Yabancı öğrencilere Adana Ve ÇÜ tanıtıldı

EĞİTİM 10.10.2018 - 17:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1123+ kez okundu.
 

Yabancı öğrencilere Adana Ve ÇÜ tanıtıldı

  Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için “Oryantasyon Günleri” düzenlendi. Erasmus programı kapsamında bu yıl Çukurova Üniversitesine Romanya, Almanya, Polonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova ve Endonezya’dan 21 yabancı öğrenci geldi.   Kampüste Yaşam Ve Adana İle İlgili Bilgi Verildi. Her akademik dönemde düzenlenen ve 3 gün süren Oryantasyon Günleri kapsamında öğrencilere Çukurova Üniversitesi ve kampüste yaşam hakkında bilgi verildi. Ardından yabancı öğrencilere kampüs turu düzenlendi. Üniversitedeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendirilen öğrenciler ilk öğle yemeğini de Merkezi Kafeterya’da yedi.   Oryantasyon Kapsamında Kültürlerarası Kaynaşma Etkinliği Yapıldı Oryantasyonun ikinci günü olan “Kültürlerarası Kaynaşma” bölümünde öğrenciler Tarsus’ta bulunan tarihi yerleri ziyaret etti. Çukurova Üniversitesi ESN (Erasmus Students Network) topluluğunun da eşlik ettiği kültürel gezi sırasında öğrencilere Türk kültürü ve Türk mutfağından örnekler tanıtıldı. Oryantasyon Günleri’nin son gününde Türkiye ve Adana ili hakkında genel bilgilendirme seminerinin yapılamasıyla öğrenciler, şehir turuna katılarak Adana’da yaşama güzel bir başlangıç yaptı.   Rektör Prof. Dr. Kibar ve Yabancı Öğrenciler ‘Hoş Geldiniz Yemeği’nde Bir Araya Geldi. Oryantasyon Günleri’nin gelenekselleşen Hoş Geldiniz yemeği de Çukurova Üniversitesi’ne yeni katılan Erasmus öğrencileri, Dış İlişkiler ekibi ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dış İlişkiler Birimi Akademik Kurul Üyeleriyle Erasmus sorumlularının katılımıyla gerçekleşen yemek, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Öğrenciler Erasmus Hareketliliği için neden üniversitemizi tercih ettiklerini ve ilk izlenimlerini paylaştı. Yabancı öğrenciler özellikle Üniversitenin olanaklarından ve kampüsten çok etkilendiklerini, daha önce Çukurova Üniversitesi’nde Erasmus Öğrencisi olan arkadaşlarının olumlu izlenimlerinden de etkilenerek Adana’ya geldiklerini söyledi. Çok uluslu bir kampüste öğrenci olduklarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Hoş Geldiniz yemeğinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için “Oryantasyon Günleri” düzenlendi. Erasmus programı kapsamında bu yıl Çukurova Üniversitesine Romanya, Almanya, Polonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kosova ve Endonezya’dan 21 yabancı öğrenci geldi.

 

Kampüste Yaşam Ve Adana İle İlgili Bilgi Verildi.

Her akademik dönemde düzenlenen ve 3 gün süren Oryantasyon Günleri kapsamında öğrencilere Çukurova Üniversitesi ve kampüste yaşam hakkında bilgi verildi. Ardından yabancı öğrencilere kampüs turu düzenlendi. Üniversitedeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendirilen öğrenciler ilk öğle yemeğini de Merkezi Kafeterya’da yedi.

 

Oryantasyon Kapsamında Kültürlerarası Kaynaşma Etkinliği Yapıldı

Oryantasyonun ikinci günü olan “Kültürlerarası Kaynaşma” bölümünde öğrenciler Tarsus’ta bulunan tarihi yerleri ziyaret etti. Çukurova Üniversitesi ESN (Erasmus Students Network) topluluğunun da eşlik ettiği kültürel gezi sırasında öğrencilere Türk kültürü ve Türk mutfağından örnekler tanıtıldı. Oryantasyon Günleri’nin son gününde Türkiye ve Adana ili hakkında genel bilgilendirme seminerinin yapılamasıyla öğrenciler, şehir turuna katılarak Adana’da yaşama güzel bir başlangıç yaptı.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar ve Yabancı Öğrenciler ‘Hoş Geldiniz Yemeği’nde Bir Araya Geldi.

Oryantasyon Günleri’nin gelenekselleşen Hoş Geldiniz yemeği de Çukurova Üniversitesi’ne yeni katılan Erasmus öğrencileri, Dış İlişkiler ekibi ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dış İlişkiler Birimi Akademik Kurul Üyeleriyle Erasmus sorumlularının katılımıyla gerçekleşen yemek, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Öğrenciler Erasmus Hareketliliği için neden üniversitemizi tercih ettiklerini ve ilk izlenimlerini paylaştı. Yabancı öğrenciler özellikle Üniversitenin olanaklarından ve kampüsten çok etkilendiklerini, daha önce Çukurova Üniversitesi’nde Erasmus Öğrencisi olan arkadaşlarının olumlu izlenimlerinden de etkilenerek Adana’ya geldiklerini söyledi. Çok uluslu bir kampüste öğrenci olduklarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Hoş Geldiniz yemeğinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.