Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu

KÜLTÜR-SANAT 18.08.2018 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1185+ kez okundu.
 

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu

Dünya ile Adana arasında kurulan kültür sanat köprüsünün finalistleri açıklandı
25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamındaki 5 ana kategoriden biri olan Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 45 film finale kaldı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve 22 Eylül-30 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak 25.Uluslararası Adana Film Festivali’nin 5 ana yarışma kategorisinden biri olan Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belirlendi. 110 ülkeden 3111 başvurunun yapıldığı yarışmada, ön jürinin titiz çalışması sonucu; belgesel, canlandırma, kurmaca, deneysel dallarında 45 eser ana jürinin önüne çıkmaya hak kazandı. Şili’den Finlandiya’ya, İran’dan Çin’e, ABD’den Belçika’ya, bir çok kıtadan ülkenin finale kaldığı yarışmaya gösterilen ilgi, bu yıl Adana Film Festivali’nin uluslararası boyutunu hayli önemli hale getirdi. Yoğun ilgi nedeniyle başvuru tarihi 27 Temmuz 2018’den, 1 Temmuz 2018’e çekilen yarışmada finale kalan 45 filmin yönetmenleri Adana’da misafir edilecek   SANATA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM Uluslararası Kısa Film Yarışması’na, dünyanın dört bir yanından yapılan başvuruların, Adana Film Festivali’ni, dolayısıyla Adana’yı kültür sanat köprüsü yapma çabalarının bir sonucu olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sanata, sinemaya ve Adana’nın tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. JÜRİ YOĞUN VE ADİL ÇALIŞTI 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve finalistleri belirlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın, Adana ve Türkiye ile, 110 ülke arasında kültürel bağ oluşturduğunu ve mevcut bağları güçlendirdiğini ifade eden Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş da, ön jürinin yoğun ve adil çalışarak, finalistleri belirlediğini açıkladı.   Not: Finalist filmler ve yönetmenleri içeren paylaşıma www.adanafilmfestivali.org.tr adresinden ulaşılabilecek...    
Dünya ile Adana arasında kurulan kültür sanat köprüsünün finalistleri açıklandı

25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamındaki 5 ana kategoriden biri olan Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 45 film finale kaldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve 22 Eylül-30 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak 25.Uluslararası Adana Film Festivali’nin 5 ana yarışma kategorisinden biri olan Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belirlendi.

110 ülkeden 3111 başvurunun yapıldığı yarışmada, ön jürinin titiz çalışması sonucu; belgesel, canlandırma, kurmaca, deneysel dallarında 45 eser ana jürinin önüne çıkmaya hak kazandı.

Şili’den Finlandiya’ya, İran’dan Çin’e, ABD’den Belçika’ya, bir çok kıtadan ülkenin finale kaldığı yarışmaya gösterilen ilgi, bu yıl Adana Film Festivali’nin uluslararası boyutunu hayli önemli hale getirdi.

Yoğun ilgi nedeniyle başvuru tarihi 27 Temmuz 2018’den, 1 Temmuz 2018’e çekilen yarışmada finale kalan 45 filmin yönetmenleri Adana’da misafir edilecek

 

SANATA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM

Uluslararası Kısa Film Yarışması’na, dünyanın dört bir yanından yapılan başvuruların, Adana Film Festivali’ni, dolayısıyla Adana’yı kültür sanat köprüsü yapma çabalarının bir sonucu olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sanata, sinemaya ve Adana’nın tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

JÜRİ YOĞUN VE ADİL ÇALIŞTI

25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve finalistleri belirlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın, Adana ve Türkiye ile, 110 ülke arasında kültürel bağ oluşturduğunu ve mevcut bağları güçlendirdiğini ifade eden Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş da, ön jürinin yoğun ve adil çalışarak, finalistleri belirlediğini açıkladı.

 

Not: Finalist filmler ve yönetmenleri içeren paylaşıma www.adanafilmfestivali.org.tr adresinden ulaşılabilecek...

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.