Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının kaynağı tespit edildi

GÜNDEM 20.05.2020 - 11:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1915+ kez okundu.
 

Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının kaynağı tespit edildi

Türk bilim insanlarının koronavirüsün gen haritasına yönelik çalışmasında İstanbul'daki vakaların çoğunun Avrupa kaynaklı olduğu sonucuna ulaşıldı. Öte yandan genom sekansları baz alındığında Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının ABD, ikincisinin Avusturalya ve üçüncüsünün ise İngiltere kaynaklı olduğu tespit edildi. TÜRKİYE'DEKİ İLK VAKA ABD'DEN Sabancı Üniversitesi'nden Türk bilim insanlarının bu yöntemle yaptığı araştırmaya göre, koronavirüs ayda en az iki defa mutasyona uğradı. Genom sekansları incelenen araştırma sonucuna göre, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının ABD, ikinci vakanın Avusturalya, ve üçüncü vakanın ise İngiltere kaynaklı olduğu tespit edildi.

Türk bilim insanlarının koronavirüsün gen haritasına yönelik çalışmasında İstanbul'daki vakaların çoğunun Avrupa kaynaklı olduğu sonucuna ulaşıldı. Öte yandan genom sekansları baz alındığında Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının ABD, ikincisinin Avusturalya ve üçüncüsünün ise İngiltere kaynaklı olduğu tespit edildi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK VAKA ABD'DEN

Sabancı Üniversitesi'nden Türk bilim insanlarının bu yöntemle yaptığı araştırmaya göre, koronavirüs ayda en az iki defa mutasyona uğradı. Genom sekansları incelenen araştırma sonucuna göre, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının ABD, ikinci vakanın Avusturalya, ve üçüncü vakanın ise İngiltere kaynaklı olduğu tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.