Uyusak bile dinlenmiş hissiyle uyanmıyoruz

SAĞLIK-YAŞAM 09.06.2020 - 14:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2393+ kez okundu.
 

Uyusak bile dinlenmiş hissiyle uyanmıyoruz

    Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla gelen markası Yataş Bedding’in gerçekleştirdiği “Türkiye Uyku Araştırması”, Türk insanının uyku davranışlarını gözler önüne serdi. Araştırmaya katılanların yüzde 54’ü dinlenmiş hissederek uyanmadığını ifade etti.     Yataş Bedding’in Türkiye’nin uyku alışkanlıklarını belirlemek ve iyi uykuya dair farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirdiği “Türkiye Uyku Araştırması”, Türk insanının neredeyse yarısının derin ve rahat uyumadığını ortaya çıkardı. Araştırmaya katılanların yüzde 75’i alarmı erteleyip tekrar uyumaya çalıştığını söyledi. Dinlenmiş hissi ile uyanmayanların oranı ise yüzde 54 oldu. Her dört kişiden biri uykusunda rüya gördüğünü belirtti. Kadınlar, erkeklere oranla daha fazla rüya gördüğünü söyledi.   Cumartesi geceleri uzun uzun uyuyoruz Araştırma en uzun uykumuzu hafta sonlarına sakladığımızı gözler önüne serdi. Özellikle cumartesi gününün gecesi en uzun uyuduğumuz gün olduğu ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 63’ü en uzun uykuya cumartesi gecesi yattıklarını söyledi. En rahat uyuduğumuz pozisyon ise sağ yana yatmak oldu. Her dört kişiden biri “Sağ yana yatarak daha rahat uyurum” dedi. Araştırmaya göre gece boyu ortalama iki kez uyanıyoruz. Uyanma sebeplerimizin başında ise tuvalete gitmek geliyor.   Gençler ve bekarlar yatağa telefonla giriyor Türkiye Uyku Araştırması, yatakta bile teknolojiden uzak durmadığımızı kanıtladı. Uyumadan önce teknolojiyi kullanan, TV ya da telefon ekranına bakanların oranı yüzde 44 oldu. Araştırmaya göre teknolojiyi en çok bekarlar ve gençler kullanıyor. Özellikle 18-35 yaş grubu yatmadan önce sosyal medyaya mutlaka göz atıyor, 18-24 yaş arası öğrenciler ise yatakta bilgisayarla sıkça vakit geçiriyor. 35-45 yaş aralığındaki evli ve çocuklu kişiler ise yatağa uzandığında telefonla ilgilenmeyi kendilerine ayırdıkları bir süre olarak tanımlıyor.

 

 

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla gelen markası Yataş Bedding’in gerçekleştirdiği “Türkiye Uyku Araştırması”, Türk insanının uyku davranışlarını gözler önüne serdi. Araştırmaya katılanların yüzde 54’ü dinlenmiş hissederek uyanmadığını ifade etti.

 

 

Yataş Bedding’in Türkiye’nin uyku alışkanlıklarını belirlemek ve iyi uykuya dair farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirdiği “Türkiye Uyku Araştırması”, Türk insanının neredeyse yarısının derin ve rahat uyumadığını ortaya çıkardı. Araştırmaya katılanların yüzde 75’i alarmı erteleyip tekrar uyumaya çalıştığını söyledi. Dinlenmiş hissi ile uyanmayanların oranı ise yüzde 54 oldu. Her dört kişiden biri uykusunda rüya gördüğünü belirtti. Kadınlar, erkeklere oranla daha fazla rüya gördüğünü söyledi.

 

Cumartesi geceleri uzun uzun uyuyoruz

Araştırma en uzun uykumuzu hafta sonlarına sakladığımızı gözler önüne serdi. Özellikle cumartesi gününün gecesi en uzun uyuduğumuz gün olduğu ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 63’ü en uzun uykuya cumartesi gecesi yattıklarını söyledi. En rahat uyuduğumuz pozisyon ise sağ yana yatmak oldu. Her dört kişiden biri “Sağ yana yatarak daha rahat uyurum” dedi. Araştırmaya göre gece boyu ortalama iki kez uyanıyoruz. Uyanma sebeplerimizin başında ise tuvalete gitmek geliyor.

 

Gençler ve bekarlar yatağa telefonla giriyor

Türkiye Uyku Araştırması, yatakta bile teknolojiden uzak durmadığımızı kanıtladı. Uyumadan önce teknolojiyi kullanan, TV ya da telefon ekranına bakanların oranı yüzde 44 oldu. Araştırmaya göre teknolojiyi en çok bekarlar ve gençler kullanıyor. Özellikle 18-35 yaş grubu yatmadan önce sosyal medyaya mutlaka göz atıyor, 18-24 yaş arası öğrenciler ise yatakta bilgisayarla sıkça vakit geçiriyor. 35-45 yaş aralığındaki evli ve çocuklu kişiler ise yatağa uzandığında telefonla ilgilenmeyi kendilerine ayırdıkları bir süre olarak tanımlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.