“TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU” ARAŞTIRMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

GÜNDEM 13.07.2020 - 16:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1287+ kez okundu.
 

“TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU” ARAŞTIRMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

  İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019” araştırmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl 11 firma ile temsil edilen Adana'dan bu yıl 13 sanayi firması İSO 500 sıralamasına girdi. TÜPRAŞ'ın bu yıl da birinci olduğu Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu İSO 500 sıralamasında, Adana sanayi firmaları Sasa Polyester 68., Akyem Adana Yem 240., Beyteks Tekstil 264, Temsa Ulaşım Araçları 269, Elita Gıda 272., Bossa 347., Abdioğulları Plastik ve Ambalaj 349., Güney Çelik Hasır ve Demir 426., Amylum Nişasta 427., Pilyem Gıda 435., Adana Çimento 453., Omnia Nişasta 468, Gürsoy Yem 471. sırada yer aldı. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç listeye giren firma sayısında yaşanan artışın kendileri için sevindirici olduğunu belirterek," İSO ilk 500'de yer alan firma sayısının bu yıl geçtiğimize yıla göre 11'ten 13'e yükseldi.  Bu durum bizim için sevindirici ama Adana sanayisi için yeterli değil.  Listesindeki firma sayımızın artması ve mevcut firmaların da çoğunluğunun üst sıralara yükselmesinin gururunu yaşıyoruz. Firmalarımızın çoğunluğu yükseliş gösterirken geçen yıllarda sıralamada kendisine yer bulamayan firmalarımızı bu yıl listede görmek bizleri gerçekten sevindirdi.” dedi. İlk 500'de 6 firmanın üst sıralara yükseldiğini, 5 firmanın gerilediğini, 2 firmanın listeye dahil olduğunu belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Adanalı sanayiciler olarak, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışı önceliklerimizdir. Üretim, yeni yatırım ve ihracat yapma, istihdam yaratmak için her türlü fırsatı değerlendiriyor, ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin güçlenmesine canla başla katkı sağlamaya devam ediyoruz. Zorlu süreci temkinli ve cesur hareket ederek iyi yönetme başarısı gösterip Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren Adana sanayi firmalarımızı tebrik ediyorum.  Ümit ediyorum ki Adana kısa bir süre içerisinde çok daha fazla Adana sanayi firmasının, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında kendine yer bulmasını ümit ediyorum." dedi.  

 

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019” araştırmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl 11 firma ile temsil edilen Adana'dan bu yıl 13 sanayi firması İSO 500 sıralamasına girdi.

TÜPRAŞ'ın bu yıl da birinci olduğu Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu İSO 500 sıralamasında, Adana sanayi firmaları Sasa Polyester 68., Akyem Adana Yem 240., Beyteks Tekstil 264, Temsa Ulaşım Araçları 269, Elita Gıda 272., Bossa 347., Abdioğulları Plastik ve Ambalaj 349., Güney Çelik Hasır ve Demir 426., Amylum Nişasta 427., Pilyem Gıda 435., Adana Çimento 453., Omnia Nişasta 468, Gürsoy Yem 471. sırada yer aldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç listeye giren firma sayısında yaşanan artışın kendileri için sevindirici olduğunu belirterek," İSO ilk 500'de yer alan firma sayısının bu yıl geçtiğimize yıla göre 11'ten 13'e yükseldi.  Bu durum bizim için sevindirici ama Adana sanayisi için yeterli değil.  Listesindeki firma sayımızın artması ve mevcut firmaların da çoğunluğunun üst sıralara yükselmesinin gururunu yaşıyoruz. Firmalarımızın çoğunluğu yükseliş gösterirken geçen yıllarda sıralamada kendisine yer bulamayan firmalarımızı bu yıl listede görmek bizleri gerçekten sevindirdi.” dedi.


İlk 500'de 6 firmanın üst sıralara yükseldiğini, 5 firmanın gerilediğini, 2 firmanın listeye dahil olduğunu belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Adanalı sanayiciler olarak, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışı önceliklerimizdir. Üretim, yeni yatırım ve ihracat yapma, istihdam yaratmak için her türlü fırsatı değerlendiriyor, ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin güçlenmesine canla başla katkı sağlamaya devam ediyoruz. Zorlu süreci temkinli ve cesur hareket ederek iyi yönetme başarısı gösterip Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren Adana sanayi firmalarımızı tebrik ediyorum.  Ümit ediyorum ki Adana kısa bir süre içerisinde çok daha fazla Adana sanayi firmasının, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında kendine yer bulmasını ümit ediyorum." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.