“Yaşasın TBMM, yaşasın 23 Nisan”

SİYASET 22.04.2020 - 10:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2533+ kez okundu.
 

“Yaşasın TBMM, yaşasın 23 Nisan”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. Yılını gururla kutladı. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Atatürk’ün kurduğu TBMM’nin bir milletvekili olmaktan duyduğu onuru paylaşan Dr. Şevkin, işgale karşı bir milleti örgütleyen, yokluğa, yoksulluğa inat milletin meclisini oluşturan ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesinin de derin anlamlar içerdiğini vurguladı. Dünyanın barış ve sevgiyle iyileştirilebileceğine olan inancını paylaşan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal’in bir ulusun varoluşundaki mücadelesi, çağdaş ve örnek temsiliyeti ile dünyaya haykırdığı ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle insanlığa, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ilanıyla da gelecek nesillere, çocuklara verdiği büyük değere işaret etti. Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan TBMM’nin milletin egemenliğini korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, “Meclis çatısı altında Atatürk’ün gösterdiği hedef ve ilkeler ışığında, halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda görev yapma gayretimden asla taviz vermeyeceğim” diye konuştu. BAYRAKLARLA KUTLAMAYA ÇAĞIRDI Bugünlere kadar taşınan ve bundan sonraki süreçte de ülkemizin en önemli bayramlarından biri olarak görülen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda milleti barış, dostluk ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmeye, şiddete, saldırıya, provokasyonlara geçit vermeden Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş yarınlara birlikte taşımaya, tüm çocuklara mutlu, huzurlu ve güvenli bir gelecek oluşturmaya davet eden CHP’li Şevkin, TBMM’nin 100. Kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutladı.   Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde de her gün ölümlerin yaşandığı salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Dr. Şevkin, tüm vatandaşları gazi meclisin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı balkonlardan, pencerelerden bayraklarla İstiklal Marşı eşliğinde kutlamaya davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. Yılını gururla kutladı.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Atatürk’ün kurduğu TBMM’nin bir milletvekili olmaktan duyduğu onuru paylaşan Dr. Şevkin, işgale karşı bir milleti örgütleyen, yokluğa, yoksulluğa inat milletin meclisini oluşturan ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesinin de derin anlamlar içerdiğini vurguladı.

Dünyanın barış ve sevgiyle iyileştirilebileceğine olan inancını paylaşan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal’in bir ulusun varoluşundaki mücadelesi, çağdaş ve örnek temsiliyeti ile dünyaya haykırdığı ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle insanlığa, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ilanıyla da gelecek nesillere, çocuklara verdiği büyük değere işaret etti.

Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan TBMM’nin milletin egemenliğini korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, “Meclis çatısı altında Atatürk’ün gösterdiği hedef ve ilkeler ışığında, halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda görev yapma gayretimden asla taviz vermeyeceğim” diye konuştu.

BAYRAKLARLA KUTLAMAYA ÇAĞIRDI

Bugünlere kadar taşınan ve bundan sonraki süreçte de ülkemizin en önemli bayramlarından biri olarak görülen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda milleti barış, dostluk ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmeye, şiddete, saldırıya, provokasyonlara geçit vermeden Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş yarınlara birlikte taşımaya, tüm çocuklara mutlu, huzurlu ve güvenli bir gelecek oluşturmaya davet eden CHP’li Şevkin, TBMM’nin 100. Kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutladı.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde de her gün ölümlerin yaşandığı salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Dr. Şevkin, tüm vatandaşları gazi meclisin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı balkonlardan, pencerelerden bayraklarla İstiklal Marşı eşliğinde kutlamaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.