ULUSUMUZUN ONURLU BAYRAMI KUTLU OLSUN

GÜNDEM 28.10.2020 - 12:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1587+ kez okundu.
 

ULUSUMUZUN ONURLU BAYRAMI KUTLU OLSUN

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulus olma bilincini aşıladığı fikirleri ışığında hayata geçirilen ve büyük bir destanın adı olan ‘Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıldönümünde daha çağdaş, kararlı ve azimli bir mücadeleyle Türkiye’mizi geleceğe taşımak zorundayız. Ulusal Kurtuluş Mücadelesine ilham veren Adanamız bu büyük onurda paha biçilmez bir öneme sahiptir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın ilk emrini Adana'da vermiştir. Ulu Önderimiz Atatürk, 15 Mart 1923'te geldiği Adana'da, 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, güzel Adana'da vucüt bulmuştur'  diyerek kentimizin kurtuluş günlerindeki önemine dikkat çekmiştir. Böylesi önemli topraklarda Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın heyecanı içindeyiz. Dünyanın bütün ülkeleri, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tüm olumsuzluklara rağmen yurtseverlerin görkemli bir kahramanlık destanı yazarak bağımsızlığı elde ettiğinin bilincindedir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlanmasında kahramanlık örneği sergileyen Adanalı hemşehrilerimizin ve ulusumuzun bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşu için canıyla kanıyla bedel ödeyen aziz şehit ve gazilerimizle tüm kahramanlarımız yolumuzu aydınlatıyor. Kurtuluş mücadelemizin lideri, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm kahramanları saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum. Herkes bilmeli ki, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Biz yurtseverlerin bu uğurda mücadelesi hiç durmadan sürecektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ulusun birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştirmesi için önemli bir gündür. Kurtuluş Savaşı başarısı ve ardından Cumhuriyet’i ilan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş fikirleri etrafında birleşerek ülkemizi hep birlikte muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak birincil görevimiz olmalıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm halkımız büyük bir heyecan ve gururla kutlamalıdır. Saygılarımla… Dr. Müzeyyen ŞEVKİN CHP Adana Milletvekili

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulus olma bilincini aşıladığı fikirleri ışığında hayata geçirilen ve büyük bir destanın adı olan ‘Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıldönümünde daha çağdaş, kararlı ve azimli bir mücadeleyle Türkiye’mizi geleceğe taşımak zorundayız.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesine ilham veren Adanamız bu büyük onurda paha biçilmez bir öneme sahiptir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın ilk emrini Adana'da vermiştir. Ulu Önderimiz Atatürk, 15 Mart 1923'te geldiği Adana'da, 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, güzel Adana'da vucüt bulmuştur'  diyerek kentimizin kurtuluş günlerindeki önemine dikkat çekmiştir. Böylesi önemli topraklarda Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın heyecanı içindeyiz.

Dünyanın bütün ülkeleri, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tüm olumsuzluklara rağmen yurtseverlerin görkemli bir kahramanlık destanı yazarak bağımsızlığı elde ettiğinin bilincindedir.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlanmasında kahramanlık örneği sergileyen Adanalı hemşehrilerimizin ve ulusumuzun bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşu için canıyla kanıyla bedel ödeyen aziz şehit ve gazilerimizle tüm kahramanlarımız yolumuzu aydınlatıyor. Kurtuluş mücadelemizin lideri, ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm kahramanları saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum.

Herkes bilmeli ki, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Biz yurtseverlerin bu uğurda mücadelesi hiç durmadan sürecektir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ulusun birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştirmesi için önemli bir gündür. Kurtuluş Savaşı başarısı ve ardından Cumhuriyet’i ilan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş fikirleri etrafında birleşerek ülkemizi hep birlikte muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak birincil görevimiz olmalıdır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm halkımız büyük bir heyecan ve gururla kutlamalıdır.

Saygılarımla…

Dr. Müzeyyen ŞEVKİN
CHP Adana Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.