Yaz aylarında dijital reklam tırmanışa geçiyor

07.08.2017 - 14:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2012+ kez okundu.
 

Yaz aylarında dijital reklam tırmanışa geçiyor

    Tatil sezonunun devam etmesiyle birlikte turistik bölgelerde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Kullanıcılar gittikleri yerlerde, deniz kıyılarında çektikleri fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından sürekli paylaşıyor. Bu paylaşımlara paralel olarak, mobil reklamlara tıklama oranı da artış gösteriyor. Bu bilgiyi araştırmalar da kanıtlar nitelikte. Araştırmalara göre; akıllı telefon ve tablet kullanımının yaz aylarında artmasına paralel, mobil reklamlara tıklama oranı Temmuz’da yüzde 33, Ağustos’ta ise yüzde 32 artıyor.   Markaların pazarlama kampanyaları her sezon değişiklik gösterdiği gibi tüketicilerin de bu kampanyalara göre alışveriş alışkanlıkları değişmiş durumda. Özellikle mobil cihazların artık günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldiği günümüzde; mobil reklamcılık yatırımları hızla büyüyor. Bu bilgiyi araştırmalar da kanıtlar nitelikte. PricewaterhouseCoopers ve İnteraktif Reklamcılık Bürosu’nun yayınladığı en son İnternet Reklamcılığı Gelir Raporu’na göre; dijital reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 22 artış göstererek 2016 yılını 72,5 milyar dolar ile kapattı. Ve ilk defa mobil reklamlar 36,6 milyar dolar ile toplam dijital reklam gelirinin yüzde 51’ini yani harcamaların yarısından fazlasını oluşturdu.   “Türkiye dijital dönüşümü yakından takip ediyor” Rakamlara bakarak mobil dünyanın giderek yaşamımıza entegre olduğu söyleyen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, akıllı telefonların ve tabletlerin yaz aylarında sektörün yüklenicisi olduğunu söyledi. Yaz aylarında akıllı telefon kullanım oranının yıl ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirten Ramazan Becer, “Mobil kullanım oranlarına baktığımızda Temmuz’da yüzde 42, Ağustos’ta ise yüzde 33’lük artış görüldü. Dönüşüm oranlarına bakıldığında ise mobil cihazlardan Temmuz ayında yüzde 33, Ağustos ayında yüzde 32 dönüşüm elde edildi. Bu rakamlara göre Türkiye’de mobil cihaz kullanımı ve dönüşüm oranı dünya ortalamasının yaklaşık yüzde 5 üzerinde gerçekleştiği söylesek yanılmayız” dedi.   Ramazan Becer: Doğru strateji, doğru hedef kitle demek Giderek artan mobil cihaz kullanımının pazarlamanın dinamiklerini değiştirdiğini de sözlerine ekleyen Ramazan Becer, sektörün akıllı telefonlar ve tabletlerin sezonluk kullanım durumunu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Günümüzde insanlar dışarıda daha fazla zaman geçirdiği için mobil kullanım oranı önemli derecede artış gösteriyor. Cihazlar arası kampanyalar sayesindedir ki mobil cihaz kullanıcıları da sektörün gelişimini yakından takip ediyor. Dolayısıyla markalar, doğru stratejilerle hedef kitlesiyle daha yakın ilişkiye girebiliyor. Ayrıca tüketicilerin nasıl ve ne zaman satın alım yaptığını belirleyen markalar, reklam stratejileri planlayabilir ve yoğun saatlerde daha doğru ve kişiselleştirilmiş mesajlar sunabilirler.”

 

 

Tatil sezonunun devam etmesiyle birlikte turistik bölgelerde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Kullanıcılar gittikleri yerlerde, deniz kıyılarında çektikleri fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından sürekli paylaşıyor. Bu paylaşımlara paralel olarak, mobil reklamlara tıklama oranı da artış gösteriyor. Bu bilgiyi araştırmalar da kanıtlar nitelikte. Araştırmalara göre; akıllı telefon ve tablet kullanımının yaz aylarında artmasına paralel, mobil reklamlara tıklama oranı Temmuz’da yüzde 33, Ağustos’ta ise yüzde 32 artıyor.

 

Markaların pazarlama kampanyaları her sezon değişiklik gösterdiği gibi tüketicilerin de bu kampanyalara göre alışveriş alışkanlıkları değişmiş durumda. Özellikle mobil cihazların artık günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldiği günümüzde; mobil reklamcılık yatırımları hızla büyüyor. Bu bilgiyi araştırmalar da kanıtlar nitelikte. PricewaterhouseCoopers ve İnteraktif Reklamcılık Bürosu’nun yayınladığı en son İnternet Reklamcılığı Gelir Raporu’na göre; dijital reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 22 artış göstererek 2016 yılını 72,5 milyar dolar ile kapattı. Ve ilk defa mobil reklamlar 36,6 milyar dolar ile toplam dijital reklam gelirinin yüzde 51’ini yani harcamaların yarısından fazlasını oluşturdu.

 

“Türkiye dijital dönüşümü yakından takip ediyor”

Rakamlara bakarak mobil dünyanın giderek yaşamımıza entegre olduğu söyleyen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, akıllı telefonların ve tabletlerin yaz aylarında sektörün yüklenicisi olduğunu söyledi. Yaz aylarında akıllı telefon kullanım oranının yıl ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirten Ramazan Becer, “Mobil kullanım oranlarına baktığımızda Temmuz’da yüzde 42, Ağustos’ta ise yüzde 33’lük artış görüldü. Dönüşüm oranlarına bakıldığında ise mobil cihazlardan Temmuz ayında yüzde 33, Ağustos ayında yüzde 32 dönüşüm elde edildi. Bu rakamlara göre Türkiye’de mobil cihaz kullanımı ve dönüşüm oranı dünya ortalamasının yaklaşık yüzde 5 üzerinde gerçekleştiği söylesek yanılmayız” dedi.

 

Ramazan Becer: Doğru strateji, doğru hedef kitle demek

Giderek artan mobil cihaz kullanımının pazarlamanın dinamiklerini değiştirdiğini de sözlerine ekleyen Ramazan Becer, sektörün akıllı telefonlar ve tabletlerin sezonluk kullanım durumunu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Günümüzde insanlar dışarıda daha fazla zaman geçirdiği için mobil kullanım oranı önemli derecede artış gösteriyor. Cihazlar arası kampanyalar sayesindedir ki mobil cihaz kullanıcıları da sektörün gelişimini yakından takip ediyor. Dolayısıyla markalar, doğru stratejilerle hedef kitlesiyle daha yakın ilişkiye girebiliyor. Ayrıca tüketicilerin nasıl ve ne zaman satın alım yaptığını belirleyen markalar, reklam stratejileri planlayabilir ve yoğun saatlerde daha doğru ve kişiselleştirilmiş mesajlar sunabilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.