YOKSULUN EKMEĞİ KÜÇÜLÜYOR

GÜNDEM 06.12.2018 - 16:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1485+ kez okundu.
 

YOKSULUN EKMEĞİ KÜÇÜLÜYOR

Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, emeklilerin geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı içinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.  BAŞIMIZI YASTIĞA HUZURLA KOYAMAZ OLDUK Emeklinin başını yastığa koyduğunda, “Bugünüm de rahat ve huzur içinde kaygısız geçti” dediği günleri artık hatırlamadığını savunan Mehmet Taşkıran, “Peki, bu noktaya nasıl geldik? Yönetenler, dış güçlere kafa tutuyor, ekonomik bağımsızlıktan söz ediyor, ekonominin büyüdüğünü savunuyor ama yoksulun ekmeği küçülüyor” dedi.  İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM YAPILIYOR Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Derinleşen yoksulluk, büyüyen işsizlik karşısında yönetenler, lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Emekli maaşı açlık sınırı altındadır. Emekli perişan, asgari ücretli perişan, dar ve orta gelirliler bile perişan. Esnaf sıkıntılı. Bitmeyen bir borçlanma var. Elektriğe, suya, doğalgaza zam üstüne zam. Bir de gelen faturalarda kat kat vergi var. Temel gıda maddeleri el yakıyor. İğneden ipliğe her şeye zam. İşçilerin, emekçilerin yaşadığı büyük sorunları bu satırlara sığdıramayız. Amacımız felaket tellallığı değildir. Amacımız, emekli ve emekçileri korumaktır. Krizlerin yaşanmadığı bir ekonomik ve toplumsal sistemi hep birlikte inşa edebiliriz. Sömürü ve baskının bütünüyle ortadan kalktığı bir Türkiye ve dünya için geleceğe birlikte yürüyebiliriz.”

Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, emeklilerin geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı içinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. 
BAŞIMIZI YASTIĞA HUZURLA KOYAMAZ OLDUK
Emeklinin başını yastığa koyduğunda, “Bugünüm de rahat ve huzur içinde kaygısız geçti” dediği günleri artık hatırlamadığını savunan Mehmet Taşkıran, “Peki, bu noktaya nasıl geldik? Yönetenler, dış güçlere kafa tutuyor, ekonomik bağımsızlıktan söz ediyor, ekonominin büyüdüğünü savunuyor ama yoksulun ekmeği küçülüyor” dedi. 
İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM YAPILIYOR
Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Derinleşen yoksulluk, büyüyen işsizlik karşısında yönetenler, lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Emekli maaşı açlık sınırı altındadır. Emekli perişan, asgari ücretli perişan, dar ve orta gelirliler bile perişan. Esnaf sıkıntılı. Bitmeyen bir borçlanma var. Elektriğe, suya, doğalgaza zam üstüne zam. Bir de gelen faturalarda kat kat vergi var. Temel gıda maddeleri el yakıyor. İğneden ipliğe her şeye zam. İşçilerin, emekçilerin yaşadığı büyük sorunları bu satırlara sığdıramayız. Amacımız felaket tellallığı değildir. Amacımız, emekli ve emekçileri korumaktır. Krizlerin yaşanmadığı bir ekonomik ve toplumsal sistemi hep birlikte inşa edebiliriz. Sömürü ve baskının bütünüyle ortadan kalktığı bir Türkiye ve dünya için geleceğe birlikte yürüyebiliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.