YÜREĞİR’DE ENGELLİ BİREYLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

GÜNDEM 03.12.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1974+ kez okundu.
 

YÜREĞİR’DE ENGELLİ BİREYLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

    Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısı ile düzenledikleri programda engelli bireyler ve aileleri ile buluştu. Engelli bireylerin gönüllerince eğlendiği programda konuşan Başkan Kocaispir, “Asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Hiç şüpheniz olmasın bu önyargıları yıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.   Yüreğir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kültür Evleri bağlama ve ses eğitimi öğretmeni Gülizar Ulu’nun öğrencileri Ceren Kayhan ve Elif Kavurgacı ile seslendirdiği türkü dinletisi ile devam etti. Burhan Öztoprak’ın Bubble Show performansıyla gönüllerince eğlenen engelli bireylere Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de eşlik etti. Oldukça renkli görüntülerin oluştuğu programda bir konuşma yapan Başkan Kocaispir, “Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, “asıl engel yüreklerde” de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür.   Yani engelli bireylerimiz bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsa, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsa, toplu taşıma araçları uygun olmadığı için kullanamıyorsa, engelli araçları için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa, işe girmek istediğinizde reddediliyorsa, engellilerimiz sürekli “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsa, asıl engel burada demektir.” dedi.   Yüreğir’de engelli bireylerle sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocaispir “Engelli vatandaşlarımızın sorularını dinliyor, daha kolay bir hayat sürdürmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizde hobi ve meslek kursları veriyoruz. Özel olarak dizayn ettiğimiz araçlarımızla engelli kardeşlerimizi her gün evlerinden alınıp Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilip buralarda düzenlenen etkinliklere dahil ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz buralarda kendilerine yeni bir sosyal çevre kazanıyor, hem de kendilerine yeni bir uğraş buluyorlar. Düzenlenen meslek kurslarına katılıp bir taraftan da meslek sahibi oluyorlar. Yine engelli bireylerimize yönelik KPSS hazırlık kurlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.   Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in bir gün değil her zaman engelli bireylerin yanında olduğunu belirterek teşekkür eden Adana Engelliler Meclisi Başkanı Hacer Bulut, Başkan Kocaispir’e plaket takdim etti.   Öte yandan Başkan Kocaispir program öncesi Yüreğir Kültür Merkezi fuayesinde Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak Engelli Koordinasyon Merkezi öğrencilerince el emeği göz nuru hazırlanan ürünlerin karma sergisinin açılışını da yaptı.      

 

 

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısı ile düzenledikleri programda engelli bireyler ve aileleri ile buluştu. Engelli bireylerin gönüllerince eğlendiği programda konuşan Başkan Kocaispir, “Asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Hiç şüpheniz olmasın bu önyargıları yıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

 

Yüreğir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kültür Evleri bağlama ve ses eğitimi öğretmeni Gülizar Ulu’nun öğrencileri Ceren Kayhan ve Elif Kavurgacı ile seslendirdiği türkü dinletisi ile devam etti. Burhan Öztoprak’ın Bubble Show performansıyla gönüllerince eğlenen engelli bireylere Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de eşlik etti. Oldukça renkli görüntülerin oluştuğu programda bir konuşma yapan Başkan Kocaispir, “Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, “asıl engel yüreklerde” de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür.

 

Yani engelli bireylerimiz bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsa, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsa, toplu taşıma araçları uygun olmadığı için kullanamıyorsa, engelli araçları için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa, işe girmek istediğinizde reddediliyorsa, engellilerimiz sürekli “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsa, asıl engel burada demektir.” dedi.

 

Yüreğir’de engelli bireylerle sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocaispir “Engelli vatandaşlarımızın sorularını dinliyor, daha kolay bir hayat sürdürmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizde hobi ve meslek kursları veriyoruz. Özel olarak dizayn ettiğimiz araçlarımızla engelli kardeşlerimizi her gün evlerinden alınıp Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilip buralarda düzenlenen etkinliklere dahil ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz buralarda kendilerine yeni bir sosyal çevre kazanıyor, hem de kendilerine yeni bir uğraş buluyorlar. Düzenlenen meslek kurslarına katılıp bir taraftan da meslek sahibi oluyorlar. Yine engelli bireylerimize yönelik KPSS hazırlık kurlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in bir gün değil her zaman engelli bireylerin yanında olduğunu belirterek teşekkür eden Adana Engelliler Meclisi Başkanı Hacer Bulut, Başkan Kocaispir’e plaket takdim etti.

 

Öte yandan Başkan Kocaispir program öncesi Yüreğir Kültür Merkezi fuayesinde Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak Engelli Koordinasyon Merkezi öğrencilerince el emeği göz nuru hazırlanan ürünlerin karma sergisinin açılışını da yaptı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.