TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALMALI

GÜNDEM 20.09.2019 - 16:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1296+ kez okundu.
 

TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALMALI

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemiyor. Hem içerde hem dışarıda oradan oraya savruluyor. Kendi içlerinde yaşadıkları mücadele ve bölünme sorunlarından kimse Türkiye’nin yaşadığı sorunlarla ilgilenmiyor. Türkiye’nin artık tek adam diktatörlüğünde kurtularak rahat bir nefes alması gerek” dedi.  Kaya, CHP Adana İl Örgütü'nde, il başkanı Mehmet Çelebi, milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Adana’nın sürekli göç aldığını, “Beyaz altın” diyarı olmasına rağmen pamuk ekim alanlarının her geçen gün daraldığını hatırlatan Kaya, “Bu sorunları çözmek için çareler üreteceğiz. Pamuk destekleme priminin yükseltilmesi, hasat dönemlerinde pamuk ithalatının durdurularak üreticilerin desteklenmesi gerek” diye konuştu.  Kaya şöyle dedi: “AKP 2002 yılında tek başına iktidar olduğunda 7 milyon dekara pamuk ekiliyordu.  Bugün pamuk ekilen dekar 5 milyona düşmüş.  2019’un Temmuz ayına kadar, dışarıdan ithal ettiğimiz pamuğa ödediğimiz para 21 milyar 468 milyon dolar olmuş. Pamuk üreticisi pamuk fiyatını en az 5 lira   beklerken bu fiyatlar 3-3,5 lira arasında değişiyor.”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemiyor. Hem içerde hem dışarıda oradan oraya savruluyor. Kendi içlerinde yaşadıkları mücadele ve bölünme sorunlarından kimse Türkiye’nin yaşadığı sorunlarla ilgilenmiyor. Türkiye’nin artık tek adam diktatörlüğünde kurtularak rahat bir nefes alması gerek” dedi. 
Kaya, CHP Adana İl Örgütü'nde, il başkanı Mehmet Çelebi, milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Adana’nın sürekli göç aldığını, “Beyaz altın” diyarı olmasına rağmen pamuk ekim alanlarının her geçen gün daraldığını hatırlatan Kaya, “Bu sorunları çözmek için çareler üreteceğiz. Pamuk destekleme priminin yükseltilmesi, hasat dönemlerinde pamuk ithalatının durdurularak üreticilerin desteklenmesi gerek” diye konuştu. 

Kaya şöyle dedi: “AKP 2002 yılında tek başına iktidar olduğunda 7 milyon dekara pamuk ekiliyordu.  Bugün pamuk ekilen dekar 5 milyona düşmüş.  2019’un Temmuz ayına kadar, dışarıdan ithal ettiğimiz pamuğa ödediğimiz para 21 milyar 468 milyon dolar olmuş. Pamuk üreticisi pamuk fiyatını en az 5 lira   beklerken bu fiyatlar 3-3,5 lira arasında değişiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.