Türkiye ekonomisi ve kriz!

EKONOMİ 22.10.2019 - 16:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1980+ kez okundu.
 

Türkiye ekonomisi ve kriz!

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Türkiye Ekonomi Kurumu’nca (TEK) düzenlenen 20. Ulusal İktisat Sempozyumu’nda “Türkiye Ekonomisi ve Kriz: Sanayisizleşme, İşsizlik ve Enflasyon” masaya yatırıldı. King's College London’dan Prof. Dr. Gülçin Özkan “Finansal Kriz, Yükselen Ülkeler ve Türkiye” konulu bir konuşma yaparken, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Özatay “Karşı-Döngüsel Maliye Politikası, Manevra Alanı ve Türkiye Ekonomisi” ile ilgili sunum yaptı. Sempozyumda, Oğuz Kara, Zafer Kanberoğlu, Ahmet Oğuz, “Reel Ücret – Enflasyon ve İşgücü Verimliliği Arasındaki İlişki: Seçili Gelişmekte Olan Ülkeler Örneği”ni anlattı. Erhan İşcan, Duygu Serin Oktay, Neşe Algan “Emtia Fiyatları ile Enflasyon İlişkisinin Analizi: Türkiye Örneği” ne dikkat çekti. Ekonomik Büyüme, Kurumlar ve AR-GE konusunda ise Fikret Bostan, “Teknolojinin Uluslararası Yayılmasının Yenilik Performansına Etkisi: Türk İmalat Sanayi Örneğinde Bir Panel Veri Analizi” konusunu anlattı.    

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Türkiye Ekonomi Kurumu’nca (TEK) düzenlenen 20. Ulusal İktisat Sempozyumu’nda “Türkiye Ekonomisi ve Kriz: Sanayisizleşme, İşsizlik ve Enflasyon” masaya yatırıldı.

King's College London’dan Prof. Dr. Gülçin Özkan “Finansal Kriz, Yükselen Ülkeler ve Türkiye” konulu bir konuşma yaparken, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Özatay “Karşı-Döngüsel Maliye Politikası, Manevra Alanı ve Türkiye Ekonomisi” ile ilgili sunum yaptı. Sempozyumda, Oğuz Kara, Zafer Kanberoğlu, Ahmet Oğuz, “Reel Ücret – Enflasyon ve İşgücü Verimliliği Arasındaki İlişki: Seçili Gelişmekte Olan Ülkeler Örneği”ni anlattı. Erhan İşcan, Duygu Serin Oktay, Neşe Algan “Emtia Fiyatları ile Enflasyon İlişkisinin Analizi: Türkiye Örneği” ne dikkat çekti. Ekonomik Büyüme, Kurumlar ve AR-GE konusunda ise Fikret Bostan, “Teknolojinin Uluslararası Yayılmasının Yenilik Performansına Etkisi: Türk İmalat Sanayi Örneğinde Bir Panel Veri Analizi” konusunu anlattı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.