“YETER ARTIK DEMEKTEN SIKILDIK”

DÜNYA 05.10.2018 - 14:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 967+ kez okundu.
 

“YETER ARTIK DEMEKTEN SIKILDIK”

Adana Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yakup Şahin, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara, “Yeter artık demekten sıkıldık” ifadeleri ile tepki gösterdi. Son olarak hastası tarafından uğradığı silahlı saldırıda Dr. Fikret Hacıosman’ın yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Adana Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yakup Şahin, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Günümüzde, sağlıkta zulüm, sağlık personellerinin sözlü saldırıya uğramasından tutunda, yaralanması ve hatta öldürülmesi ile sağlık personellerine karşı şiddet olarak alabildiğine devam etmektedir. Sağlığı yönetenler ise koltuklarında ayrıcalıklarının keyfini sürerek bu acı durumu maalesef seyretmektedir. Şikâyet hatları, vatandaşa verilen her istediğiniz yapılacak algısı, bilerek ve isteyerek Gazi Meclisimizin raflarında bekletilen ve hâlâ çıkarılmayan Sağlıkta Şiddet Yasası yüzünden ve en önemlisi de hekimleri suçlayan aşağılayan, hedef gösteren açıklamalar yüzünden hekimler ve tüm sağlık çalışanları her gün sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmakta ve daha geçen gün yaşadığımız gibi öldürülmektedir. Yeter artık demekten sıkıldık… Sayın "muktedirler" elinizde ülkemizin yetiştirdiği doktor arkadaşlarımızın kanı ile geziyorsunuz. Gerçek katil; o bıçağı sallayan, o kurşunu sıkan o psikopat mı, yoksa onu kışkırtan, eline silah alıp, hedef gösterilen sağlıkçılara saldırmasına sebep olan yöneticiler midir? Bu sistemin devam etmesi adına hiçbir şey yapmayanlar gerçek katillerdir.”  

Adana Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yakup Şahin, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara, “Yeter artık demekten sıkıldık” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Son olarak hastası tarafından uğradığı silahlı saldırıda Dr. Fikret Hacıosman’ın yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Adana Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yakup Şahin, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Günümüzde, sağlıkta zulüm, sağlık personellerinin sözlü saldırıya uğramasından tutunda, yaralanması ve hatta öldürülmesi ile sağlık personellerine karşı şiddet olarak alabildiğine devam etmektedir. Sağlığı yönetenler ise koltuklarında ayrıcalıklarının keyfini sürerek bu acı durumu maalesef seyretmektedir. Şikâyet hatları, vatandaşa verilen her istediğiniz yapılacak algısı, bilerek ve isteyerek Gazi Meclisimizin raflarında bekletilen ve hâlâ çıkarılmayan Sağlıkta Şiddet Yasası yüzünden ve en önemlisi de hekimleri suçlayan aşağılayan, hedef gösteren açıklamalar yüzünden hekimler ve tüm sağlık çalışanları her gün sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmakta ve daha geçen gün yaşadığımız gibi öldürülmektedir.

Yeter artık demekten sıkıldık…

Sayın "muktedirler" elinizde ülkemizin yetiştirdiği doktor arkadaşlarımızın kanı ile geziyorsunuz.

Gerçek katil; o bıçağı sallayan, o kurşunu sıkan o psikopat mı, yoksa onu kışkırtan, eline silah alıp, hedef gösterilen sağlıkçılara saldırmasına sebep olan yöneticiler midir?

Bu sistemin devam etmesi adına hiçbir şey yapmayanlar gerçek katillerdir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.