"Üreticiyi bölmeyin, adil olun"

EKONOMİ 28.05.2019 - 16:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2222+ kez okundu.
 

"Üreticiyi bölmeyin, adil olun"

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, bakanlık tarafından yapılan 2018 yılı pamuk desteklemesi verilecek iller listesinde Adana'nın olmamasını kınayıp sert tepki gösterdi.   "ÜRETİCİLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"   Bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Bakanlık tarafından bayram öncesi, Haziran ayı içerisinde yapılacak pamuk desteklemeleri için ödeme yapılacak iller listesi yapıldı. Listede Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Antalya, İzmir, Manisa, Aydın gibi pek çok pamuk üretimi yapılan iller yer alırken Adana ilimize yer verilmemiştir. Bunun nedenini yetkililerden soruyoruz. Neden listede Adana pamuk üreticisi yok? Bu listeyi kim yapmıştır ve neden Adana ödeme dışı tutulmuştur? Bölge ve illerimiz arasında ayrım yapan bu tutumu şiddetle kınıyorum. Bilinmelidir ki ülkemiz çiftçisi ve Adanalı üreticilerimiz yalnız değildir" dedi.   "ÜRETİCİYİ BÖLMEYİN, ADİL OLUN"   Pamuk üreticisine yapılacak desteklemeler hakkında konuşan Ayhan Barut, şunları söyledi: "Pamuk üreticisine verilecek destekleme tutarı yaklaşık 2 milyar 400 milyon Türk Lirasıdır. Bu desteklemenin yaklaşık 1 milyar Türk Lirası sadece Şanlıurfa pamuk üreticisine verilmektedir. Adana pamuk üreticisine ise yaklaşık 220 milyon Türk Lirası destekleme verilecektir. Biz illerimizi ve çiftçilerimizi birbiriyle yarıştıran, 'Ona neden veriliyor?' diye bir mantıkla tepki göstermiyoruz. 'Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, İzmir, Aydın, Antalya'da kim nerede üretiyorsa hepsine aynı zamanda destekleme verilsin' istiyoruz. 'Efendim ekonomik olarak buna imkan yok' diyorlarsa eldeki imkanı tüm çiftçilerimize eşit miktarda dağıtabilirler. Yani her ile imkanlar ölçüsünde destekleme verilebilir. Bir ile tamamını verip diğer bir ile hiç vermemek farklı anlam ve huzursuzluklar doğurur. Yöneticiler üreticiyi bölmemeli ve adil olmalıdır."  

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, bakanlık tarafından yapılan 2018 yılı pamuk desteklemesi verilecek iller listesinde Adana'nın olmamasını kınayıp sert tepki gösterdi.

 

"ÜRETİCİLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"

 

Bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Bakanlık tarafından bayram öncesi, Haziran ayı içerisinde yapılacak pamuk desteklemeleri için ödeme yapılacak iller listesi yapıldı. Listede Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Antalya, İzmir, Manisa, Aydın gibi pek çok pamuk üretimi yapılan iller yer alırken Adana ilimize yer verilmemiştir. Bunun nedenini yetkililerden soruyoruz. Neden listede Adana pamuk üreticisi yok? Bu listeyi kim yapmıştır ve neden Adana ödeme dışı tutulmuştur? Bölge ve illerimiz arasında ayrım yapan bu tutumu şiddetle kınıyorum. Bilinmelidir ki ülkemiz çiftçisi ve Adanalı üreticilerimiz yalnız değildir" dedi.

 

"ÜRETİCİYİ BÖLMEYİN, ADİL OLUN"

 

Pamuk üreticisine yapılacak desteklemeler hakkında konuşan Ayhan Barut, şunları söyledi:

"Pamuk üreticisine verilecek destekleme tutarı yaklaşık 2 milyar 400 milyon Türk Lirasıdır. Bu desteklemenin yaklaşık 1 milyar Türk Lirası sadece Şanlıurfa pamuk üreticisine verilmektedir. Adana pamuk üreticisine ise yaklaşık 220 milyon Türk Lirası destekleme verilecektir. Biz illerimizi ve çiftçilerimizi birbiriyle yarıştıran, 'Ona neden veriliyor?' diye bir mantıkla tepki göstermiyoruz. 'Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, İzmir, Aydın, Antalya'da kim nerede üretiyorsa hepsine aynı zamanda destekleme verilsin' istiyoruz. 'Efendim ekonomik olarak buna imkan yok' diyorlarsa eldeki imkanı tüm çiftçilerimize eşit miktarda dağıtabilirler. Yani her ile imkanlar ölçüsünde destekleme verilebilir. Bir ile tamamını verip diğer bir ile hiç vermemek farklı anlam ve huzursuzluklar doğurur. Yöneticiler üreticiyi bölmemeli ve adil olmalıdır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.