YİNE "NALLI KUZU" YEDİRMİŞLER!

GÜNDEM 18.09.2020 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3288+ kez okundu.
 

YİNE "NALLI KUZU" YEDİRMİŞLER!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde hile yapan firmaları açıkladı. Ülkenin dört bir yanındaki "hilekar" firmaların ürettikleri zeytinyağı yağ değil, yoğurt yoğurt değil. Bala bile ‘su katan (!)’ firmaların uyguladıkları yöntemler uzmanları bile şaşkına çeviriyor.
Çaya ve baharata boya katıp renk veren sahtekarlar, vatandaşa sucuk eti yerine tek tırnaklı olarak bilinen at, eşek ve domuz eti bile yedirmişler. Adana'da da 'tek tırnaklı hayvan eti' satan bir firma belirlendi. Çukurova ilçesindeki İbrahim Halil Ağaç'a ait Hizmet Et'te, 6. ayda alınan "çiğ dana eti" numunesinde, "tek tırnaklı eti" tespit edildi.    ONLARCA FİRMAYI DENETLEDİLER! Bakanlık, alkollü içeceklerden alkolsüz içeceklere, arıcılık ürünlerinden baharata, bitki çay ve kahve ürünlerinden bitkisel yağlara, çikolota ve kakao ürünlerinden süt ve süt ürünlerine, et ve et ürünlerinden enerji içeceklerine, takviye edici gıda ve ürünlerine onlarca firmadan alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.  Kakao ve çikolata üreticisi firmalarla, bitkisel ürün satan bazı firmaların  daha çok satmak için erkeklerin gücünü artıran "sildefanil" isimli etken madde bile ekledikleri tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde hile yapan firmaları açıkladı. Ülkenin dört bir yanındaki "hilekar" firmaların ürettikleri zeytinyağı yağ değil, yoğurt yoğurt değil. Bala bile ‘su katan (!)’ firmaların uyguladıkları yöntemler uzmanları bile şaşkına çeviriyor.

Çaya ve baharata boya katıp renk veren sahtekarlar, vatandaşa sucuk eti yerine tek tırnaklı olarak bilinen at, eşek ve domuz eti bile yedirmişler. Adana'da da 'tek tırnaklı hayvan eti' satan bir firma belirlendi. Çukurova ilçesindeki İbrahim Halil Ağaç'a ait Hizmet Et'te, 6. ayda alınan "çiğ dana eti" numunesinde, "tek tırnaklı eti" tespit edildi. 

 

ONLARCA FİRMAYI DENETLEDİLER!


Bakanlık, alkollü içeceklerden alkolsüz içeceklere, arıcılık ürünlerinden baharata, bitki çay ve kahve ürünlerinden bitkisel yağlara, çikolota ve kakao ürünlerinden süt ve süt ürünlerine, et ve et ürünlerinden enerji içeceklerine, takviye edici gıda ve ürünlerine onlarca firmadan alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. 

Kakao ve çikolata üreticisi firmalarla, bitkisel ürün satan bazı firmaların  daha çok satmak için erkeklerin gücünü artıran "sildefanil" isimli etken madde bile ekledikleri tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.