Yatırım adedinde ODTÜ, miktarında İTÜ birinci

EĞİTİM 17.03.2021 - 13:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2298+ kez okundu.
 

Yatırım adedinde ODTÜ, miktarında İTÜ birinci

    Startups.watch verilerine göre, 2020 yılında en çok yeni girişim kuranlar Anadolu Üniversitesi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları oldu. Adet olarak en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken, miktar olarak en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu girişimler aldı.   Startups.watch’un Türkiye girişim ekosistemi hakkında paylaştığı bilgilere göre, Anadolu Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları 2020 yılında en çok startup kuranlar oldu. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Koç Üniversitesi mezunları da en çok yeni girişim kuranlar arasında gösteriliyor.   En çok yatırım adetini ODTÜ mezunları aldı   Adet olarak bakıldığında en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken onu Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunları takip etti. Miktar bağlamında ise toplamda en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu startupların aldığı görülüyor. Miktar yönünden en çok yatırımı alan diğer üniversiteler ise Bilgi Üniversitesi ve ODTÜ olarak belirtildi.   165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı   Startups. watch verilerine göre, 2020’de 165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı. Ülkemizde girişim ekosisteminin genç ve inovatif düşünen beyinlerin desteklenmesiyle büyüdüğünü söyleyen IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, uzmanı oldukları danışmanlık alanlarından biri olan TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı hakkında şu bilgileri paylaştı: “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, girişimcilerin inovasyon odaklı iş fikirlerinin, katma değer ve istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüşmesine katkı sağlıyor. IFASTÜRK Ar-Ge ve Destek olarak, girişimcilerin programdan verimli bir şekilde faydalanmalarına ve program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin şirket kurma sürecinde doğru kararlarla yönetilmesini sağlıyoruz. Sermaye desteği programına kimlerin başvurabileceği, destek süresi, destek miktarı, ödeme zamanları, desteklenen gider kalemleri, proje öneri formu hazırlarken dikkat edilecek hususlarda girişimcilerin rehberi olmayı sürdürüyoruz.”   IFASTURK hakkında: IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet destekleri danışmanlığı kapsamında müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.  

 

 

Startups.watch verilerine göre, 2020 yılında en çok yeni girişim kuranlar Anadolu Üniversitesi, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları oldu. Adet olarak en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken, miktar olarak en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu girişimler aldı.

 

Startups.watch’un Türkiye girişim ekosistemi hakkında paylaştığı bilgilere göre, Anadolu Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları 2020 yılında en çok startup kuranlar oldu. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Koç Üniversitesi mezunları da en çok yeni girişim kuranlar arasında gösteriliyor.

 

En çok yatırım adetini ODTÜ mezunları aldı

 

Adet olarak bakıldığında en çok yatırımı ODTÜ mezunlarının kurduğu girişimler alırken onu Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunları takip etti. Miktar bağlamında ise toplamda en çok yatırımı İTÜ mezunlarının kurduğu startupların aldığı görülüyor. Miktar yönünden en çok yatırımı alan diğer üniversiteler ise Bilgi Üniversitesi ve ODTÜ olarak belirtildi.

 

165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı

 

Startups. watch verilerine göre, 2020’de 165 yeni girişim 139 milyon dolar yatırım aldı. Ülkemizde girişim ekosisteminin genç ve inovatif düşünen beyinlerin desteklenmesiyle büyüdüğünü söyleyen IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, uzmanı oldukları danışmanlık alanlarından biri olan TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı hakkında şu bilgileri paylaştı: “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, girişimcilerin inovasyon odaklı iş fikirlerinin, katma değer ve istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüşmesine katkı sağlıyor. IFASTÜRK Ar-Ge ve Destek olarak, girişimcilerin programdan verimli bir şekilde faydalanmalarına ve program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin şirket kurma sürecinde doğru kararlarla yönetilmesini sağlıyoruz. Sermaye desteği programına kimlerin başvurabileceği, destek süresi, destek miktarı, ödeme zamanları, desteklenen gider kalemleri, proje öneri formu hazırlarken dikkat edilecek hususlarda girişimcilerin rehberi olmayı sürdürüyoruz.”

 

IFASTURK hakkında:

IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet destekleri danışmanlığı kapsamında müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.