ÜRETİCİ 11 LİRA KAZANMIYOR!

EKONOMİ 29.11.2020 - 16:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2101+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ 11 LİRA KAZANMIYOR!

Tarlada 7 liradan satılan bir kilo kuru fasulye, market rafında 18 lirayı buldu.
  Çiftçi ürettiği kuru fasulyeyi kilosu 7 liradan satabildi zarar etmedi ancak üreticinin 7 liradan sattığı fasulyenin kilosu marketlerde 18 liraya kadar çıktı.  YERLİ ÜRÜNDE FİYAT BU KADAR ARTAR MI? CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu durum, ülkemizde aracılık sisteminin ne kadar kazanç elde ettiğinin somut bir göstergesidir. Ürün fiyat artışının yerli üründe bu kadar artmasını gerektiren neden nedir? Yüzde 100 üreticiden tüketiciye fiyat artışı olağan görülebilir mi?” ifadelerini kullandı.  SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AMAÇLANMALI  “Dağı taşı ekin demekle iş bitmiyor” diyen Gürer, tarımda yaşanan sorunların AKP iktidarı tarafından yeterince görülmediğini ve sorunların çözümünü amaçlayan bir yaklaşımla ele alınmadığını ileri sürdü.  TARIM SİL BAŞTAN  Gürer, “Tarımda sil baştan yapılmalıdır. Temel gıda ürünlerinin üretimi için ciddi planlama kaçınılmazdır. 3,5 milyon hektar tarım dışı kalan alan tekrar tarım için değer bulmalıdır. Girdi fiyatları düşürülmeli, ithalatın çözüm  olmadığı görülerek kırsal desteklenmeli” dedi.
Tarlada 7 liradan satılan bir kilo kuru fasulye, market rafında 18 lirayı buldu.

 

Çiftçi ürettiği kuru fasulyeyi kilosu 7 liradan satabildi zarar etmedi ancak üreticinin 7 liradan sattığı fasulyenin kilosu marketlerde 18 liraya kadar çıktı. 

YERLİ ÜRÜNDE FİYAT BU KADAR ARTAR MI?
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu durum, ülkemizde aracılık sisteminin ne kadar kazanç elde ettiğinin somut bir göstergesidir. Ürün fiyat artışının yerli üründe bu kadar artmasını gerektiren neden nedir? Yüzde 100 üreticiden tüketiciye fiyat artışı olağan görülebilir mi?” ifadelerini kullandı. 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AMAÇLANMALI 
“Dağı taşı ekin demekle iş bitmiyor” diyen Gürer, tarımda yaşanan sorunların AKP iktidarı tarafından yeterince görülmediğini ve sorunların çözümünü amaçlayan bir yaklaşımla ele alınmadığını ileri sürdü. 

TARIM SİL BAŞTAN 
Gürer, “Tarımda sil baştan yapılmalıdır. Temel gıda ürünlerinin üretimi için ciddi planlama kaçınılmazdır. 3,5 milyon hektar tarım dışı kalan alan tekrar tarım için değer bulmalıdır. Girdi fiyatları düşürülmeli, ithalatın çözüm  olmadığı görülerek kırsal desteklenmeli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.