Uygulamalı temel mikrobiyoloji eğitimi kursu tamamlandı

GÜNDEM 09.01.2020 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2299+ kez okundu.
 

Uygulamalı temel mikrobiyoloji eğitimi kursu tamamlandı

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde her biri alanında uzman Akademisyenler eşliğinde “Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi Kursu” verildi.   ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde iki gün süren 6 oturum ve 6 laboratuvar uygulaması ile tamamlanan “Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi Kursu” 8 farklı şehir ve 4 farklı üniversite, 1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile 3 özel sektörden olmak üzere toplam 26 kursiyer katıldı.   Birbirinden Uzman Akademisyenler Eğitim Verdi “Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi” adlı kursun eğitimciliğini ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Prof. Dr. Yeşim Aysan, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Prof. Dr. Osman Günnaz, Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatmagün Aydın, Dr. Gül Satar, Tüt. Yük. Müh. M. Hakan Erol yaptı.   Gerçekleşen kurs ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, mikroorganizmaların sayım yöntemleri, bakteriyel enzim taraması, bakteri izolasyonu, boyama yöntemleri ve küflerin izolasyonu ile ilgili konularda laboratuvar uygulamalarının yer aldığı kursun başarıyla sona erdiğini söyledi.   Mart 2020’ye Davet Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar da, merkezin tanıtımını yaparak kursu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik etti. Prof. Dr. Kaçar, kapanış konuşmasında Mart 2020 de gerçekleştirilecek olan “8. Çukurova Biyoteknoloji Günleri”ne biyoteknoloji alanında çalışan tüm katılımcıları davet etti.   Kurs, düzenlenen törenle katılımcılara sertifikalarının verilmesi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde her biri alanında uzman Akademisyenler eşliğinde “Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi Kursu” verildi.

 

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde iki gün süren 6 oturum ve 6 laboratuvar uygulaması ile tamamlanan “Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi Kursu” 8 farklı şehir ve 4 farklı üniversite, 1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile 3 özel sektörden olmak üzere toplam 26 kursiyer katıldı.

 

Birbirinden Uzman Akademisyenler Eğitim Verdi

“Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Eğitimi” adlı kursun eğitimciliğini ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Prof. Dr. Yeşim Aysan, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Prof. Dr. Osman Günnaz, Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatmagün Aydın, Dr. Gül Satar, Tüt. Yük. Müh. M. Hakan Erol yaptı.

 

Gerçekleşen kurs ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, mikroorganizmaların sayım yöntemleri, bakteriyel enzim taraması, bakteri izolasyonu, boyama yöntemleri ve küflerin izolasyonu ile ilgili konularda laboratuvar uygulamalarının yer aldığı kursun başarıyla sona erdiğini söyledi.

 

Mart 2020’ye Davet

Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar da, merkezin tanıtımını yaparak kursu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik etti. Prof. Dr. Kaçar, kapanış konuşmasında Mart 2020 de gerçekleştirilecek olan “8. Çukurova Biyoteknoloji Günleri”ne biyoteknoloji alanında çalışan tüm katılımcıları davet etti.

 

Kurs, düzenlenen törenle katılımcılara sertifikalarının verilmesi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.