Yakıcı Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu

GÜNDEM 11.02.2019 - 15:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2704+ kez okundu.
 

Yakıcı Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu

    Başarılı iş kadını Belkıs Yakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıkladı. Hayatının her anında, ayrı bir başarı hikayesi olan iş kadını Belkıs Yakıcı, yaptığı projelerle de onlarca ödüle layık görülmüş. Liseyi, Adana Kız Lisesi’nde okuyan Yakıcı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. 30 yılı aşkın bir zamandır Tekstil Sektörü’nde verdiği önemli hizmetlerin yanı sıra, özellikle kızların eğitimi konusunda ciddi çalışmalar yapan Belkıs Yakıcı, yaşamın her alanında hizmet etmek için zaman ayırabilen bir yapıya sahip. Belediye Meclis Üyesi olduktan sonra da,  ‘Yaşadığım ve doyduğum ilçe’ dediği Seyhan için çok farklı ve faydalı projeleri olduğunun müjdesini verdi. Başarıya giden yolun eğitimden geçtiğinin altını önemle vurgulayan, evli ve 3 çocuk annesi Yakıcı, şimdiye kadar göz dolduran projelere imza atmış. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde yürütülen Haydi Kızlar Okula Kampanyası’nda Adana Valiliği İl Danışmanı olarak görev yapan Yakıcı, görevi doğrultusunda Seyhan İlçesi’ndeki bütün mahalleleri inceleyerek genellikle göç alan mahallelerde (Şakirpaşa, Dağlıoğlu, Doğumevi, Meydan, Denizli gibi) okula gönderilmeyen kız çocuklarının tespiti ve bu sorunun çözümü konusunda çalışmalara imza atarak, eğitimde yeni filizlerin yeşermesine vesile olmuş. BURSLARLA KIZ ÖĞRENCİLERİN YOLUNU AÇTI İŞKAD Kurucu Üyesi, Verim Kadın Kooperatifi ve Türkiye Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği başkanlığının yanı sıra, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği’nin de başkanlığını yapan Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Belkıs Yakıcı, aynı lisede okuyan veya mezun olup üniversiteyi kazanmış; ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği sağlanmasında da önemli çalışmalara imza atmış bir isim. Başkanlığı döneminde, 150 kız öğrencinin burs alarak liseyi ve üniversiteyi bitirip meslek sahibi olduğunu belirten Yakıcı, “Adana Kız Lisesi binasının ve 200 öğrenci kapasiteli yurt binasının yapımı için 10 yıl mücadele verdim. Bu sayede bugün bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulun Tufanbeyli ve Aladağ gibi ilçe köylerindeki kızlarımıza yuva olmaya devam ediyor” dedi. ANNESİ ADINA KÜTÜPHANE YAPTIRDI Yeni yapılan Adana Kız Lisesi binasına, kendi imkanlarıyla bir de kütüphane kazandıran Belkıs Yakıcı, Kız Lisesi’nde 25 yıl edebiyat öğretmenliği yapan annesi Halide Orcallı’nın adını vererek, annesine olan sevgisini perçinleyerek örnek bir davranışta bulunmuştur. Seyhan’da, eğitimden uzak çocukların iyi bir gelecek sahibi olmaları için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi Adayı olduğunu yineleyen Yakıcı, “Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Seyhan’ın, özellikle güney mahallelerinde ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin okuyarak meslek sahibi olmaları için projeler üreteceğim. Kentimizde bulunan üniversitelerde okuyan öğrenciler için de yurt yapılması için gayret göstereceğim” dedi.

 

 

Başarılı iş kadını Belkıs Yakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Hayatının her anında, ayrı bir başarı hikayesi olan iş kadını Belkıs Yakıcı, yaptığı projelerle de onlarca ödüle layık görülmüş. Liseyi, Adana Kız Lisesi’nde okuyan Yakıcı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. 30 yılı aşkın bir zamandır Tekstil Sektörü’nde verdiği önemli hizmetlerin yanı sıra, özellikle kızların eğitimi konusunda ciddi çalışmalar yapan Belkıs Yakıcı, yaşamın her alanında hizmet etmek için zaman ayırabilen bir yapıya sahip. Belediye Meclis Üyesi olduktan sonra da,  ‘Yaşadığım ve doyduğum ilçe’ dediği Seyhan için çok farklı ve faydalı projeleri olduğunun müjdesini verdi.

Başarıya giden yolun eğitimden geçtiğinin altını önemle vurgulayan, evli ve 3 çocuk annesi Yakıcı, şimdiye kadar göz dolduran projelere imza atmış. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde yürütülen Haydi Kızlar Okula Kampanyası’nda Adana Valiliği İl Danışmanı olarak görev yapan Yakıcı, görevi doğrultusunda Seyhan İlçesi’ndeki bütün mahalleleri inceleyerek genellikle göç alan mahallelerde (Şakirpaşa, Dağlıoğlu, Doğumevi, Meydan, Denizli gibi) okula gönderilmeyen kız çocuklarının tespiti ve bu sorunun çözümü konusunda çalışmalara imza atarak, eğitimde yeni filizlerin yeşermesine vesile olmuş.

BURSLARLA KIZ ÖĞRENCİLERİN YOLUNU AÇTI

İŞKAD Kurucu Üyesi, Verim Kadın Kooperatifi ve Türkiye Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği başkanlığının yanı sıra, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği’nin de başkanlığını yapan Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Belkıs Yakıcı, aynı lisede okuyan veya mezun olup üniversiteyi kazanmış; ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği sağlanmasında da önemli çalışmalara imza atmış bir isim. Başkanlığı döneminde, 150 kız öğrencinin burs alarak liseyi ve üniversiteyi bitirip meslek sahibi olduğunu belirten Yakıcı, “Adana Kız Lisesi binasının ve 200 öğrenci kapasiteli yurt binasının yapımı için 10 yıl mücadele verdim. Bu sayede bugün bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulun Tufanbeyli ve Aladağ gibi ilçe köylerindeki kızlarımıza yuva olmaya devam ediyor” dedi.

ANNESİ ADINA KÜTÜPHANE YAPTIRDI

Yeni yapılan Adana Kız Lisesi binasına, kendi imkanlarıyla bir de kütüphane kazandıran Belkıs Yakıcı, Kız Lisesi’nde 25 yıl edebiyat öğretmenliği yapan annesi Halide Orcallı’nın adını vererek, annesine olan sevgisini perçinleyerek örnek bir davranışta bulunmuştur.

Seyhan’da, eğitimden uzak çocukların iyi bir gelecek sahibi olmaları için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi Adayı olduğunu yineleyen Yakıcı, “Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Seyhan’ın, özellikle güney mahallelerinde ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin okuyarak meslek sahibi olmaları için projeler üreteceğim. Kentimizde bulunan üniversitelerde okuyan öğrenciler için de yurt yapılması için gayret göstereceğim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.