Türkiye’de çekilecek filmlerin bütçesinin yüzde 30’unu devlet karşılayacak

EKONOMİ 08.01.2021 - 14:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2218+ kez okundu.
 

Türkiye’de çekilecek filmlerin bütçesinin yüzde 30’unu devlet karşılayacak

    Cumhuriyet. Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülkemizde film çekecek olan yabancı yapıcılara Türkiye’de harcadıkları tutarın yüzde 30’unun destek olarak aktarılacağını bildirdi.   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelttiği yazılı soru öneresinde, yerli ve yabancı film yapımcılarının ilgisini çekmeye başlayan  Niğde Aladağlar’da film ekiplerinin konaklama ihtiyacını karşılayacak bir yatırım yapılıp yapılmayacağını sordu.  Gürer, Mavzer adlı uzun metrajlı bir film çekiminin yapıldığı Aladağlar için dünyana ünlü Hintli yapımcı Aamir Khan’ nında gelerek, yarım kalan bir filminin çekimlerini burada tamamlamayı planladığını anımsattı.   Niğde Çamardı Aladağlar’a daha çok yapımcının ilgisinin çekilmesi amacı ile bölge tanıtımına ağırlık verilip verilmeyeceğini soran Gürer, “Çekim için Çamardı ve Aladağlar bölgesine gelen film ekibinin konaklama ihtiyaçları başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin konaklamaları için yeni düzenlemeler planlanmakta mıdır? Tarafımdan yazılan ‘Niğde Spor Tarihi’ kitabımda kapsamlı olarak yer verdiğim, Aladağlar’da dağcılık sporunun en önemli zirvesi Demirkazık’ı tanıtmak ve bölgede yapılan ilk tırmanıştan bugüne kadar geçen sürecin bir belgesel filmi ile anlatılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.    Gürer’in önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülkemiz turistik destinasyonlarının ve ekoturizm, dağcılık, film turizmi gibi farklı turizm türlerine yönelik potansiyelinin uluslararası alanda tanıtılması için çalışmaların Niğde ili ve ilçeleri de dahil olmak üzere sürdürüldüğünü belirtti.    Bakan Ersoy, 2019 yılında ortaya çıkan ve devam eden koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yeni çalışmaların sekteye uğradığını da belirterek, bütçe imkânları ölçüsünde konuya ilişkin çalışmaların yapılmasının planlandığını ifade etti.  Yeni Sinema Kanunu kapsamında ülkemizde film çekecek olan yabancı yapımcılara Türkiye'de harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadar olan kısımının destek olarak aktarılacağını anlatan Bakan Ersoy, “Ayrıca, ülkemizdeki film çekim lokasyonlarını tanıtmak, yabancı yapımcıların ihtiyaç duyacağı tüm bilgilere tek yerden ulaşabilmelerini sağlamak için "Filming in Turrkey" web portalı hazırlandığını da sözlerine ekledi.  

 

 

Cumhuriyet. Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülkemizde film çekecek olan yabancı yapıcılara Türkiye’de harcadıkları tutarın yüzde 30’unun destek olarak aktarılacağını bildirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelttiği yazılı soru öneresinde, yerli ve yabancı film yapımcılarının ilgisini çekmeye başlayan  Niğde Aladağlar’da film ekiplerinin konaklama ihtiyacını karşılayacak bir yatırım yapılıp yapılmayacağını sordu. 

Gürer, Mavzer adlı uzun metrajlı bir film çekiminin yapıldığı Aladağlar için dünyana ünlü Hintli yapımcı Aamir Khan’ nında gelerek, yarım kalan bir filminin çekimlerini burada tamamlamayı planladığını anımsattı.

 

Niğde Çamardı Aladağlar’a daha çok yapımcının ilgisinin çekilmesi amacı ile bölge tanıtımına ağırlık verilip verilmeyeceğini soran Gürer, “Çekim için Çamardı ve Aladağlar bölgesine gelen film ekibinin konaklama ihtiyaçları başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin konaklamaları için yeni düzenlemeler planlanmakta mıdır? Tarafımdan yazılan ‘Niğde Spor Tarihi’ kitabımda kapsamlı olarak yer verdiğim, Aladağlar’da dağcılık sporunun en önemli zirvesi Demirkazık’ı tanıtmak ve bölgede yapılan ilk tırmanıştan bugüne kadar geçen sürecin bir belgesel filmi ile anlatılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülkemiz turistik destinasyonlarının ve ekoturizm, dağcılık, film turizmi gibi farklı turizm türlerine yönelik potansiyelinin uluslararası alanda tanıtılması için çalışmaların Niğde ili ve ilçeleri de dahil olmak üzere sürdürüldüğünü belirtti. 

 

Bakan Ersoy, 2019 yılında ortaya çıkan ve devam eden koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yeni çalışmaların sekteye uğradığını da belirterek, bütçe imkânları ölçüsünde konuya ilişkin çalışmaların yapılmasının planlandığını ifade etti. 

Yeni Sinema Kanunu kapsamında ülkemizde film çekecek olan yabancı yapımcılara Türkiye'de harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadar olan kısımının destek olarak aktarılacağını anlatan Bakan Ersoy, “Ayrıca, ülkemizdeki film çekim lokasyonlarını tanıtmak, yabancı yapımcıların ihtiyaç duyacağı tüm bilgilere tek yerden ulaşabilmelerini sağlamak için "Filming in Turrkey" web portalı hazırlandığını da sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.