Türkiye’deki dijital bankacılık hizmetlerini özlüyorlar

30.11.2019 - 13:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2202+ kez okundu.
 

Türkiye’deki dijital bankacılık hizmetlerini özlüyorlar

  Kasım 2019  – Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Almanya’ya son 5 sene içinde yerleşmiş yeni nesil Türk göçmenlerle yüz yüze görüşerek gerçekleştirilen araştırmada katılımcıların finansal işlemlerdeki tercih ve alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler elde edildi. Son 5 sene içinde Türkiye’den Almanya’ya gelen “yeni göçmenler” daha önce göç edenlere kıyasla daha çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden göç ediyorlar ve Almanya’daki şehir yaşamına hızlıca adapte oluyorlar. Yeni göçmenler, eskilere oranla daha yüksek eğitim düzeyine sahipler ve iyi derecede İngilizce biliyorlar. Facebook ve WhatsApp gibi platformlarda gruplar oluşturuyor, bilgi ve deneyimlerini paylaşıyorlar. Yeni göçmenler Türkiye'yi sıklıkla ziyaret edip aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim halinde kalırken, tatil ve alışveriş gibi kişisel harcamalarından da vazgeçmiyorlar.   Türkiye’deki Bankacılık Kadar Hızlısı ve Dijitali Hiçbir Yerde Yok   Almanya'da okula gitmek, kira ödemek ya da ödeme almak için geleneksel bankalarda hesap açmak zorunda kalan yeni göçmenler, Türkiye’deki dijital bankacılık hizmetlerini özlediklerini dile getirirken, Almanya’daki finans sisteminin Türkiye’ye göre çok daha masraflı, yavaş ve kullanışsız olmasından da şikayet ediyorlar.   Almanya’daki bankaların hizmetlerinden memnun olmayan katılımcılar uçak bileti, fatura ödemeleri, günlük harcamalar gibi birçok işlemde halen Türkiye’den edindikleri kredi kartlarını kullanmaya devam ediyorlar. Bunun bir nedeni de Almanya’da çokça kullanılan ve debit kart hizmeti veren EC-kartlarla online alışverişlerde zaman zaman sıkıntı yaşanması. Türkiye’de kartla ödemeye çok alışkın olan yeni göçmenler Almanya’da da bu alışkanlıklarını devam ettiriyorlar, üzerlerinde çok fazla nakit taşımıyorlar.   Maaşlarını alır almaz yakınlarına destek olmak ya da ödemelerini yapmak için Türkiye’deki hesaplarına para gönderen yeni göçmenler de daha önce gelen göçmenler gibi Türkiye’ye Euro olarak para transferi yapmayı en az TL transfer etmek kadar önemli buluyorlar.       Para transferi hizmeti seçerken: Fiyat, güven, Türkçe destek   Para transferi hizmeti almadan önce internet üzerinde farklı seçenekleri araştırıyorlar veya arkadaşlarının önerilerini değerlendiriyorlar. Servis sağlayıcısını seçerken sadece ucuz olmasını yeterli bulmayan katılımcılar güvenliğe çok önem veriyorlar. Döviz kuru da bir transfer yapmadan önce ilk kontrol etmek istedikleri şeyler arasında bulunuyor.   TransferGo’nun katılımcılar tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenleriyse, hem kur hem komisyon anlamındaki uygun fiyatlandırma politikası, parayı söz verdiği sürede teslim etmesi ve Türkçe olarak hizmet veren bir müşteri destek ekibinin olması. TransferGo’nun dijital bir hizmet olmasının da eski göçmenlerden farklı olarak yeni göçmenler için bir tercih sebebi olduğu anlaşılıyor.    

 

Kasım 2019  – Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Almanya’ya son 5 sene içinde yerleşmiş yeni nesil Türk göçmenlerle yüz yüze görüşerek gerçekleştirilen araştırmada katılımcıların finansal işlemlerdeki tercih ve alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler elde edildi.

Son 5 sene içinde Türkiye’den Almanya’ya gelen “yeni göçmenler” daha önce göç edenlere kıyasla daha çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden göç ediyorlar ve Almanya’daki şehir yaşamına hızlıca adapte oluyorlar. Yeni göçmenler, eskilere oranla daha yüksek eğitim düzeyine sahipler ve iyi derecede İngilizce biliyorlar. Facebook ve WhatsApp gibi platformlarda gruplar oluşturuyor, bilgi ve deneyimlerini paylaşıyorlar. Yeni göçmenler Türkiye'yi sıklıkla ziyaret edip aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim halinde kalırken, tatil ve alışveriş gibi kişisel harcamalarından da vazgeçmiyorlar.

 

Türkiye’deki Bankacılık Kadar Hızlısı ve Dijitali Hiçbir Yerde Yok

 

Almanya'da okula gitmek, kira ödemek ya da ödeme almak için geleneksel bankalarda hesap açmak zorunda kalan yeni göçmenler, Türkiye’deki dijital bankacılık hizmetlerini özlediklerini dile getirirken, Almanya’daki finans sisteminin Türkiye’ye göre çok daha masraflı, yavaş ve kullanışsız olmasından da şikayet ediyorlar.

 

Almanya’daki bankaların hizmetlerinden memnun olmayan katılımcılar uçak bileti, fatura ödemeleri, günlük harcamalar gibi birçok işlemde halen Türkiye’den edindikleri kredi kartlarını kullanmaya devam ediyorlar. Bunun bir nedeni de Almanya’da çokça kullanılan ve debit kart hizmeti veren EC-kartlarla online alışverişlerde zaman zaman sıkıntı yaşanması. Türkiye’de kartla ödemeye çok alışkın olan yeni göçmenler Almanya’da da bu alışkanlıklarını devam ettiriyorlar, üzerlerinde çok fazla nakit taşımıyorlar.

 

Maaşlarını alır almaz yakınlarına destek olmak ya da ödemelerini yapmak için Türkiye’deki hesaplarına para gönderen yeni göçmenler de daha önce gelen göçmenler gibi Türkiye’ye Euro olarak para transferi yapmayı en az TL transfer etmek kadar önemli buluyorlar.

 

 

 

Para transferi hizmeti seçerken: Fiyat, güven, Türkçe destek

 

Para transferi hizmeti almadan önce internet üzerinde farklı seçenekleri araştırıyorlar veya arkadaşlarının önerilerini değerlendiriyorlar. Servis sağlayıcısını seçerken sadece ucuz olmasını yeterli bulmayan katılımcılar güvenliğe çok önem veriyorlar. Döviz kuru da bir transfer yapmadan önce ilk kontrol etmek istedikleri şeyler arasında bulunuyor.

 

TransferGo’nun katılımcılar tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenleriyse, hem kur hem komisyon anlamındaki uygun fiyatlandırma politikası, parayı söz verdiği sürede teslim etmesi ve Türkçe olarak hizmet veren bir müşteri destek ekibinin olması. TransferGo’nun dijital bir hizmet olmasının da eski göçmenlerden farklı olarak yeni göçmenler için bir tercih sebebi olduğu anlaşılıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.