YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARINIZI İSHALDEN PROBİYOTİKLİ YOĞURT İLE KORUYUN

SAĞLIK-YAŞAM 03.07.2018 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2401+ kez okundu.
 

YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARINIZI İSHALDEN PROBİYOTİKLİ YOĞURT İLE KORUYUN

  Açıkta kalan gıdalar ve sıcak havalar çocuklarda ölüm gibi olumsuz sonuçlara dahi neden olabilen ishalin görülme sıklığını arttırır. İshalin önüne geçebilmek için ise çocukların bağırsak sisteminin güçlü olması gerekir. Geleneksel yoğurt tadını kalite ve sağlık ile buluşturan EVDE YOMİNİ Probiyotik Yoğurt Mayası, içerdiği yararlı bakteriler ile çocuğunuzu ishale karşı korurken, vücudun sıvı dengesini korur.   Her gün bir kase yoğurt, ishal durumunda, yararlı bakteriler çocuğunuzun hızla iyileşmesini sağlar. Eğer çocuğunuz sade yoğurt yemekten hoşlanmıyorsa içine yaz meyvelerini ekleyebilir, hatta dolapta dondurarak doğal dondurma yapabilirsiniz. Havaların en sıcak olduğu yaz aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıklardan birisi de ishaldir. Uzun süre açıkta kalan gıdalar sıcak havanın etkisi ile bozulur ve ishale neden olur.  Özellikle mayonez, dondurma, kremalı ve sütlü gıdaların soğuk zincir dışında tutulması çocukların bağırsak florasını etkiler.  Çocuklarda sıvı kaybına neden olan ishalin şiddetlenmesi ve geçmemesi durumda hastaneye başvurulmalı ve kaybedilen sıvı geri kazandırılmalıdır.   İSHALE KARŞI PROBİYOTİK Her yıl gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık iki milyon çocuğun ölümüne neden olan ishale karşı savaşta, bağırsak sisteminin önemli yeri vardır. Çalışmalar göstermiştir ki bağırsaklarda mikrobiyel dengeyi düzenleyen probiyotik bakterilerin insan sağlığına faydaları açıkça ortadır. Çocukluk döneminde probiyotik bakterileri içeren besinlerle bireyler beslendiğinde yetişkin olunduğunda beslenilmesi aynı etkiyi göstermemektedir. Bu dönemlerde ne kadar çok faydalı laktik asit bakterileri vücuda alınırsa bağırsak florası dengeye ulaşmış olur ve dışardan gelecek zararlı bakterilere karşı daha güçlü olur.  

 

Açıkta kalan gıdalar ve sıcak havalar çocuklarda ölüm gibi olumsuz sonuçlara dahi neden olabilen ishalin görülme sıklığını arttırır. İshalin önüne geçebilmek için ise çocukların bağırsak sisteminin güçlü olması gerekir. Geleneksel yoğurt tadını kalite ve sağlık ile buluşturan EVDE YOMİNİ Probiyotik Yoğurt Mayası, içerdiği yararlı bakteriler ile çocuğunuzu ishale karşı korurken, vücudun sıvı dengesini korur.

 

Her gün bir kase yoğurt, ishal durumunda, yararlı bakteriler çocuğunuzun hızla iyileşmesini sağlar. Eğer çocuğunuz sade yoğurt yemekten hoşlanmıyorsa içine yaz meyvelerini ekleyebilir, hatta dolapta dondurarak doğal dondurma yapabilirsiniz.

  • Havaların en sıcak olduğu yaz aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıklardan birisi de ishaldir. Uzun süre açıkta kalan gıdalar sıcak havanın etkisi ile bozulur ve ishale neden olur.  Özellikle mayonez, dondurma, kremalı ve sütlü gıdaların soğuk zincir dışında tutulması çocukların bağırsak florasını etkiler. 
  • Çocuklarda sıvı kaybına neden olan ishalin şiddetlenmesi ve geçmemesi durumda hastaneye başvurulmalı ve kaybedilen sıvı geri kazandırılmalıdır.

 

İSHALE KARŞI PROBİYOTİK

  • Her yıl gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık iki milyon çocuğun ölümüne neden olan ishale karşı savaşta, bağırsak sisteminin önemli yeri vardır. Çalışmalar göstermiştir ki bağırsaklarda mikrobiyel dengeyi düzenleyen probiyotik bakterilerin insan sağlığına faydaları açıkça ortadır. Çocukluk döneminde probiyotik bakterileri içeren besinlerle bireyler beslendiğinde yetişkin olunduğunda beslenilmesi aynı etkiyi göstermemektedir. Bu dönemlerde ne kadar çok faydalı laktik asit bakterileri vücuda alınırsa bağırsak florası dengeye ulaşmış olur ve dışardan gelecek zararlı bakterilere karşı daha güçlü olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.