TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK PROGRAMI YAPILDI.

20.01.2018 - 10:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2574+ kez okundu.
 

TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK PROGRAMI YAPILDI.

  Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg konuşmasında; Türkistanlılar olarak amacımız Türkistan kültürünü ve müziğini tanıtmak, birlik ve beraberliği sağlamak, Türkistanlı öğrencilerimizin Adana’daki Türkistanlılar ile tanışıp kaynaşmalarını sağlamaktır. Mustafa Kemal Atatürk “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu” demiştir. Bizim amacımız da kültürümüzü her daim diri ve güçlü tutabilmektir. Dedi. Programda Türkistan’ın farklı yörelerinden gelen öğrenciler yörelerine ait şiirler okudular. Adana BŞB Türk dünyası müzik topluluğu Türkistan Şarkıları Söylediler. Güney Türkistanlı ses sanatçısı Davut ÇAVUŞ Geceye renk kattı. Türkistan Gecesine, Adana Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Hilmi Çay, Osmanlı Ocakları Adana İl Başkanı Ahmet Karaoğlan, Kayseri Ülkü Ocakları Eğitim Birim Başkanı İsmail Argunşah, TSK Başkanları, ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi  Prof. Dr. Deniz Abik ve çok kıymetli misafirler katıldı. Program sonrasında Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür edildi.

 

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg konuşmasında;

Türkistanlılar olarak amacımız Türkistan kültürünü ve müziğini tanıtmak, birlik ve beraberliği sağlamak, Türkistanlı öğrencilerimizin Adana’daki Türkistanlılar ile tanışıp kaynaşmalarını sağlamaktır. Mustafa Kemal Atatürk “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır; biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu” demiştir. Bizim amacımız da kültürümüzü her daim diri ve güçlü tutabilmektir. Dedi.

Programda Türkistan’ın farklı yörelerinden gelen öğrenciler yörelerine ait şiirler okudular. Adana BŞB Türk dünyası müzik topluluğu Türkistan Şarkıları Söylediler. Güney Türkistanlı ses sanatçısı Davut ÇAVUŞ Geceye renk kattı.

Türkistan Gecesine, Adana Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Hilmi Çay, Osmanlı Ocakları Adana İl Başkanı Ahmet Karaoğlan, Kayseri Ülkü Ocakları Eğitim Birim Başkanı İsmail Argunşah, TSK Başkanları, ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi  Prof. Dr. Deniz Abik ve çok kıymetli misafirler katıldı. Program sonrasında Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.