YZO’dan çiftçilere İyi Tarım Uygulaması desteği

GÜNDEM 13.09.2018 - 14:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1625+ kez okundu.
 

YZO’dan çiftçilere İyi Tarım Uygulaması desteği

Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında daha uygun fiyata toprak, su ve ürün analizleri yaptırmalarını sağlamak için, bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla anlaşma yaptıklarını bildirdi.   Doğan, tarımsal üretimin her aşamasının kayıt altına alınması, kontrollü olarak yapılması, insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeden elde edilen ürünün sertifikalandırılıp tüketiciye ulaştırılmasının, İyi Tarım Uygulamaları standartlarını oluşturduğunu söyledi.   Yüreğir Ziraat Odası olarak, İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçilere destek olmayı amaçladıklarını belirten Doğan, “Bu kapsamda, İTU desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin, toprak, su ve ürünlerde ilaç kalıntısı analizlerini uygun fiyata yaptırabilmeleri için, yetkilendirilmiş bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla iş birliği yaptık” dedi.   İyi Tarım Uygulaması desteğinden 20 dönüm ve üzerinde üretim yapan çiftçilerin yararlanabileceği bilgisi veren Doğan, “Çiftçilerimiz, anlaşma yaptığımız kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna henüz bu yıl hasadı gerçekleşmeyen ürünler için de analizler yaptırabilecek. Anlaşmamız, 2019 yılı sonuna kadar sürecek” ifadelerini kullandı.   Doğan,  ürünün ekilmesinden sofraya gelene kadar tüm üretim ve pazarlama aşamalarını kapsayan İyi Tarım Uygulamasının, güvenli gıda tüketimi açısından önemli olduğunu vurguladı.   Uygulama ile üreticilerin kazancı ve rekabet gücü artarken,  tüketicilerin de sağlığının korunmuş olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:   “ Üreticilerimiz, piyasa şartlarından daha uygun fiyat olanağı sunacak bu anlaşmadan yararlanmaları için Yüreğir Ziraat Odamızın 0322 321 05 10 - 0533 130 16 10 nolu telefonlarını arayarak detaylı bilgi alabilirler.”

Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında daha uygun fiyata toprak, su ve ürün analizleri yaptırmalarını sağlamak için, bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla anlaşma yaptıklarını bildirdi.

 

Doğan, tarımsal üretimin her aşamasının kayıt altına alınması, kontrollü olarak yapılması, insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeden elde edilen ürünün sertifikalandırılıp tüketiciye ulaştırılmasının, İyi Tarım Uygulamaları standartlarını oluşturduğunu söyledi.

 

Yüreğir Ziraat Odası olarak, İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçilere destek olmayı amaçladıklarını belirten Doğan, “Bu kapsamda, İTU desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin, toprak, su ve ürünlerde ilaç kalıntısı analizlerini uygun fiyata yaptırabilmeleri için, yetkilendirilmiş bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşuyla iş birliği yaptık” dedi.

 

İyi Tarım Uygulaması desteğinden 20 dönüm ve üzerinde üretim yapan çiftçilerin yararlanabileceği bilgisi veren Doğan, “Çiftçilerimiz, anlaşma yaptığımız kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna henüz bu yıl hasadı gerçekleşmeyen ürünler için de analizler yaptırabilecek. Anlaşmamız, 2019 yılı sonuna kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

 

Doğan,  ürünün ekilmesinden sofraya gelene kadar tüm üretim ve pazarlama aşamalarını kapsayan İyi Tarım Uygulamasının, güvenli gıda tüketimi açısından önemli olduğunu vurguladı.

 

Uygulama ile üreticilerin kazancı ve rekabet gücü artarken,  tüketicilerin de sağlığının korunmuş olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

 

“ Üreticilerimiz, piyasa şartlarından daha uygun fiyat olanağı sunacak bu anlaşmadan yararlanmaları için Yüreğir Ziraat Odamızın 0322 321 05 10 - 0533 130 16 10 nolu telefonlarını arayarak detaylı bilgi alabilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.