelliği yüksek nitelikli mentorlar ve startup ekipleriyle çalışarak şirketlere büyük değerler katmaları. Sayıları artsa da üstün nitelikli mentorların bulunduğu hızlandırıcı programlara talep arzın çok önünde. Etohum olarak yeni kuluçka teknolojisinin ürünleri olan startuplara yön verme konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olduk. Bu doğrultuda 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Startup Istanbul etkinliklerinde bu listede yer alan birçok hızlandırıcıyı ve mentorları girişimcilerle buluşturduk. Bu sene de bunu tekrarlayacağız ve bunun heyecanını yaşıyoruz. (http://www.startupistanbul.com). Bu sene de Startup Istanbul’a gelen girişimlere global anlamda başarılar kazandırmaya ve  Türk girişimcilerini de global platforma devam edeceğiz. ”dedi       Araştırmaya konu olan “Hızlandırıcı Programı” modelini,  yatırım veya ticari amaçlı kuluçka süreçlerinden ayıran beş ana özellik şu şekilde sıralanıyor:* Herkese açık olan, ancak son derece rekabetçi bir uygulama süreci Bireysel kuruculara değil, küçük ekiplere odaklanma Programlanmış etkinlikleri de içeren zaman sınırlı destek ve yoğun mentorluk çalışmaları Münferit şirketlerden ziyade startup gruplarıyla ya da “sınıfları” ile eğitim   Dünya genelinde an itibariyle 579 hızlandırıcı programın destek verdiği 11.305 startup’a 206.740.005 Amerikan doları yatırım yapılıyor. Son bilgilere http://gust.com/accelerator_reports/2016/global/ adresinden ulaşılabiliyor.  

 

 

İnternet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan erken aşama yatırım şirketi ve hızlandırıcı Etohum, dünyanın en ünlü hızlandırıcılarının da  arasında bulunduğu Global Accelerator Report listesinde 6. sıraya yerleşti. Beş yüzü aşkın hızlandırıcı program arasından sıyrılan Etohum’un bu başarısı Türkiye için gurur kaynağı oldu.

 

Türkiye’nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, GUST tarafından yapılan “Global Accelerator Report”  değerlendirme raporuna göre diğer hızlandırma programları Techstars, 500 Startups, MassChallenge, Startups Chile, Microsoft Accelerator’ın bulunduğu listede tüm dünya genelindeki hızlandırıcılar arasında 6. sıraya yerleşti.

 

Türkiye için son derece değerli olan bu başarı ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir: “Etohum’un kazandığı bu küresel başarı Türkiye girişimcilik ekosistemi adına bize gurur verdi. Başta Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde hızlandırıcı programların sayısı hızla artıyor. Bu programların en büyük özelliği yüksek nitelikli mentorlar ve startup ekipleriyle çalışarak şirketlere büyük değerler katmaları. Sayıları artsa da üstün nitelikli mentorların bulunduğu hızlandırıcı programlara talep arzın çok önünde. Etohum olarak yeni kuluçka teknolojisinin ürünleri olan startuplara yön verme konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olduk. Bu doğrultuda 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Startup Istanbul etkinliklerinde bu listede yer alan birçok hızlandırıcıyı ve mentorları girişimcilerle buluşturduk. Bu sene de bunu tekrarlayacağız ve bunun heyecanını yaşıyoruz. (http://www.startupistanbul.com). Bu sene de Startup Istanbul’a gelen girişimlere global anlamda başarılar kazandırmaya ve  Türk girişimcilerini de global platforma devam edeceğiz. ”dedi  

 

 

Araştırmaya konu olan “Hızlandırıcı Programı” modelini,  yatırım veya ticari amaçlı kuluçka süreçlerinden ayıran beş ana özellik şu şekilde sıralanıyor:*

  • Herkese açık olan, ancak son derece rekabetçi bir uygulama süreci
  • Bireysel kuruculara değil, küçük ekiplere odaklanma
  • Programlanmış etkinlikleri de içeren zaman sınırlı destek ve yoğun mentorluk çalışmaları
  • Münferit şirketlerden ziyade startup gruplarıyla ya da “sınıfları” ile eğitim

 

Dünya genelinde an itibariyle 579 hızlandırıcı programın destek verdiği 11.305 startup’a 206.740.005 Amerikan doları yatırım yapılıyor. Son bilgilere http://gust.com/accelerator_reports/2016/global/ adresinden ulaşılabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.