ULUSLARARASI KALİTE STANDARTLARINDAN TAM NOT

SAĞLIK-YAŞAM 01.01.2020 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1197+ kez okundu.
 

ULUSLARARASI KALİTE STANDARTLARINDAN TAM NOT

  2009 yılında hasta kabul etmeye başlayan Acıbadem Adana Hastanesi; 2010, 2013 ve 2016 yıllarında hizmet standartlarında göstermiş olduğu başarıyı 2019 yılında da zirveye taşıdı. Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar için sağlık hizmeti veren kurumların uluslararası kalite standartlarını belirleyen JCI (Joint Commision International) akreditasyonunu yeniden alarak sektördeki başarısını taçlandırdı. Acıbadem Adana Hastanesi’nin tüm alanlarında hastalarla birebir temas kuran yönetici ve çalışanlar JCI denetim ekibi ile görüşerek, değerlendirme sorularını yanıtladı. Sunulan sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlayan ve istikrarlı bir şekilde uluslararası düzeyde hizmet verme yetkinliğini destekleyen JCI akreditasyonunun önemini vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Başhekim ve Direktörü Prof. Dr. Bülent Soyupak “Sağlık sektöründe iyileştirebileceğimiz alanları tespit ederek ilerlemeyi ve bölgemize en iyi sağlık hizmeti sunmaya devam etmeyi arzu ediyouz. Bunun için örnek alabileceğimiz uygulamaları işin uzmanlarından dinleyerek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Alanında deneyimli, işini seven ve tutkuyla yapan 500’ü aşkın ekip üyemizle 4. kez akredite olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. JCI nedir? ABD’de 1951 yılında kurulan Sağlık Kuruluşları Akreditasyonu Ortak Komisyonu (JCAHO) bu ülkede 15.000’den fazla kuruluşu denetliyor. Kuruluşun temel amacı topluma verilen sağlık hizmetinin güvenlik ve kalitesinin sürekli olarak yükseltilmesi ve bu alanda oluşturulan standartların sağlık kuruluşlarında yerleştirilmesidir. Joint Commission International (JCI); sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artırmaya odaklanmış, kâr amacı gütmeyen Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations (JCAHO) kurumunun, uluslararası akreditasyon hizmetleri için oluşturulmuş birimidir.

 

2009 yılında hasta kabul etmeye başlayan Acıbadem Adana Hastanesi; 2010, 2013 ve 2016 yıllarında hizmet standartlarında göstermiş olduğu başarıyı 2019 yılında da zirveye taşıdı. Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar için sağlık hizmeti veren kurumların uluslararası kalite standartlarını belirleyen JCI (Joint Commision International) akreditasyonunu yeniden alarak sektördeki başarısını taçlandırdı.

Acıbadem Adana Hastanesi’nin tüm alanlarında hastalarla birebir temas kuran yönetici ve çalışanlar JCI denetim ekibi ile görüşerek, değerlendirme sorularını yanıtladı. Sunulan sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlayan ve istikrarlı bir şekilde uluslararası düzeyde hizmet verme yetkinliğini destekleyen JCI akreditasyonunun önemini vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Başhekim ve Direktörü Prof. Dr. Bülent Soyupak “Sağlık sektöründe iyileştirebileceğimiz alanları tespit ederek ilerlemeyi ve bölgemize en iyi sağlık hizmeti sunmaya devam etmeyi arzu ediyouz. Bunun için örnek alabileceğimiz uygulamaları işin uzmanlarından dinleyerek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Alanında deneyimli, işini seven ve tutkuyla yapan 500’ü aşkın ekip üyemizle 4. kez akredite olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

JCI nedir?

ABD’de 1951 yılında kurulan Sağlık Kuruluşları Akreditasyonu Ortak Komisyonu (JCAHO) bu ülkede 15.000’den fazla kuruluşu denetliyor. Kuruluşun temel amacı topluma verilen sağlık hizmetinin güvenlik ve kalitesinin sürekli olarak yükseltilmesi ve bu alanda oluşturulan standartların sağlık kuruluşlarında yerleştirilmesidir. Joint Commission International (JCI); sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artırmaya odaklanmış, kâr amacı gütmeyen Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations (JCAHO) kurumunun, uluslararası akreditasyon hizmetleri için oluşturulmuş birimidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.