YÜKSEL KRİZİ SONA ERDİ

GÜNDEM 12.06.2019 - 17:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2427+ kez okundu.
 

YÜKSEL KRİZİ SONA ERDİ

  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, başkanvekili İsmet Yüksel’in meclis başkanlığı koltuğuna oturmasıyla önceki gün yaşanan kriz tatlıya bağlandı. TEPKİMİZ BİLGİ VERİLMEYİŞİNE Büyükşehir Belediye Meclisi, başkanvekili İsmet Yüksel başkanlığında toplandı. AK Parti Grubu Sözcüsü Ozan Gülaçtı, bugün toplantı öncesinde parti kurullarıyla görüşüldüğünü belirterek, “Yasal olarak haklarıdır ama teamül olarak ben hala doğru bulmuyorum. Seçilmiş başkanvekilinin orada oturması her zaman daha şıktır. Ancak arkadaşlara bize yaklaştıkları için, bu konuda rica ettikleri için parti kurullarında görüşüp gerekli kararı aldık. Dünkü itirazımız da bize bilgi verilmeden, istişare yapılmadan böyle bir şey yapılmasınaydı” dedi. SORUN “ŞULE ABLA” İLE ÇÖZÜLDÜ AK Parti Grubu, İsmet Yüksel’in meclis başkanlığı koltuğuna MHP’li Mustafa Bayar’ın yerine oturmasına tepki göstermiş, grup sözcüsü Gülaçtı, AK Partilileri meclis dışına çıkmaya çağırmıştı. Daha sonra, İsmet Yüksel, meclisten ayrılmış, yerine Bayar gelmiş, ancak daha sonra o da dışarı çıkmış, yerine AK Partili Yasemin Şule Özülkü başkanlık koltuğuna oturup meclisi yönetmişti. “Şule Abla” formülü ile kriz geçici olarak çözülmüştü. SİNEK SORUNUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İsmet Yüksel, meclisin açılışındaki konuşmasında, Adana’da son zamanlarda yaşanan sinek sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar sinekle ilgili 1200’e yakın şikayet aldıklarını anlatan Yüksel, bu sayının 500’e düştüğünü kaydetti. Adana genelinde 60 araçla, 215’i şehir merkezinde 330 personelle ilaçlama çalışmaları yaptıklarını kaydeden Yüksel, en kısa zamanda bu sorunun üstesinden geleceklerini ifade etti. Yüksel, “Göç yolda düzelir” dedi. GÖLLER YAYLASININ SORUNLARINI ANLATTI AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Göller yaylasında yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Avcı, bu yaylanın Akçatekir’den geri kalmayacağını belirterek, buraya yönelik büyükşehir belediyesi hizmetlerinin artırılmasını istedi. Avcı, yayla nüfusunun yaz aylarında 50 ile 100 bin arasında değişebildiğini hatırlatarak, plansız yapılaşma ve mülkiyet sorunlarına dikkat çekti. Avcı, “Yaylaya gidip gelenler, yolların bozukluğundan şikâyetçi, sathi bir kapma bile buradaki insanların sorunlarını çözecektir. Artan nüfusa rağmen çöpler haftada bir toplanabilir. Buranın daha işler hale getirilmesi için hizmetler artırılmalı” diye konuştu.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, başkanvekili İsmet Yüksel’in meclis başkanlığı koltuğuna oturmasıyla önceki gün yaşanan kriz tatlıya bağlandı.

TEPKİMİZ BİLGİ VERİLMEYİŞİNE

Büyükşehir Belediye Meclisi, başkanvekili İsmet Yüksel başkanlığında toplandı. AK Parti Grubu Sözcüsü Ozan Gülaçtı, bugün toplantı öncesinde parti kurullarıyla görüşüldüğünü belirterek, “Yasal olarak haklarıdır ama teamül olarak ben hala doğru bulmuyorum. Seçilmiş başkanvekilinin orada oturması her zaman daha şıktır. Ancak arkadaşlara bize yaklaştıkları için, bu konuda rica ettikleri için parti kurullarında görüşüp gerekli kararı aldık. Dünkü itirazımız da bize bilgi verilmeden, istişare yapılmadan böyle bir şey yapılmasınaydı” dedi.

SORUN “ŞULE ABLA” İLE ÇÖZÜLDÜ

AK Parti Grubu, İsmet Yüksel’in meclis başkanlığı koltuğuna MHP’li Mustafa Bayar’ın yerine oturmasına tepki göstermiş, grup sözcüsü Gülaçtı, AK Partilileri meclis dışına çıkmaya çağırmıştı. Daha sonra, İsmet Yüksel, meclisten ayrılmış, yerine Bayar gelmiş, ancak daha sonra o da dışarı çıkmış, yerine AK Partili Yasemin Şule Özülkü başkanlık koltuğuna oturup meclisi yönetmişti. “Şule Abla” formülü ile kriz geçici olarak çözülmüştü.

SİNEK SORUNUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İsmet Yüksel, meclisin açılışındaki konuşmasında, Adana’da son zamanlarda yaşanan sinek sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar sinekle ilgili 1200’e yakın şikayet aldıklarını anlatan Yüksel, bu sayının 500’e düştüğünü kaydetti. Adana genelinde 60 araçla, 215’i şehir merkezinde 330 personelle ilaçlama çalışmaları yaptıklarını kaydeden Yüksel, en kısa zamanda bu sorunun üstesinden geleceklerini ifade etti. Yüksel, “Göç yolda düzelir” dedi.

GÖLLER YAYLASININ SORUNLARINI ANLATTI

AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Göller yaylasında yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Avcı, bu yaylanın Akçatekir’den geri kalmayacağını belirterek, buraya yönelik büyükşehir belediyesi hizmetlerinin artırılmasını istedi. Avcı, yayla nüfusunun yaz aylarında 50 ile 100 bin arasında değişebildiğini hatırlatarak, plansız yapılaşma ve mülkiyet sorunlarına dikkat çekti. Avcı, “Yaylaya gidip gelenler, yolların bozukluğundan şikâyetçi, sathi bir kapma bile buradaki insanların sorunlarını çözecektir. Artan nüfusa rağmen çöpler haftada bir toplanabilir. Buranın daha işler hale getirilmesi için hizmetler artırılmalı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.