YETER, VATANDAŞIN SIRTINA DAHA FAZLA YÜK BİNDİRMEYİN!

SİYASET 10.12.2020 - 15:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1012+ kez okundu.
 

YETER, VATANDAŞIN SIRTINA DAHA FAZLA YÜK BİNDİRMEYİN!

  Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 17.11.2020 günü Resmî Gazete’de yayınlanan “Parekende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi” hakkında Tebliğinde Madde 8’de yer alan (9) bendine ve 19.11.2020 günü “Dağıtım tarifesinin hakkında” tebliğde yer alan Madde 5- (1) bendine göre “Tarifelere ilişkin teknik hesaplama yöntemleri her 5 yılda bir yeniden belirleniyor. 2021-2025 arasındaki 5 yıllık dönemde “elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların” vatandaşın faturasına yansıtılacağına” dair konuyu bu yanlıştan dönülmesi için konuyu Meclis gündemine taşıdı.   GELİRİ DÜŞEN VATANDAŞ ELEKTRİK FATURASINI ÖDEMEKTE ZORLUK YAŞARKEN BU UYGULAMA SIRTINA BİR YÜK DAHA BİNMİŞTİR.   Pandemi ve ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan, geliri düşen vatandaş; elektrik faturasını dahi ödemekte zorluk yaşarken, “elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi giderlerinin vatandaşın faturalarına eklenmesi” yönünde karar alındığı, bununla ilgili Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkında iki ayrı tebliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti.   Koncuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile “Elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcamayı vatandaşın ödediği elektrik faturalara yansıyacağı gibi vatandaşın ödeyeceği fatura daha da kabaracaktır.” dedi.   Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcamayı vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak, bu uygulamanın çok yanlış olduğunu 5 yıllık dönemde “elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masraflarının” vatandaşın faturasına yansıtılması yönünde alınan karardan bir an önce vazgeçmelidir.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 17.11.2020 günü Resmî Gazete’de yayınlanan “Parekende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi” hakkında Tebliğinde Madde 8’de yer alan (9) bendine ve 19.11.2020 günü “Dağıtım tarifesinin hakkında” tebliğde yer alan Madde 5- (1) bendine göre “Tarifelere ilişkin teknik hesaplama yöntemleri her 5 yılda bir yeniden belirleniyor. 2021-2025 arasındaki 5 yıllık dönemde “elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların” vatandaşın faturasına yansıtılacağına” dair konuyu bu yanlıştan dönülmesi için konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

GELİRİ DÜŞEN VATANDAŞ ELEKTRİK FATURASINI ÖDEMEKTE ZORLUK YAŞARKEN BU UYGULAMA SIRTINA BİR YÜK DAHA BİNMİŞTİR.

 

Pandemi ve ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan, geliri düşen vatandaş; elektrik faturasını dahi ödemekte zorluk yaşarken, “elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi giderlerinin vatandaşın faturalarına eklenmesi” yönünde karar alındığı, bununla ilgili Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkında iki ayrı tebliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti.

 

Koncuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile “Elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcamayı vatandaşın ödediği elektrik faturalara yansıyacağı gibi vatandaşın ödeyeceği fatura daha da kabaracaktır.” dedi.

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcamayı vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak, bu uygulamanın çok yanlış olduğunu 5 yıllık dönemde “elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masraflarının” vatandaşın faturasına yansıtılması yönünde alınan karardan bir an önce vazgeçmelidir.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.