ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER KIZILDAĞ YAYLASINDA

GÜNDEM 09.01.2018 - 12:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2362+ kez okundu.
 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER KIZILDAĞ YAYLASINDA

Adana da misafir öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği ( ÇUDER), derneği Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Birimi öncülüğünde üniversitelerde vize  sınavlarının bitimiyle 36 farklı ülkeden 92 öğrenci ile Kızıldağ Yaylası'na kar gezisi düzenlendi. İlk defa karla buluşanların heyecanları görülmeye değer anlar yaşandı…. Bir müddet karla kaplı bir alanda eğlenen yapancı  öğrenciler  daha sonra Köyde bulunan Camide namaz görevlerini yerine getirdikten sonra öğle yemeğini yedi.  Kızıldağ yaylasında gruplar halinde çevrenin dolaşılmasının ardından akşam saatlerinde Adana'ya dönüldü. Gönüllerince eğlenerek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan misafir öğrenciler  bu tür organizasyonların artarak devam etmesi temennsinde bulundu… Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği ( ÇUDER) Başkanı İbrahim Tokgöz, Misafir öğrencilerimiz Kızıldağ yaylasında kar sevincini yaşamaları bizi mutlu etti. Adana'da öğrenim gören 100 e yakın farklı ülkeden yaklaşık 2000 öğrenci var. Bu öğrencilerimize yönelik yaptığımız çalışmaları bir "mesuliyet " bilinci içerisinde gerçekleştiriyoruz. Temennimiz odur ki bugünlerde bin bir zahmetle, özenle yetiştirme gayreti içerisinde olduğumuz bu gençler, burada aldıkları bilinç ve şuurla yarın ümmetin ayağa kalkmasına vesile olacaklar İnșallah.”dedi Uluslararası  Öğrencilerin çoğu  "Ülkemizde hiç bu kadar kar yağmadı.  Ömrümüzde ilk defa karı Adana’da gördük. Çok mutlu olduk ,Çocuklar gibi eğlendik. Kardan adam yaptık.Kızakla kaydık. Kartopu savaşı yaptık. Çok eğlenceli vakit geçirdik. Burada geçirdiğimiz zamanları hiç unutmayacağız" dedi. Beyaz bereket ile tanışan Öğrenciler bu kar keyfini çektikleri fotoğraflar ile ölümsüzleştirerek bu kareleri sosyal medyaya yükleyerek ailelerine de gösterme fırsatı buldular. Gezinin ardından tüm öğrenciler çevre temizliği yaparak vatandaşlara örnek oldular.

Adana da misafir öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği ( ÇUDER), derneği Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Birimi öncülüğünde üniversitelerde vize  sınavlarının bitimiyle 36 farklı ülkeden 92 öğrenci ile Kızıldağ Yaylası'na kar gezisi düzenlendi. İlk defa karla buluşanların heyecanları görülmeye değer anlar yaşandı….


Bir müddet karla kaplı bir alanda eğlenen yapancı  öğrenciler  daha sonra Köyde bulunan Camide namaz görevlerini yerine getirdikten sonra öğle yemeğini yedi.  Kızıldağ yaylasında gruplar halinde çevrenin dolaşılmasının ardından akşam saatlerinde Adana'ya dönüldü.

Gönüllerince eğlenerek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan misafir öğrenciler  bu tür organizasyonların artarak devam etmesi temennsinde bulundu…


Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği ( ÇUDER) Başkanı İbrahim Tokgöz, Misafir öğrencilerimiz Kızıldağ yaylasında kar sevincini yaşamaları bizi mutlu etti. Adana'da öğrenim gören 100 e yakın farklı ülkeden yaklaşık 2000 öğrenci var. Bu öğrencilerimize yönelik yaptığımız çalışmaları bir "mesuliyet " bilinci içerisinde gerçekleştiriyoruz. Temennimiz odur ki bugünlerde bin bir zahmetle, özenle yetiştirme gayreti içerisinde olduğumuz bu gençler, burada aldıkları bilinç ve şuurla yarın ümmetin ayağa kalkmasına vesile olacaklar İnșallah.”dedi
Uluslararası  Öğrencilerin çoğu  "Ülkemizde hiç bu kadar kar yağmadı.  Ömrümüzde ilk defa karı Adana’da gördük. Çok mutlu olduk ,Çocuklar gibi eğlendik. Kardan adam yaptık.Kızakla kaydık. Kartopu savaşı yaptık. Çok eğlenceli vakit geçirdik. Burada geçirdiğimiz zamanları hiç unutmayacağız" dedi.
Beyaz bereket ile tanışan Öğrenciler bu kar keyfini çektikleri fotoğraflar ile ölümsüzleştirerek bu kareleri sosyal medyaya yükleyerek ailelerine de gösterme fırsatı buldular.

Gezinin ardından tüm öğrenciler çevre temizliği yaparak vatandaşlara örnek oldular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.