Türkiye'ye virüs bulaştıran 2 ülke

GÜNDEM 16.05.2020 - 13:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2185+ kez okundu.
 

Türkiye'ye virüs bulaştıran 2 ülke

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, salgına ilişkin 2 aylık değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelendiği ve virüsün Suudi Arabistan ile İran kökenli olduğu vurgulandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, Kovid-19 pandemisine yönelik hazırlanan iki aylık değerlendirme raporunu kamuoyuna duyurdu. Raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelenmesi sonucu Kovid-19'un ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve Îran kökenli olduğu vurgulandı. 144 sayfalık raporda ise, Türkiye'nin milyon kişi başına günlük doğrulanmış ölüm sayısı bakımından ilk 30 günde İran ile benzerlik gösterdiği, daha sonra günlük ölüm sayısının İran'dan düşük seyrettiği, Bulgaristan ve Yunanistan'da ise günlük doğrulanmış ölüm sayısının Türkiye'den düşük olduğu bilgileri dikkat çekti.

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, salgına ilişkin 2 aylık değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelendiği ve virüsün Suudi Arabistan ile İran kökenli olduğu vurgulandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 Danışma ve İzleme Kurulu, Kovid-19 pandemisine yönelik hazırlanan iki aylık değerlendirme raporunu kamuoyuna duyurdu. Raporda, Türkiye'de görülen virüsün genetik yapısının incelenmesi sonucu Kovid-19'un ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve Îran kökenli olduğu vurgulandı.

144 sayfalık raporda ise, Türkiye'nin milyon kişi başına günlük doğrulanmış ölüm sayısı bakımından ilk 30 günde İran ile benzerlik gösterdiği, daha sonra günlük ölüm sayısının İran'dan düşük seyrettiği, Bulgaristan ve Yunanistan'da ise günlük doğrulanmış ölüm sayısının Türkiye'den düşük olduğu bilgileri dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.