TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, erken seçimi değerlendirdi:

EKONOMİ 21.04.2018 - 08:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3194+ kez okundu.
 

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, erken seçimi değerlendirdi:

     “İŞ DÜNYASI OLARAK TEK BEKLENTİMİZ VAR, O DA ARTIK ASLİ İŞLERİMİZE ODAKLANABİLMEK ”   TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, 24 Haziran’da yapılacağı açıklanan erken seçimin ardından ülke gündeminin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, iş dünyası olarak beklentilerinin artık asli işlerine odaklanmak, siyasi ve ekonomik belirsizliklerden hızla uzaklaşarak, istikrara kavuşmuş bir Türkiye’nin yatırım ve üretimle büyümesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekti.   19 Nisan 2018 - İstanbul / Erken seçim kararını değerlendiren TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, 24 Haziran’ın ardından Türkiye’nin gündeminin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, “İş dünyası olarak tek bir beklentimiz var, o da seçimin ardından artık asli işlerimize odaklanabilmek; siyasi ve ekonomik belirsizlikleri ortadan kaldıran bir Türkiye’nin yatırım ve üretimle büyümesine katkı sağlamaktır” dedi.     Kadooğlu şunları söyledi: “Dünya siyasi ve ekonomik açıdan çok hızlı bir değişimden geçiyor. Bu değişim, özellikle ülkemizin de bulunduğu bölge açısından oldukça sert. Etrafımızda ve dünyada olup bitenden minimum hasarla kurtulabilmek ise ancak alınacak önlemlere ve izlenecek yola bağlı. Bu nedenle Türkiye’nin, reformlar ekseninde sürdürülebilir bir büyümeye, ekonomik belirsizliklerin ortadan kalktığı istikrarlı ve katılımcı bir siyasi atmosfere kavuşması şart. Son 4 yılda 5’inci kez sandık başına gidiyoruz. Bu süreçte iş dünyası olarak ekonomiden çok siyaset ağırlıklı bir gündemi yaşadık. Reel sektör başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmak, yatırım ve üretime odaklanmak istiyoruz. Erken seçimin ardından ekonomik ve yapısal reformların hızlı bir şekilde hayata geçmesi, iş dünyası olarak en büyük beklentimizdir.”     TÜRKONFED Hakkında: Çatısı altında 28 federasyon ve 231 dernek üzerinden 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.  

 

 

 “İŞ DÜNYASI OLARAK TEK BEKLENTİMİZ VAR, O DA

ARTIK ASLİ İŞLERİMİZE ODAKLANABİLMEK ”

 

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, 24 Haziran’da yapılacağı açıklanan erken seçimin ardından ülke gündeminin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, iş dünyası olarak beklentilerinin artık asli işlerine odaklanmak, siyasi ve ekonomik belirsizliklerden hızla uzaklaşarak, istikrara kavuşmuş bir Türkiye’nin yatırım ve üretimle büyümesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekti.

 

19 Nisan 2018 - İstanbul / Erken seçim kararını değerlendiren TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, 24 Haziran’ın ardından Türkiye’nin gündeminin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, “İş dünyası olarak tek bir beklentimiz var, o da seçimin ardından artık asli işlerimize odaklanabilmek; siyasi ve ekonomik belirsizlikleri ortadan kaldıran bir Türkiye’nin yatırım ve üretimle büyümesine katkı sağlamaktır” dedi.  

 

Kadooğlu şunları söyledi: “Dünya siyasi ve ekonomik açıdan çok hızlı bir değişimden geçiyor. Bu değişim, özellikle ülkemizin de bulunduğu bölge açısından oldukça sert. Etrafımızda ve dünyada olup bitenden minimum hasarla kurtulabilmek ise ancak alınacak önlemlere ve izlenecek yola bağlı. Bu nedenle Türkiye’nin, reformlar ekseninde sürdürülebilir bir büyümeye, ekonomik belirsizliklerin ortadan kalktığı istikrarlı ve katılımcı bir siyasi atmosfere kavuşması şart. Son 4 yılda 5’inci kez sandık başına gidiyoruz. Bu süreçte iş dünyası olarak ekonomiden çok siyaset ağırlıklı bir gündemi yaşadık. Reel sektör başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmak, yatırım ve üretime odaklanmak istiyoruz. Erken seçimin ardından ekonomik ve yapısal reformların hızlı bir şekilde hayata geçmesi, iş dünyası olarak en büyük beklentimizdir.”

 

 

TÜRKONFED Hakkında: Çatısı altında 28 federasyon ve 231 dernek üzerinden 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.