VÜCUDUNUZUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK FORMÜLLER

GÜNDEM 08.01.2018 - 15:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1595+ kez okundu.
 

VÜCUDUNUZUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK FORMÜLLER

Çerçi Halil İlker Değişmez, gripten kendilerini korumak isteyenlerin şifalı bitkilere hücum ettiğini söyledi.
Kışın kendini gösterdiği bu günlerde vücutlarının bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler Adana’da çerçilerin kapısını çalıyor. 35 yıldan bu yana şifalı bitki ve baharat satan Çerçi Halil İlker Değişmez, “Bu aylarda satışlarımız artıyor, nezle ve gribi önlemede bunların çok büyük rolü var” dedi.  Öncelikle vücudun kendi direncinin desteklenmesi amacıyla dengeli beslenmenin yanı sıra bitki çaylarının şifalı etkilerinden yararlanılması akılcı bir yoldur. Şekersiz olarak hazırlanan bitkisel çayların gün içerisinde birkaç defa içilmesi faydalı olacaktır. Önemli olan vücuda giren mikropların gelişimini önleyerek soğuk algınlığına karşı korunmaktır.  ZENCEFİL VE ZERDEÇAL ÇAYI REVAÇTA  Cemal Gürsel caddesinde “Çerçi Yusuf Sadık Değişmez” adı ile tescilli ürünlerin yanı sıra şifalı bitkiler ve baharatlar satan Halil İlker Değişmez, kış aylarında vücudu gribal enfeksiyonlardan korumak yapılması gerekenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu bildirdi. Değişmez, kendilerinin genellikle adaçayı, ıhlamur, papatya, tarçın, karanfil, kuşburnu, zencefilden oluşan bir karışım tavsiye ettiklerini anlatarak, biraz fazla soğuklar içinse zencefil ve zerdeçal ağırlıklı bitki çaylarının demlenmesini istedi. Değişmez, “Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırması noktasında çok başarılıdır. Zerdeçal da başlı başına bir antibiyotiktir. Bunların ikisi karşılaştırıldığı zaman çok kuvvetli bir antibiyotik görevi görüyor. Bu aylar da grip, nezle ayı zaten bu aylarda bunları içmek doktorlar tarafından da yardımcı tedavi olarak tavsiye ediliyor. Bunlar anamızdan babamızdan dedemizden kalan formüller” dedi.  Çerçi Değişmez, ilaçların bitkilerden üretildiğini ancak bunları kullanırken kesinlikle miktarlarına uyup içmek gerektiğini sözlerine ekledi.
Çerçi Halil İlker Değişmez, gripten kendilerini korumak isteyenlerin şifalı bitkilere hücum ettiğini söyledi.

Kışın kendini gösterdiği bu günlerde vücutlarının bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler Adana’da çerçilerin kapısını çalıyor. 35 yıldan bu yana şifalı bitki ve baharat satan Çerçi Halil İlker Değişmez, “Bu aylarda satışlarımız artıyor, nezle ve gribi önlemede bunların çok büyük rolü var” dedi. 

Öncelikle vücudun kendi direncinin desteklenmesi amacıyla dengeli beslenmenin yanı sıra bitki çaylarının şifalı etkilerinden yararlanılması akılcı bir yoldur. Şekersiz olarak hazırlanan bitkisel çayların gün içerisinde birkaç defa içilmesi faydalı olacaktır. Önemli olan vücuda giren mikropların gelişimini önleyerek soğuk algınlığına karşı korunmaktır. 
ZENCEFİL VE ZERDEÇAL ÇAYI REVAÇTA 
Cemal Gürsel caddesinde “Çerçi Yusuf Sadık Değişmez” adı ile tescilli ürünlerin yanı sıra şifalı bitkiler ve baharatlar satan Halil İlker Değişmez, kış aylarında vücudu gribal enfeksiyonlardan korumak yapılması gerekenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu bildirdi. Değişmez, kendilerinin genellikle adaçayı, ıhlamur, papatya, tarçın, karanfil, kuşburnu, zencefilden oluşan bir karışım tavsiye ettiklerini anlatarak, biraz fazla soğuklar içinse zencefil ve zerdeçal ağırlıklı bitki çaylarının demlenmesini istedi. Değişmez, “Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci artırması noktasında çok başarılıdır. Zerdeçal da başlı başına bir antibiyotiktir. Bunların ikisi karşılaştırıldığı zaman çok kuvvetli bir antibiyotik görevi görüyor. Bu aylar da grip, nezle ayı zaten bu aylarda bunları içmek doktorlar tarafından da yardımcı tedavi olarak tavsiye ediliyor. Bunlar anamızdan babamızdan dedemizden kalan formüller” dedi. 
Çerçi Değişmez, ilaçların bitkilerden üretildiğini ancak bunları kullanırken kesinlikle miktarlarına uyup içmek gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.