Yeni Ekonomi Programı’nda Adana’nın izi olacak

SİYASET 24.09.2018 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1670+ kez okundu.
 

Yeni Ekonomi Programı’nda Adana’nın izi olacak

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak,‘Yeni Ekonomi Programı'nda Adana’nın ön plana çıktığını söyledi. Kavak, petro-kimya sektöründeki millileştirme çalışmaları kapsamında Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’nin hızla faaliyete geçirileceğini müjdeledi.     Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) çok iyi çalışılmış bir program olduğunu belirten Kavak, "Önümüzdeki süreçle ilgili olarak her türlü değerlendirmenin yapıldığını gördüğümüz programda bir sanayi şehri olan Adana önemli görevler üstlenecek" dedi. Başkan Kavak, programın ‘Dengelenme, Değişim ve Disiplin' odaklı  olduğunu hatırlatarak, “Gerek temel makro parametreler için hedeflediği düzeyler gerekse üretim-tasarruf-yatırım üçgeninde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında Dünya ve Türkiye ekonomisinin gidişatı açısından makul, ölçülebilir ve ihtiyatlı bulduk” diye konuştu.   CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ GÜNDEMDE Programda üzerinde en fazla durulan konunun üretimde millileştirme olduğunu belirten Kavak, “Programda cari açığı doğrudan etkileyen sektör kalemlerine de vurgu yapılmış. Yeni dönemde biyo-teknoloji, petro-kimya, yazılım, enerji ve makine-teçhizat gibi katma değeri yüksek sektörlerde yatırımlar öncelik kazanacak. Bu çerçevede Adana’nın öneminin ortaya çıkacağını biliyoruz. Bizler de bu doğrultuda katma değeri yüksek üretim arayışımızı, doğacak yeni sektörler üzerinde çalışmalarımızı artırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.   HEDEFE TASARRUF ETKİSİ Kamu maliyesi anlamında tasarruf kalemlerine yapılan ısrarlı vurgu ve bunun için özelleşmiş bir ofisin kurulmuş olmasını da değerli bulduklarını belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Programın üçer aylık periyodlar ile denetlenecek olması hem planın işleyişinin verimliliğini hem de mikro değişimlerin izlenerek makro planda güncelleme yapılması ihtimalini desteklemektedir.  Bu tür güncellemeler, değişimlere karşı hızlı refleks verme ve programın disiplin etabının işletilmesi adına elzemdir.Bankaların mali yapı ve aktif büyüklükleri üzerinde çalışmalar yapılacağının kaydedilmesi hem reel sektörün bankacılık sektörü ile olan güven ilişkisini güçlendirecek hem de güçlü finansal kesim yaratma politikasını destekleyecektir” dedi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak,‘Yeni Ekonomi Programı'nda Adana’nın ön plana çıktığını söyledi. Kavak, petro-kimya sektöründeki millileştirme çalışmaları kapsamında Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’nin hızla faaliyete geçirileceğini müjdeledi.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) çok iyi çalışılmış bir program olduğunu belirten Kavak, "Önümüzdeki süreçle ilgili olarak her türlü değerlendirmenin yapıldığını gördüğümüz programda bir sanayi şehri olan Adana önemli görevler üstlenecek" dedi.

Başkan Kavak, programın ‘Dengelenme, Değişim ve Disiplin' odaklı  olduğunu hatırlatarak, “Gerek temel makro parametreler için hedeflediği düzeyler gerekse üretim-tasarruf-yatırım üçgeninde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında Dünya ve Türkiye ekonomisinin gidişatı açısından makul, ölçülebilir ve ihtiyatlı bulduk” diye konuştu.

 

CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ GÜNDEMDE

Programda üzerinde en fazla durulan konunun üretimde millileştirme olduğunu belirten Kavak, “Programda cari açığı doğrudan etkileyen sektör kalemlerine de vurgu yapılmış. Yeni dönemde biyo-teknoloji, petro-kimya, yazılım, enerji ve makine-teçhizat gibi katma değeri yüksek sektörlerde yatırımlar öncelik kazanacak. Bu çerçevede Adana’nın öneminin ortaya çıkacağını biliyoruz. Bizler de bu doğrultuda katma değeri yüksek üretim arayışımızı, doğacak yeni sektörler üzerinde çalışmalarımızı artırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

HEDEFE TASARRUF ETKİSİ

Kamu maliyesi anlamında tasarruf kalemlerine yapılan ısrarlı vurgu ve bunun için özelleşmiş bir ofisin kurulmuş olmasını da değerli bulduklarını belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Programın üçer aylık periyodlar ile denetlenecek olması hem planın işleyişinin verimliliğini hem de mikro değişimlerin izlenerek makro planda güncelleme yapılması ihtimalini desteklemektedir.  Bu tür güncellemeler, değişimlere karşı hızlı refleks verme ve programın disiplin etabının işletilmesi adına elzemdir.Bankaların mali yapı ve aktif büyüklükleri üzerinde çalışmalar yapılacağının kaydedilmesi hem reel sektörün bankacılık sektörü ile olan güven ilişkisini güçlendirecek hem de güçlü finansal kesim yaratma politikasını destekleyecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.